Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Θα ιδρώσετε ( καιρός ήταν! ) κε Μεϊμαράκη...


Σε δύσκολη θέση φαίνεται να έχει περιέλθει ο ΥΕΘΑ κος Μεϊμαράκης μετά τον καταιγισμό ερωτήσεων από το ΣΥΣΜΕΔ. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε ερωτήματα πολιτών ( πόσο μάλλον σε αναγνωρισμένα σωματεία κλπ)εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος άλλως η μη απάντηση μπορεί να επιφέρει και πρόστιμα!
Ενδεικτικά ένα από τα ερωτήματα τα οποία ετέθησαν προς το ΥΕΘΑ σας παραθέτω παρακάτω:
1. Σύμφωνα με δημοσιεύματα επαπειλείτε το τέλος της αυτοτελούς φορολόγησης των ειδικών επιδομάτων που λαμβάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί (επίδομα επικίνδυνης εργασίας), το οποίο πιθανολογείται να πραγματοποιηθεί δια του φορολογικού νομοσχεδίου που θα συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2010.

2. Ο Σύνδεσμός μας, με αφορμή το ανωτέρω δημοσίευμα, έχει γίνει αποδέκτης σειράς ερωτημάτων και ανησυχιών, δεδομένου ότι παρόμοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω νέα μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων στρατιωτικών. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, ώστε εν συνεχεία ενημερώσουμε τα μέλη μας, αναφορικά με τις προθέσεις σας σε σχέση με τα ανωτέρω.

3. Παρακαλούμε, επίσης, όπως ληφθεί υπόψη ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί:

α. Είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος εργαζομένων, ο οποίοι εργάζονται/εκπαιδεύονται κάτω από δύσκολες - αντίξοες (σε πολλές των περιπτώσεων) συνθήκες εργασίας – διαβίωσης, αψηφώντας επαυξημένους κινδύνους και απειλές, ακόμη και κατά της ίδιας τους της ζωής, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, επιτελώντας πλήρως το καθήκον τους, προκειμένου η Χώρα μας απολαμβάνει των αγαθών της ελευθερίας, της ασφάλειας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

β. Είναι Έλληνες πολίτες ισότιμοι των λοιπών Ελλήνων πολιτών, που αγωνιούν για το μέλλον τους και των οικογενειών τους, κάνουν όνειρα για το μέλλον των παιδιών τους, επενδύουν και ευελπιστούν στο καλύτερο αύριο.

γ. Η καλή ψυχολογία τους στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, στην οικονομική τους κατάσταση, η οποία ολοένα και πλήττεται (ιδέτε απόψεις και τοποθετήσεις, κατά την εκδήλωση – ανοικτό διάλογο του ΣΥΣΜΕΔ, της 10-5-2009, που σας απεστάλησαν).

4. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εξεταστεί σοβαρά οιαδήποτε ενδεχόμενη μεταβολή του υφισταμένου καθεστώτος φορολόγησης, σταθμίζοντας, κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να πράξετε, όλους τους παράγοντες, πρωτίστως όμως του ηθικού του έμψυχου δυναμικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το επίπεδο του οποίου οφείλουμε όλοι να ανεβάσουμε και να κρατήσουμε ψηλά.

5. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μας χρειαστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: