Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ο εμπαιγμός στελεχών Ε.Δ.




ΟΧΙ δε γίνεστε γραφικοί
αυτοί είναι οι γραφικοί...

Σας παραθέτω την απάντηση που λάβαμε για το δημοσίευμα της Τετάρτης, 12 Αύγουστος 2009
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΑ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΣΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΛΓΟΥΣ. από τους Ανθυπασπιστές Ε.Δ.:

"Λυπούμαστε που γινόμαστε γραφικοί, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά από το να εξηγούμε κάθε φορά την απαξίωση που υφιστάμεθα βλέποντας τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας ενόψει των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών.

Είμαστε η ραχοκοκαλιά των Ε.Δ, Στελέχη με αξιοπρέπεια και ήθος και αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Η Πολιτική Ηγεσία μας (2 Υπουργοί και 4 Υφυπουργοί) πεντέμιση χρόνια τώρα αδυνατούν να υλοποιήσουν όχι μόνο τα λεγόμενα τους αλλά και τα γραφόμενα τους.
Μια ανακολουθία έργων και λόγων, ένας εμπαιγμός, μία πολιτική ομηρία που δεν έχει προηγούμενο και αυτό συντελείται σε μια κατηγορία "εργαζομένων" που δεν έχει φωνή!

Σε μια προσπάθεια υπενθύμισης θα θέλαμε με ντοκουμέντα και δύο λόγια, να σας καταδείξουμε πόσο δίκιο είχαμε και τι αδικία έχει συντελεστεί εις βάρος μας, όταν οι πάντες (πολιτικοστρατιωτική ηγεσία) γνωρίζουν ότι έπρεπε να έχουμε δικαιωθεί από την πρώτη στιγμή (Ιούλιος 2004) και μας χρησιμοποιούν ως ομήρους στα εκάστοτε προεκλογικά τους τερτύπια δίνονταν τμηματική λύση σε ένα θέμα που από όπου και να το πιάσεις τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στις συνειδήσεις όλων των Στελεχών που τους αφορά.

Βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο να δικαιωνόμαστε πανηγυρικά αφού έρχονται τώρα προεκλογικά να μας πουν εμμέσως ότι το θέμα μας πάει προς οριστική λύση, θα κάνουν τα 20 χρόνια 19!!! και ίσως μας δώσουν και την αναδρομική ισχύ που δεν τους κοστίζει, ούτε τους κόστιζε τίποτα.

Κρίμα γιατί αρκετοί από τους πρωτεργάτες της όλης κίνησης για την ενημέρωση σας, καθώς και την ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας έχουν αποστρατευθεί με μία πικρία και μία ικανοποίηση.
Πικρία γιατί ενώ δικαιωθήκαμε στις συνειδήσεις όλων, ακόμη και των δικαστών του ακυρωτικού εφετείου όπου είχαμε προσφύγει, παρόλο που οριακά δεν μας δικαίωσαν (ας όψεται η έξωθεν παρέμβαση διότι δεν μπορούσαν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης), έφυγαν από το στράτευμα χωρίς να κερδίσουν τουλάχιστον την ηθική ικανοποίηση της αναδρομικότητας και του παζαριού των 20 χρόνων έναντι των 19 που προβλεπόταν καθαρότατα από τον νόμο.
Η ικανοποίηση ήταν και παραμένει η κατά κράτος ήττα που υπέστει στο στρατιωτικό κατεστημένο, αφού μια χούφτα Ανθυπασπιστές και Αξιωματικοί προερχόμενοι από τις Α.Σ.Σ.Υ. κατάφεραν αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ από την σύσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να ψηφιστεί (έστω και κουτσουρεμένη) η αλλαγή του νόμου υπερ μας και να καρπώνονται τώρα οι νέοτεροι την έκβαση αυτή.

Τον Οκτώβριο του 2003 σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα, κατόπιν αιτήματος του 1ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ, εξεδόθει από το Γραφείο Δικαστικού Νομοθετικού του Επιτελείου μία Γνωμοδότηση

που έλεγε συνοπτικά ότι οι Ανθυπασπιστές που προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές πρέπει να προάγονται σε Αξιωματικούς με μέγιστη υπηρεσία 19 χρόνια και όχι 21 που ίσχυε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Στις 21 Νοεμβρίου 2003 η τότε Βουλευτής Μαγνησίας κ.Ζέττα Μακρή καταθέτει Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στο ΥΠ.ΕΘ.Α με θέμα την προβληματική κατάσταση των προαγωγών μας και την εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου 445/74.


Στις 8 Ιανουαρίου 2004 η τότε ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α με αφορμή την Ερώτηση της Βουλευτού, δίνει εντολή στο ΓΕΕΘΑ με υπηρεσιακό σημείωμα του τότε ΥΦΕΘΑ κ. Κοτσώνη, να εξετάσει την δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος μιας 16σέλιδης επιστολής για το ίδιο θέμα με την Ερώτηση που είχε αποσταλλεί στην τότε πολιτική ηγεσία από τον Δικηγόρο μας.

Γίνονται οι εκλογές το Μάρτιο, αλλάζει η Κυβέρνηση και αρχίζει ένας αγώνας μέχρι τον Ιούλιο του 2004 ώστε ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία και να ρυθμιστεί η αδικία που υπήρχε από την εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, παρόλες τις τρικλοποδιές της Στρατιωτικής Ηγεσίας που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης/ψήφισης του νόμου 3257/2004 στις 14 Ιουλίου του 2004 και κατόπιν πιέσεων πολλών Βουλευτών όλων των κομμάτων, ώστε να συμπεριληφθεί ρύθμιση για την άρση της αδικίας που γίνεται στις προαγωγές των αποφοίτων των παραγωγικών σχολών υπαξιωματικών των Ε.Δ., (μιας και πριν είχε ήδη ψηφιστεί η "αποκατάσταση" των Εθελεντριών Γυναικών) ο υπεύθυνος για το νομοσχέδιο ΥΦΕΘΑ κ. Ι.Λαμπρόπουλος είπε τα ακόλουθα από βήματος της Βουλής :
(απόσπασμα από τα πρακτικά) ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας):
Όσον αφορά το θέμα που ετέθη για τους ανθυπασπιστές, ισχύει ο ν. 445/1974 που λέει ότι στα 19 πρέπει να παίρνουν το βαθμό. Δεν έχει τηρηθεί μέχρι τώρα. Εμείς λοιπόν - το είπα και χθες, το διατυπώσαμε και στην Επιτροπή, το ξαναλέω και σήμερα - θα απευθυνθούμε στα επιτελεία για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Δείτε στο συνημμένο 4, μερικές απαντήσεις του Υπουργού μας από την πλειάδα των Ερωτήσεων Κοινοβουλευτικού Ελέγχουν Βουλευτών όλων των Κομμάτων στο ΥΠ.ΕΘ.Α για το πρόβλημα της προαγωγής μας.

Δείτε στο συνημμένο 5, μερικά δημοσιεύματα του 2004 από τις 10άδες του Ημερήσιου Τύπου που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα.

Δείτε στο συνημμένο 6, τo δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" στις 28-1-08.
Εν κατακλείδι σας λέμε τα εξής:
Είναι αδιανόητο για τις Ένοπλες Δυνάμεις να προωθείται μία ρύθμιση για μείωση χρόνου προαγωγής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αναδρομικότητα μέχρι το σημείο που δεν θίγεται η Επετηρίδα των αποφοίτων των Σχολών.
Θα το έκαναν αυτό για τις σχολές ΣΣΕ - ΣΝΔ - ΣΙ..???
Είναι Παράνομο και Αντισυνταγματικό να υπάρχουν σε αποφοίτους της ίδιας Σχολής, δύο ταχύτητες προαγωγών.
Μία για αυτούς που κατετάγησαν στις Παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ε.Δ. πριν το 1982, μία από το 1988 και μετά, και μία για 6 τάξεις αποφοίτων των ιδίων Σχολών που κατετάγησαν από το 1982 έως το 1987.

Είναι εμπαιγμός για τα χιλιάδες των Στελεχών, να λέει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας και γραπτά και προφορικά, "προαγωγή στους αποφοίτους των Σχολών Υπαξιωματικών στα 19 χρόνια" και τελικά χωρίς καμία αιτιολόγηση (δείτε την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου) να προωθείται ρύθμιση για 20 χρόνια!!! και να αφήνονται έξω από την ρύθμιση 6 τάξεις αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών με την ανυπόστατη δικαιολογία της "διατάραξης της επετηρίδας".
Ποιάς Επετηρίδας??Αυτή που δημιούργησαν οι Εθελόντριες με την προαγωγή τους το 2004 σε κατ' όνομα Αξιωματικούς????
Μπορούν να απαντήσουν τα επιτελεία ποια τα καθήκοντα των περισσοτέρων απ' αυτών από την μέρα που έγιναν Αξιωματικοί?
Εξαφανισμένες από παντού και όσες είναι στο προσκήνιο έχουν καθήκοντα υποβαθμισμένα και από ότι μας λένε οι συνάδελφοι του ΠΝ και της ΠΑ εξακολουθούν να έχουν καθήκοντα Υπαξιωματικών Υπολόγων διότι έτσι τους βολεύει..!!!!!!
Αν είναι δυνατόν....

Είναι γνωστό σε όλους και ειδικά της Στρατιωτικής Ηγεσίας, ότι εσκεμμένα απέκρυπτε την αλήθεια για το δίκιο μας, κάνοντας πλάτες στην Πολιτική Ηγεσία ώστε να χρησιμοποιείται το θέμα μας σε κάθε προεκλογική περίοδο. Τέτοια ξεφτίλα.!!

Η κατάλυση της επετηρίδας (πάντα εις βάρος των αποφοίτων των σχολών Υπαξιωματικών) επιτεύχθει τον Ιούλιο του 2004 και τον Φεβρουάριο του 2008, με την προαγωγή σε μία νύχτα των Εθελοντριών Γυναίκων που από Ανθυπασπιστές και υφιστάμενες μας, πήραν δύο βαθμούς και έγιναν Υπολοχαγοί προϊστάμενες μας πλέον, καθώς και με την ισοπέδωση/απαξίωση των Σχολών μας, βάζοντας μας στο ίδιο τσουβάλι της προαγωγής μαζί με την κατηγορία των εθελοντών που κατά την συγκεκριμένη παράγραφο του νόμου δεν έπρεπε να είναι.

Είναι ανισομεταχείριση για την κατηγορία μας και καταδικάζεται από το Σύνταγμα μας, όταν ο Υπουργός δεν δέχεται την αναδρομικότητα για 6 τάξεις αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών, την στιγμή που ο νόμος 3257/2004 προέβλεπε όχι μόνο αναδρομικότητα στις προαγωγές για τις εν ενεργεία γυναίκες, αλλά και για αυτές που είχαν αποστρατευτεί!!!!
Το θέμα μας ήταν και παραμένει μόνο και μόνο ΗΘΙΚΟ και σήμερα για πολλούς στο Δημόσιο βίο της χώρας μας, η λέξη ΗΘΙΚΗ αποδεδειγμένα δεν υπάρχει, είτε αν υπάρχει στο ελάχιστο έχει χάσει την σημασία της.

Εμείς είμασταν πεπεισμένοι ότι απευθυνόμασταν σε Ανθρώπους με άλφα κεφαλαίο με Ήθος και Ευπρέπεια και περιμέναμε την ανάλογη αντιμετώπιση. Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται σήμερα γελαστήκαμε και γελαστήκαμε δύο φορές μάλιστα.

Η αποκατάσταση μια αδικίας με μία ρύθμιση που την υπάρχουσα αδικία την κάνει μεγαλύτερη, ήταν και παραμένει ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί για το ηθικό και το αξιόμαχο των Ε.Δ.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Γι' αυτό και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να έμπαινε (όπως και για τις γυναίκες το 2004) παράγραφος που να αναγράφει ότι δεν θα υπάρχει καμία αναδρομική οικονομική απαίτηση.

Είναι αδιανόητο να ψηφίζεται ρύθμιση για μείωση χρόνου προαγωγής των Στελεχών των Ε.Δ. που:
α) προέχονται από την ίδια Σχολή,
β) έχουν τα ίδια τυπικα και ουσιαστικά προσόντα,
γ) διέπονται από τους ίδιους νόμους και διατάξεις και η ρύθμιση αυτή να έχει αποκλεισμούς.

Η μη ψήφιση της αναδρομικότητας της προαγωγής μας και τα 19 χρόνια που έγιναν 20 ήταν Παράνομα και Αντισυνταγματικά, αλλά έγινε με προφανής σκοπούς στις επερχόμενες εκλογές να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα μας, (αφού κατάφεραν φέτος και μας άφησαν χωρίς αύξηση στο μισθό, όπως και το 1992 με το 0%+0%=14%,).

Αυτά για να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και για να γνωρίζουν οι νεότεροι.
Να είστε πάντα καλά.
Συνημμένο4:ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΑ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΘΕΡΟΥΣ 2004

ΣΥΝΟΔΟΣ Α'

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ι΄

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2004





Αθήνα, σήμερα στις 14 Ιουλίου 2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.49' συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου το Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής (Α΄ Σύνθεση) για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήριος Χατζηγάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση….. ……………………………………………………………..



ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (ΣΥΝ): Το δεύτερο θέμα είναι η προαγωγή ανθυπασπιστών των παραγωγικών σχολών, όπου επίσης προτείνουμε μια ρύθμιση, οι ανθυπασπιστές των παραγωγικών σχολών να προάγονται στο βαθμό ανθυπολοχαγού με τη συμπλήρωση 19 ετών υπηρεσίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας):
Όσον αφορά το θέμα που ετέθη για τους ανθυπασπιστές ισχύει ο ν. 445/1974 που λέει ότι στα 19 πρέπει να παίρνουν το βαθμό. Δεν έχει τηρηθεί μέχρι τώρα. Εμείς λοιπόν -το είπα και χθες, το διατυπώσαμε και στην Επιτροπή, το ξαναλέω και σήμερα- θα απευθυνθούμε στα επιτελεία για να εφαρμοστεί ο νόμος.

……………………………………………………………………………………..


################################################



ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκος 22/8/05, εισηγητικό σημείωμα προς ΓΕΕΘΑ « ….δεν αποδέχομαι την υπ' αριθμ. 70/28-2-2005 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Δ΄ Τμήμα). Μεριμνήσατε όπως, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2005 μου υποβληθεί η βέλτιστη λύση ώστε να προάγονται οι Ανθυπασπιστές των Παραγωγικών σχολών των Ε.Δ. στα 19 χρόνια υπηρεσίας - μηδέ εξαιρουμένης και της νομοθετικής ρύθμισης - λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό και την επετηρίδα)».



**********************************************



Χρόνος Προαγωγής Ανθυπασπιστών


Αθήνα, 23 Ιουνίου 2006

…….σε απάντηση της υπ' αριθμ. 11209/1511/30-5-2006 Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων, σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπασπιστών των Ενόπλων Δυνάμεων, σας γνωρίζουμε ότι η εκπονηθείσα μελέτη καθώς και η γνωμάτευση του ΣΑΓΕ αξιολογούνται επισταμένως και με γνώμονα το συμφέρον των διοικούμενων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, σύντομα δε, το ΥΠΕΘΑ θα προχωρήσει σε θεσμική ρύθμιση.



*******************************************************************



Χρόνος Προαγωγής Ανθυπασπιστών



Φ. 900α /5140/8667/12 Ιουλίου 2006



Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 12037/21-6-2006 Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ηλίας Καλλιώρας, σχετικά με το χρόνο προαγωγής των Ανθυπασπιστών, σας γνωρίζουμε ότι ήδη εκπονήθηκε μελέτη και επ’ αυτής έχει εκδοθεί γνωμάτευση από το ΣΑΓΕ. Η αξιολόγηση των ως άνω γίνεται με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και το συμφέρον των διοικουμένων.

Το ΥΠΕΘΑ θα προβεί σύντομα σε θεσμική ρύθμιση του θέματος, υλοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης.



*****************************************************



Βαθμολογική εξέλιξη ανθυπασπιστών Ε.Δ



Φ. 900α /5219/8776/12 Οκτωβρίου 2006



Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 14177/1764//18-9-2006 Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων…..σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπασπιστών των Ενόπλων Δυνάμεων, σας γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει αναφερθεί διεξοδικά στο συγκεκριμένο θέμα και σας παραπέμπουμε στις Απαντήσεις οι οποίες σας έχουν δοθεί κατά καιρούς.

Επιπροσθέτως, σας κάνουμε γνωστό ότι το ΥΠΕΘΑ ήδη προωθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή των Ελλήνων για την άρση της χρονίζουσας εκκρεμότητας επιλύοντας με αυτόν τον τρόπο το θέμα της προαγωγής των Ανθυπασπιστών των Ενόπλων Δυνάμεων σε Αξιωματικούς στα δεκαεννέα έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: