Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντησε τον Μπαν-Kι Mουν ο Χριστόφιας



Συνάντηση μισής ώρας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν-Kι Mουν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον ΓΓ για τις εξελίξεις στις απευθείας διαπραγματεύσεις.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τού ανέφερε ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα δεν είναι η αναμενόμενη ένεκα αξιώσεων της τ/κ πλευράς, οι οποίες δεν είναι συμβατές με τη συμφωνηθείσα βάση μεταξύ των δύο πλευρών για λύση του Κυπριακού, καθώς και με τα ψηφίσματα και τις αρχές του ΟΗΕ, τις αρχές και αξίες της ΕΕ.
Όπως σημειώνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και υπογράμμισε ότι η λύση πρέπει να στηρίζεται στις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.
Ο ΓΓ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη δέσμευση και τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για την επίτευξη συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των κλιματικών αλλαγών ενόψει και της επικείμενης Συνόδου της Κοπεγχάγης. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον ΓΓ ότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: