Εμείς πότε θα ανησυχήσουμε;Τι περιμένουμε να γίνει για να ξυπνήσουμε;H αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού και η τάση του να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Αυστραλίας προκαλούν "ανησυχία" σε πολλούς Αυστραλούς και αντιδράσεις πολιτικών.
Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Κέβιν Άντριους, ζητά να γίνει μια "πολιτισμένη συζήτηση" για το θέμα της αύξησης του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Αυστραλία, τονίζοντας ότι "οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους".
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η δημιουργία του κόμματος της Πωλίν Χάνσον, "Ένα Έθνος", οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην έλλειψη δημόσιας συζήτησης σε θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι η μετανάστευση.
Χαρακτήρισε ακόμη, "επικίνδυνη τη συγκέντρωση μιας εθνικής κοινότητας στην ίδια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα".
"Ο κ. Άντριους διαστρεβλώνει τα πράγματα, όταν ζητά δημόσια συζήτηση για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Γνωρίζει πολύ καλά, ως πρώην υπουργός Μετανάστευσης, ότι το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας δεν επιτρέπει τις διακρίσεις με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία", δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης, Κρις Έβανς.
Η Σαρίν Χασάν, εκπρόσωπος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Βικτώριας, δήλωσε ότι "είναι φυσικό όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν να ζήσουν σε μια ξένη χώρα να συγκεντρώνονται στο ίδιο μέρος, ακριβώς όπως κάνουν οι Αυστραλοί όταν πηγαίνουν στο Λονδίνο. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και δεν αποτελεί αποκλειστικότητα των Μουσουλμάνων".
Χαρακτηριστικό, ότι ο Γκρεκ Χαντ, ένα από τα ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαχώρισε τη θέση του από τα σχόλια του Άντριους, λέγοντας ότι "η προσέγγισή μας θα πρέπει να αγνοεί παντελώς χρώμα, εθνικότητα και χώρα προέλευσης, να επικεντρώνεται δε μόνο στην ικανότητα των ατόμων να προσφέρουν. Πιστεύω σε μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική Αυστραλία".
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, ο οποίος, αναφερόμενος στα σχόλια του Άντριους, είπε: "Ο Κέβιν Άντριους έχει το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του για οποιοδήποτε θέμα θελήσει. Εκείνο, όμως, το οποίο οφείλει, είναι να είναι καλά πληροφορημένος. Στη Βικτώρια είμαστε περήφανοι για τα οφέλη που πρόσφερε η μετανάστευση στην Πολιτεία μας".
Ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Κέβιν Τόμσον, ο οποίος εκπροσωπεί την έδρα Γουίλς (Wills), όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, δήλωσε ότι η Αυστραλία βαδίζει σε περιβαλλοντική καταστροφή, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της υπολογίζεται να φτάσει τα 25 εκατ. μέχρι το 2050.
Τόνισε ότι αν δεν λάβει έγκαιρα τα μέτρα της, η χώρα θα είναι πολύ πιο φτωχιά για τις επόμενες γενιές.
"Η Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και η Βρισβάνη θα μετατραπούν σε τερατώδεις τσιμεντουπόλεις", κατέληξε.
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Αυστραλίας από το 1996 μέχρι το 2006, σημείωσε αύξηση της τάξης του 70%. Το 2006, 1,7% των κατοίκων της Αυστραλίας δήλωσαν ότι είναι μουσουλμάνοι, ενώ τα δύο τρίτα Χριστιανοί.
Ο Αγγλικανός ιερωμένος, Φίλιπ Νιούμαν, αναφερόμενος στα σχόλια του Άντριους, τα χαρακτήρισε "άστοχα".
"Είναι ανόητο να λέει κάποιος ότι οι μουσουλμάνοι είναι ενωμένοι. Δεν είναι περισσότερο ενωμένοι απ' ό,τι οι χριστιανοί. Μένουν στη μητροπολιτική Μελβούρνη και στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ούτε αποκομμένοι είναι ούτε περιθωριοποιημένοι".
athina984.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου