Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων



Η ΛΕΦΕΔ - Λέσχη ΕΦέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας. Ήδη, είναι η πιο οργανωμένη εθελοντική οργάνωση εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, με υλικά και μέσα στον τομέα που αφορά το πλαίσιο της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων και της πολιτικής προστασίας και προσφέρει συμπληρωματικό έργο στις κρατικές Υπηρεσίες του τομέα διάσωσης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλει να τις αντικαταστήσει ή να τις υποκαταστήσει.
Η τεχνική κατάρτιση των μελών ΛΕΦΕΔ και η ποιότητα των παρεχομένων εθελοντικών υπηρεσιών, είναι δεδομένο ότι είναι εφάμιλλη των αντίστοιχων εν ενεργεία συναδέλφων. Η ΛΕΦΕΔ παρέχει διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες όπου εδρεύουν οι σταθμοί της. Η ΛΕΦΕΔ μπορεί να παρέχει βοήθεια με αποστολές σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσει σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες οργανώσεις εφέδρων αξιωματικών & οπλιτών, υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο, με τις οποίες φυσικά τα στελέχη της ΛΕΦΕΔ βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία μέσω της συνεκπαίδευσης και συμμετοχής σε Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες και ασκήσεις. Η ΛΕΦΕΔ συμμετέχει με εκπροσώπους της, στην εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες, τη διαρκή πληροφόρηση στα παγκόσμια δρώμενα της στρατιωτικής αθλητικής εκπαίδευσης και της διάσωσης και τη σύσφιξη σχέσεων με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, πάντα με απώτερο στόχο την ενίσχυση των Ελλήνων πολιτών που μας χρειάζονται.
ΠΡΟΦΙΛ
Αν και η ΛΕΦΕΔ - Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 2006, τα ιδρυτικά της μέλη συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1993 και έχουν πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχα προϋπάρχοντα σωματεία. Μέλη της ΛΕΦΕΔ μπορούν να γίνουν όσοι είναι εν ενεργεία στελέχη ή έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΣ, ΠΝ, ΠΑ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ κλπ). Ο σημερινός Πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ και επιχειρησιακός αρχηγός, είναι ο έφεδρος Λοχαγός (ΠΖ) Σιδηρόπουλος Ιωάννης. Η έδρα της ΛΕΦΕΔ - Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στην διεύθυνση Αμαλίας 14 & Γαμβέτα ΤΚ 56224 στονΕύοσμο Θεσσαλονίκης. Τα τηλέφωνα & fax είναι 2310517028.
Η ΛΕΦΕΔ είναι σύλλογος αναγνωρισμένος από το Κράτος και εποπτευόμενος από το ΓΕΕΘΑ - Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΝΔ 4089/60 ΕΠΥΕΕΘΑ ΔΕΠΑΘΑ) στο οποίο τα μέλη έχουν καταθέσει τους ΑΣΜ τους. Βάσει του Νόμου 3013/2002, η ΛΕΦΕΔ έχει εγγραφεί στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (21/2007) και πιστοποιήθηκε σαν Οργάνωση Πολιτικής Προστασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού προηγουμένως αξιολογήθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οι επιχειρησιακές της δυνατότητες και η δραστηριότητά της. Αξίζει να αναφερθεί πως η ΛΕΦΕΔ πιστοποιήθηκε εξ αρχής ως εθελοντική οργάνωση "Περιφερειακού" επιπέδου και όχι απλά σε "Δημοτικού / Νομαρχιακού" που είναι και το σύνηθες, αφού κρίθηκε βάσει της επίσημης αξιολόγησής της, πως διαθέτει την οργάνωση, την υλικοτεχνική υποδομή και την τεχνική κατάρτιση να διαχειριστεί περιστατικά ανάλογης κρισιμότητας.
Η φύση και το αντικείμενο της Λέσχης, πολλές φορές είναι στο στόχαστρο των ΜΜΕ. Για αυτό το λόγο, απαιτείται έλεγχος, σοβαρότητα & υπευθυνότητα και όταν απαιτείται απόρριψη των ταραχοποιών στοιχείων που δεν συμφωνούν με τους σκοπούς της λέσχης και παραβαίνουν το Νόμο. Το καταστατικό της ΛΕΦΕΔ, υπάρχει στο οικείο βιβλίο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ μέλη της ΛΕΦΕΔ τυγχάνει να είναι εν ενεργεία Αστυνομικοί, Νομικοί και Κρατικοί λειτουργοί, κάποιοι δε εξ αυτών είναι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα πρέπει να τονιστεί πως τα μέλη που εγγράφονται, είναι δόκιμα μέλη για χρονική διάρκεια ενός έτους, οπότε υπάρχει η δυνατότητα απόρριψής τους στην δυσάρεστη περίπτωση που αυτά προβούν σε παράνομες ή αντισυνταγματικές πράξεις. Σε περίοδο επιστρατεύσεως η ΛΕΦΕΔ διαλύεται και τα μέλη του ενεργοποιούνται όπως προβλέπει η νόμιμη επιστρατευτική μέθοδος που διέπει το στράτευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: