Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

H AΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 28 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.




ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28.

ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΑΦΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ...ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ SUPREMACY CLAUSE ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ Η ΜΟΝΙΜΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ (ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΠΧ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΏΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 28, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ SUPREMACY CLAUSE TOY ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ; KAI AN TO ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;

Σας παραθέτω το αναθεωρημένο άρθρο 28

ΑΡΘΡΟ 28

1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται. από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών.

3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα. του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Ερμηνευτική δήλωση:

Το ΑΡΘΡΟ 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΣΧΟΛΙΟ
Σύμφωνα με αυτήν η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών είναι ανώτερη από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας!!!! Μπορούν να αποφασίσουν τον περιορισμό της της Εθνικής μας Κυριαρχίας την οποία υποτίθεται ότι διασφαλίζει το ίδιο το Σύνταγμα!!!!!!!
Αν λέει το υπαγορεύει σπουδαίο εθνικό συμφέρον!!! Δηλαδή για να καταλάβω το εθνικό συμφέρον δεν είναι ταυτόσημο με την εθνική μας κυριαρχία;

Καλό θα ήταν κάποιος από τους φίλους μας που έχει γνώσεις νομικής να μας ενημερώσει με τυχόν παράδειγμα πότε μπορεί το εθνικό συμφέρον να απαιτεί να περιοριστεί η εθνική μας κυριαρχία........

Μαρία Σεφέρου είπε...
Σας πληροφορώ ότι ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ όπως αναθεωρήθηκε το 1985 περιέχει αυτούσιες και τις τρεις παραγράφους χωρίς καμία αλλοίωση. Διαβάζοντας την ενδιαφέρουσα ανάρτησή σας το ανέσυρα από τη βιβλιοθήκη μου και έκανα αντιπαράθεση λέξη προς λέξη.Το άρθρο 28 είναι ακριβώς το ίδιο.
Άρα η τροποποίηση, αν δεν είχε γίνει ενωρίτερα, έγινε το 1985 επί Ανδρέα Παπανδρέου.
http://koukfamily.blogspot.com/2010/01/h-28.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: