Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Για οικονομικούς λόγους οι περικοπές στη βάση της Δεκέλειας



Η Βρετανία μειώνει το στρατιωτικό προσωπικό στη βάση

Για οικονομικούς και μόνο λόγους η Βρετανία μειώνει το στρατιωτικό προσωπικό στη βάση Δεκέλειας, δήλωσε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στη Λευκωσία Πίτερ Μίλετ.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για επαναπατρισμό μεγάλου αριθμού στρατιωτών, ο κ. Μίλετ είπε ότι οι Βάσεις της Βρετανίας στην Κύπρο διαδραματίζουν "ζωτικό ρόλο για την ασφάλεια της Ευρώπης και δεν υπάρχει πρόθεση περιορισμού των δραστηριοτήτων τους".
"Οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται στις Βάσεις, οφείλονται στην πιο αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών της βρετανικής κυβέρνησης", είπε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής.
Ο κ. Μίλετ είπε ότι για την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας δεν υφίσταται θέμα υποβάθμισης των Βάσεων και πρόσθεσε πως όσα ακούγονται "με κανένα τρόπο δεν συνδέονται με τη βρετανική πρόταση για επιστροφή του μισού σχεδόν εδάφους των Βάσεων μετά τη λύση του Κυπριακού".
Εν τω μεταξύ, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου που μετέδωσε την πληροφορία για υποβάθμιση της βάσης Δεκέλειας σε νεότερη είδησή του απόψε ανέφερε ότι για λόγους οικονομίας μειώνεται και το προσωπικό στην αεροπορική βάση Ακρωτηρίου.
ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: