Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Παραμένει ο κίνδυνος οικοπεδοποίησής τους ( ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ )


ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον τεμαχισμό των στρατοπέδων Χαϊδαρίου φαίνεται ότι προωθεί η κυβέρνηση, με τη σύμπραξη της «Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση που είχαν προχτές εκπρόσωποι της «Συνεργασίας», με επικεφαλής την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιά, Ντ. Μπέη, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ελ. Βενιζέλο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε και η «Συνεργασία» συμφώνησε στην παράδοση των χώρων, με βάση προτεραιότητες και ...βαθμούς δυσκολίας. Στην πράξη, αυτό σημαίνει την υλοποίηση του νόμου 2745/99, με τον οποίο το 50% των στρατοπέδων παραδίδεται στην οικοπεδοποίηση.

«Αν κάποιος χώρος μπορεί να δοθεί πρώτος και κάποιος δεύτερος, θα επικεντρωθούμε στο να δοθεί ο πρώτος και να παλέψουμε για το δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά η Ντ. Μπέη. Το υπόμνημα των αιτημάτων που κατέθεσε η «Συνεργασία» στον υπουργό δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων που ζητούν να αποδοθεί το σύνολο των χώρων των στρατοπέδων Χαϊδαρίου για πράσινο και αναψυχή. Συγκεκριμένα, η «Συνεργασία» ζητά την παραχώρηση κυρίως της έκτασης 500 στρεμμάτων εκτός ορεινού όγκου, των στρατοπέδων Χαϊδαρίου, όταν η συνολική τους έκταση είναι 3.200 στρέμματα.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη λογική», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ριζοσπάστη» ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου», καθώς παρακάμπτουν το αίτημα για συνολική απόδοση των στρατοπέδων, με στόχο να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητα για κάτι τέτοιο. Ο ίδιος θύμισε ότι απαίτηση μαζικών φορέων και κατοίκων είναι η συνολική απόδοση των χώρων των στρατοπέδων στους όμορους Δήμους Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Περιστερίου και η αξιοποίησή τους ως χώρο πρασίνου, αναψυχής και ιστορικής μνήμης. Επίσης, η κατάργηση του νόμου, με τον οποίο το 50% των στρατοπέδων παραχωρείται στην ΤΑ και το υπόλοιπο οικοπεδοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: