Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 20-1-2010, Γράμμα Aναγνώστου



Κύριε διευθυντά,
σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο για τις συνομιλίες με τους κοινοτικούς εμπειρογνώμονες, μεταξύ των άλλων ετέθη θέμα περιορισμού των αμυντικών μας δαπανών. Δηλαδή, στην ουσία η Ε.Ε. ζητεί περιορισμό των ασκήσεων, άρα της πολεμικής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τον περιορισμό των δαπανών για καύσιμα και λοιπά ανταλλακτικά και υλικά, άρα περιορισμό της δυνατότητας αντιμετωπίσεως των τουρκικών παραβιάσεων, αλλά και ελέγχου της λαθρομετανάστευσης. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θα μπορεί, σχεδόν ανεξέλεγκτα, να παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία χωρίς συνέπειες. Διότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί είτε να περιορίσει τις πτήσεις αναχαιτίσεως και τις περιπολίες πλοίων για να μειώσει τις δαπάνες είτε, εάν αφήσει αμετάβλητες τις αναχαιτίσεις, θα πρέπει να μειώσει μισθούς και συντάξεις ή να προβεί σε άλλου είδους περικοπές εις βάρος του ελληνικού λαού.
Και η Ελλάδα τι κάνει; Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να κάνει αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια; Μήπως δηλαδή θα έπρεπε να κάνει μια δήλωση στην Ε.Ε. ότι: «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί πλέον να υφίσταται τις οικονομικές συνέπειες των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Αγκυρας. Κατόπιν αυτού, η Ελλάδα δηλώνει ότι αίρει την υποστήριξη την οποία μέχρι τώρα παρείχε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ενώ όπου έχει τη δυνατότητα, δεν θα συμφωνεί για χορήγηση κονδυλίων οιουδήποτε είδους, τα οποία κατευθύνονται προς αυτήν. Η θέση αυτή θα εξακολουθεί να ισχύει για όσο χρόνο η Τουρκία δεν αίρει το casus belli, συνεχίζει τις παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο και δεν συμμορφώνεται με τις υπάρχουσες συμφωνίες για τη λαθρομετανάστευση». Διότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει αποδεχθεί την είσοδο της Αγκυρας στην Ε.Ε., να υποστηρίζει, επί σειράν ετών, όλα τα στάδια για την ένταξή της και σε αντάλλαγμα να εισπράττει αγνωμοσύνη και επιθετικότητα. Δεν είναι δυνατόν πλέον ο ελληνικός λαός να πληρώνει αγόγγυστα τις παλικαριές της Τουρκίας!
Μήπως μια τέτοια ενέργεια εντάσσεται στην προτροπή που έδωσαν οι ψηφοφόροι του στον κ. πρωθυπουργό «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα»;
Ευσταθιος Βλασης - Π.Ν. υποναύαρχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: