Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΠΡΩΠΟΥΣ (ΝΕΑ)

Είδα και κάποιους που κρατούσαν Ελληνική σημαία, 
αυτοί θα μείνουν;

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ από το Λιμενικό Σώμα των βατραχανθρώπων που φώναζαν ακραία και ρατσιστικά συνθήματα κατά Αλβανών και Σκοπιανών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες τόσο από τις θιγόμενες γειτονικές χώρες όσο και από οργανώσεις στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας σε ραδιοσταθμό τόνισε ότι «είναι άκρως απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη τέτοιου είδους φαινόμενα στους κόλπους του ελληνικού στρατεύματος ή του ελληνικού Λιμενικού Σώματος». Γι΄ αυτό, πρόσθεσε, υπήρξε η «κάθετη ανακοίνωση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και η αποφασιστικότητα «να μην ξαναεπιτρέψουμε σε τέτοιου είδους ακραία, ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία να δίνουν το “παρών” τους μέσα στις δημοκρατικές παρελάσεις». Ερωτηθείς δε από το Κανάλι 1 αν η τοποθέτησή του αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι υπεύθυνοι γι΄ αυτό θα βρεθούν εκτός Λιμενικού Σώματος, απάντησε «βεβαίως, αυτό είναι αυτονόητο». Πρόσθεσε ωστόσο ότι ακολουθούνται η δέουσα ένορκη διοικητική εξέταση και οι πειθαρχικές διώξεις καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αποδεικνύονται και κάποια ζητήματα». Ο κ. Πεταλωτής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι με τέτοια φαινόμενα δίνουμε δικαίωμα σε άλλες χώρες να κάνουν διαβήματα κατά της χώρας για δήθεν ρατσιστικές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Παρ΄ όλο που η Αθήνα δεν θεωρεί υπερβολικά τα διαβήματα που έγιναν- προχθές από τα Τίρανα και χθες από τα Σκόπια-, χαρακτήρισε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου απαράδεκτο φαινόμενο και καταδίκασε το κάψιμο των ελληνικών σημαιών στην Αλβανία: «Μπορώ να πω ότι μια τέτοια ενέργεια είναι αντίστοιχη των ρατσιστικών διαθέσεων που εκφράστηκαν εδώ ή μπορεί ακόμα και χειρότερη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: