Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑΓΚΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ )

Συνάντηση και συνομιλίες κορυφής, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων Ευρώπης, Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο προεδρεύων της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ιταλός ναύαρχος Τζιανπάολο ντι Πάολα, και ο Τούρκος αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμούγ, είχε χθες στις Βρυξέλλες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος (Ι) Γιάννης Γιάγκος, στο πλαίσιο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τη Νέα Δομή Διοίκησης της Συμμαχίας και σχετίζονται άμεσα και καθοριστικά με την παρουσία Τούρκου διοικητή εκεί εκ περιτροπής με Έλληνα στο CAOC-7 της Λάρισας και η άμεση συνάρτησή του με το αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης, ο έλεγχος των εναέριων χώρων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας από τη Λάρισα κ.λπ. Επίσημα, πάντως, από πηγές του ΓΕΕΘΑ δινόταν χθες η πληροφορία ότι η συζήτηση αφορούσε τη «ρύθμιση τεχνικών λεπτομερειών», που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, μη υπεισερχόμενες σε περαιτέρω λεπτομέρειες, βάζοντας ουσιαστικά το «μαχαίρι στο λαιμό» Ελλάδας και Τουρκίας για την εξεύρεση λύσεως, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως επιχειρησιακά για τη Συμμαχία το νυν CAOC-7, ως CAOC-4 πλέον.
Click here to find out more!
Επίσης, ο πτέραρχος (Ι) Γιάννης Γιάγκος στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που επικεντρώθηκε σε θέματα τρεχουσών επιχειρήσεων, με έμφαση στην ΚFOR (Κοσσυφοπέδιο), στην ISAF (Αφγανιστάν) και στο νέο στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας, συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Ουκρανίας, στρατηγό Ιβάν Σβίντα, και της Αρμενίας, αντιστράτηγο Γιούρι Χατζατούροφ, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα των στρατιωτικών συνεργασιών με τις δύο αυτές χώρες, καθώς και με το διοικητή της Διοίκησης των Διακλαδικών Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολι, Αμερικανό ναύαρχο Μαρκ Φιτζέραλντ.
Τέλος, χθες η διέλευση ενός απλού τουρκικού ναρκοθηρευτικού, του TCG «Edremit» (M-261), από τη διώρυγα της Κορίνθου κατευθυνόμενο προς το λιμένα της Τουλόν στη Γαλλία, στο πλαίσιο συμμετοχής του στη μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMCMG2), αποτέλεσε «είδηση», και στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του υπουργείου ανακοινώθηκε με ειδικό δελτίο Τύπου του ΓΕΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πρόβλημα σωστής ενημέρωσης. Ή ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ δεν τα λέει σωστά ή η ενημέρωση που υπάρχει έχει άλλη σκοπιμότητα. Άλλο το Εσκισεχιρ και άλλο το αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης. Ποιός έχει άποψη επί του θέματος τελικά; Πόσες φορές έχει αλλάξει η δομή διοίκηδης του ΝΑΤΟ και ποιές οι επιπτώσεις στα Εθνικά θέματα;;Όταν έχεις 11 χρόνια ανώτατος αξιωματικός θα πρέπει να τα γνωρίζεις και όχι να συνεχίζονται τα λάθη του 2003.