Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Έκθεση της HRW για λαθρομετανάστες στην Ελλάδα


Στο τέλος θα μας αναγκάσουν να φύγουμε εμείς!

Έλληνες «λαθρομετανάστες» στην πατρίδα μας!

Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ζητά απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να σταματήσει την, όπως την χαρακτηρίζει, βάναυση μεταχείριση των λαθρομεταναστών. Η διεθνής οργάνωση αναφέρει σε νέα έκθεση της ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών που φθάνουν χωρίς γονείς, συγκεντρώνονται, φυλακίζονται και συχνά επιστρέφονται δια της βίας στη Τουρκία.
Επίσης η έκθεση της Human Rights Watch αναφέρει ότι η Ελληνική αστυνομία δημιουργεί εμπόδια στο να υποβάλλουν οι λαθρομετανάστες αίτηση για άσυλο και ότι οι αρχές αρνούνται να εξετάσουν αιτήσεις για άσυλο. Η διεθνής οργάνωση παραθέτει το παράδειγμα συνεντεύξεων λαθρομεταναστών που ζητούσαν άσυλο στη βόρεια Ελλάδα και οι οποίοι δήλωσαν ότι κρατούνταν σε υπερπλήρης εγκαταστάσεις, υπό άθλιες συνθήκες, με λίγο φαγητό και ότι κακοποιούνταν από τους φρουρούς τους.
Οι Ελληνικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν κατακλυστεί από λαθρομετανάστες από την Αφρική, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και επισημαίνουν ότι η βοήθεια που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η συνεργασία της Τουρκίας στο θέμα είναι ανεπαρκής. Πολλοί λαθρομετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.
Greek American News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια: