Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Τρομοκρατικό κτύπημα στον Άγνωστο Στρατιώτη




Με εντολή Παπούλια απομακρύνθηκαν οι Εύζωνες από το μνημείο για λόγους ασφαλείας.


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής, στην πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη προς την Λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές καθώς η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή και είχε διακόψει την κυκλοφορία. μετά από προειδοποίηση.  Ο χώρος αυτός είναι από τους καλύτερα φυλασσόμενους.
Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη της βόμβας, στις 7.45 μ.μ. άγνωστοι με τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", προειδοποίησαν ότι θα εκραγεί βόμβα σε δέκα λεπτά σε απόσταση 10 μέτρων από το Μνημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τον κόσμο που είχε μαζευτεί μολονότι το τηλεφώνημα δεν κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρό καθώς ο άγνωστος άντρας δεν προσδιόρισε τόπο και χρόνο και περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα εκραγούν κι άλλες βόμβες. Μετά και το δεύτερο τηλεφώνημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έδωσε εντολή στον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς να απομακρυνθούν οι εύζωνοι που φυλάσσουν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και οι οποίοι την πρώτη φορά είχαν παραμείνει μέσα στα φυλάκια τους.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: