Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ελληνικό κόμμα από Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία


Κι ενώ ο Ντούλες διεξάγει έκτακτο Συνέδριο στα Τίρανα, στους Αγίους Σάραντα δημιουργείται το νέο Κόμμα των Βορειοηπειρωτών


Η δημιουργία ενός άλλου κόμματος που έχει ως στόχο να εκπροσωπεί πιο άμεσα τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν είναι πια μια ιδέα.
Το νέο καταστατικό έλαβε την έγκριση της οργανωτικής ομάδας σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχθές στους Αγίους Σαράντα. Ένα από τα πιο ενεργά μέλη που υπέβαλε την πρόταση της Επιτροπής, ο Ζήσος Λούτσης, πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της Επαρχίας Φοινίκης , δήλωσε ότι είναι μόνο θέμα ημερών η έγκριση από το πρωτοδικείο της νέας πολιτικής δύναμης των Βορειοηπειρωτών.
Από ό, τι διαφαίνεται το Κόμμα σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε καθαρά εθνικά, όπως ακόμη και το όνομά του, το οποίο δεν είναι πλέον μυστικό, το εκφράζει αυτό. Σύμφωνα με τους πρωτεργάτες το Κόμμα θα ονομάζεται Δημοκρατική Ένωση των Ελλήνων στην Αλβανία.
Ο Λούτσης είπε ότι όλα τα βήματα μέχρι τη νομιμοποίηση της νέας δύναμης στο πλαίσιο του πολιτικού φάσματος έχουν έρθει μετά τις όλες προσπάθειες για να συνεχιστεί η μειονότητα να εκπροσωπείται από το ΚΕΑΔ, αλλά αναμορφώνοντας και σταματώντας την " ιδιωτικοποίηση "που του έχει κάνει ο Βαγγέλης Ντούλες και μια μικρή ομάδα ανθρώπων γύρω του. "Μόνο αίτημά μας ήταν και παραμένει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία να έχει αξιοπρεπή και άμεση εκπροσώπηση στην πολιτική.
Θυμάται ότι δυόμιση έτη πριν, γι' αυτό χτύπησαν το καμπανάκι στην Ομόνοια και στο ΚΕΑΔ, για να γυρίζανε στη βάση και να εκφράζανε τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών, αλλά όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά δεν έδωσαν κανένα μήνυμα ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί. Το θεμέλιο όλων των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν και παραμένει η εφαρμογή των άμεσων εκλογών, σύμφωνα με την αναγνωρισμένη αρχή και την εφαρμογή τους "ένας Βορειοηπερώτης", "μία ψήφος». Σε αυτό το στοιχείο βασίζεται το νέο καταστατικό του νέου κόμματος. "Ήρθε η στιγμή να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην νοοτροπία των ηγετών άνω των 10 ετών του ΚΕΑΔ και Ομόνοιας ", δηλώνουν οι εμπνευστές του νέου πολιτικού σχήματος των Βορειοηπειρωτών . Το νέο σε αυτή την πρωτοβουλία στον τομέα της πολιτικής και της εκπροσώπησης μόνο της εθνικής ελληνικής μειονότητας, όχι μέσω ενός ενιαίου κόμματος με αυτό των εθνικών μειονοτήτων (όπως του Ντούλε), προέρχεται από την κίνηση που έγινε προχθες από την ομάδα πρωτοβουλίας στους Αγίους Σαράντα. Η Επιτροπή που δημιουργήθηκε και τα μέλη του συμβουλίου, συγκεντρωθήκανε και έγκριναν το καταστατικό του νέου κόμματος, ως το βασικό έγγραφο και μαζί με την αίτηση εστάλησαν στο πρωτοδικείο για να την νομική αναγνώριση . Όλα αυτά συμπίπτουν χρονικά με τη συνεδρίαση του έκτακτου συνεδρίου στα Τίρανα,του ΚΕΑΔ

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: