Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΕΘΑ κ. ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΔ & ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ



Από τη Λάρισα όπου βρίσκεται για επιθεώρηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά ενώ αύριο, Τρίτη 1η. 12..2009 και ώρα 16:30μ.μ., o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ομιλητής στο πάνελ «Άμυνα και Οικονομία» του οικονομικού συνεδρίου με θέμα: «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο»
(Athenaeum Intercontinental).

Ευ.Βενιζέλος: «Με την ευκαιρία να συγχαρώ τον νέο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά για τη νίκη του, να συγχαρώ τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θαρραλέα και αξιοπρεπή στάση της, να συγχαρώ τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για το φρόνημά του. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω πως πρέπει να σκεφτούμε πια θεσμικά, νομοθετικά, αυτού του είδους οι διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας των μεγάλων κομμάτων, αυτές οι διαδικασίες που είναι πολιτειακές διαδικασίες γιατί αφορούν τον θεσμό του αρχηγού της αντιπολίτευσης και εν τέλει του Πρωθυπουργού, μήπως πρέπει να γίνονται επισήμως με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και υπό δικαστικό έλεγχο, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα διεξάγεται ομαλά και δε θα δημιουργεί κανενός τύπου προστριβή»

Δημοσιογράφος: Η πλευρά Μπακογιάννη υποστήριζε πάντα ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, υπογείως ή εμμέσως, τον Αντώνη Σαμαρά γιατί προφανώς προσβλέπει σε κάτι την επόμενη μέρα.

Ευ.Βενιζέλος: Κάθε παράταξη διαλέγει την ηγεσία της με τα δικά της κριτήρια και εφόσον αποδεχόμαστε όλοι το θεσμό του ανοικτού κόμματος, που είναι ένας συνταγματικός θεσμός και τις ανοικτές, δημοκρατικές, μαζικές, διαδικασίες οφείλουμε να αποδεχτούμε και το αποτέλεσμα προστατεύοντας την ενότητα των μεγάλων πολιτικών χώρων γιατί και η οικονομία και η κοινωνία αλλά και η δημοκρατία μας έχουν ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Η πολιτική σταθερότητα και η καθαρή εντολή από μόνες τους δεν αρκούν αλλά είναι ανυπέρβλητες προϋποθέσεις για να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: