Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου σχετικά με δημοσίευμα της Real News και έκκληση του Πρωθυπουργού για μορατόριουμ

Επιβεβαιώνει το πρωτοσέλιδο της Real news ο Ε. Βενιζέλος

Κατά την είσοδό του στον χώρο διεξαγωγής εκδήλωσης του φετινού Money Show στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Στο πρωτοσέλιδό της η Real News αναφέρει ότι την επομένη του β’ γύρου των εκλογών, ο κ. Λοβέρδος, η κα. Αποστολάκη και άλλα στελέχη βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιντζέρη για μία αποτίμηση. Αναφέρει το δημοσίευμα ότι βρεθήκατε κι εσείς εκεί.

Ευ. Βενιζέλος: Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συναντόμεθα, να συζητούμε, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την πορεία του τόπου, γιατί υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα υπό συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης. Και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι και προσωπική μου υποχρέωση να συζητώ με τους βουλευτές μας. Αυτό είναι και χαρά μου, το έκανα, το κάνω και θα το κάνω γιατί έτσι στηρίζουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και το έργο και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης.

Με την ευκαιρία θέλω να σας πω ότι παραδόξως –σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως- στην Ελλάδα πρόβλημα ενότητας έχει η αντιπολίτευση και όχι η Κυβέρνηση. Προσωπικά δε, όπως έχω λειτουργήσει ως συντελεστής ενότητας της παράταξής μας, έτσι λειτουργώ και τώρα μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου ως ένας συντελεστής ενότητας και αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε ένα μορατόριουμ από τα συνδικαλιστικά στελέχη προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση...

Ευ. Βενιζέλος: Δεν άκουσα τη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο γιατί δεν είμαι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση, ο τόπος, χρειάζεται τη στήριξη και την κατανόηση, ή έστω την ανοχή, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτικών κομμάτων, και αυτό φυσικά αφορά και τον χώρο του δικού μας κόμματος, την δική μας παράταξη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ,
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΣΕ "ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ" ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο "ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ?
ΠΧ,Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ "ΒΑΘΥΤΕΡΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ?
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΡΕΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ Ε.Δ.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ?
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ?
ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ "ΔΩΣΟΥΜΕ" ΕΔΑΦΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Η Π.Α ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ Ε.Δ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΙΔΑ?
ΠΡΑΓΜΕΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ?
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ?
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ?
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ" ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ?
ΑΥΤΗ Η "ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ" ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ?


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΓΙΝΑΝ?
ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1922.