Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών



Επιμνημόσυνη δέηση για την «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, που είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, που δίνουν συχνά μάχες άνισες, μάχες με την ίδια τη φύση, τιμούν με τις πράξεις τους τις βασικές αρχές της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεσμεύεται να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα στον άνισο αυτό αγώνα».
Επίσης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι: «Αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, στους ηρωικούς συναδέλφους μας, που έθεσαν την ίδια τη ζωή τους ασπίδα, για την προστασία των συμπολιτών μας από τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των πυρκαγιών και των υπολοίπων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Επιθυμία και στόχος μας είναι η Πυροσβεστική Οικογένεια να μη θρηνήσει άλλα θύματα. Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουμε, σήμερα, στους ηρωικούς συναδέλφους μας, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: