Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ κ.ΥΕΘΑ …… ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΜΕΡΟΣ 1ο
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:
- Ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του κ.ΥΕΘΑ.
- Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΠΑ, που έχουν παρερμηνεύσει τον όρκο τους και έχουν αφήσει τη λεβεντιά και την περηφάνια του Αεροπόρου μαζί με τη τελευταία τους προσγείωση.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
- Βίος και Πολιτεία Νικολό Μακιαβέλι & Ρασπούτιν.
- Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΑΑΣ),
- Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)
- Λοιπά «θεσμικά και μη» συμβούλια και παρασυμβούλια κρίσεων-επανακρίσεων.

Θλίψη, οργή, αγανάκτηση, πόνος και ντροπή, είναι τα συναισθήματα που έχουν προκαλέσει, στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη, οι απαράδεκτες και προκλητικές παρεμβάσεις του Δντή ΣΓ του κ. ΥΕΘΑ Ταξίαρχου κ.Παπανικολάου στη Πολεμική Αεροπορία. Η καταρράκωση του ηθικού - κυρίως των νεοτέρων - στελεχών ενός τόσο υπερήφανου, αλλά και ευαίσθητου Όπλου είναι πλέον πραγματικότητα!!! Φυσικά, δεν υιοθετείται η άποψη ότι, ο κ. Βενιζέλος είναι δυνατό να γνωρίζει ή να μπορεί να αξιολογήσει την έκταση της ζημιάς που έγινε (και εξακολουθεί να γίνεται) στη ΠΑ, από τις προσωπικές παρεμβάσεις – επιλογές, αλλά και τους αμφιλεγόμενους σχεδιασμούς του κ.Ταξίαρχου. Ωστόσο, ως έμπειρος και ευφυής πολιτικός και κυρίως ως πολιτικός προϊστάμενος (άρα και απόλυτα υπεύθυνος) των ΕΔ, μάλλον δεν έχει το δικαίωμα να μη γνωρίζει ή να έχει παραπλανηθεί.

Πως όμως η υπερήφανη Αεροπορία μας - που στο ένδοξο παρελθόν της διοικήθηκε από αφοσιωμένους στο καθήκον και στους όρκους τους ηγέτες - είναι δυνατό να αλλοτριώνεται και τελικά να ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ από μερικές αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, που δυστυχώς εισχώρησαν και προφανώς αυτό-επιβλήθηκαν στο περιβάλλον του κ. ΥΕΘΑ????

Τα γεγονότα και η ανάλυσή τους, που οδήγησαν σ’ αυτή τη θλιβερή και επικίνδυνη κατάσταση, είναι σχετικά απλά. Η γενεσιουργός αιτία, βρίσκεται στις διαχρονικές, συνεχείς, αντιδεοντολογικές και άκρατες παρεμβάσεις - θεσμικές και μη - της κάθε επιπέδου πολιτικής εξουσίας, σε όλο το φάσμα λειτουργιών των ΕΔ, χωρίς καμία πραγματική διάκριση ρόλων και αρμοδιοτήτων!!!! Δυστυχώς, αυτή η απληστία εξουσίας και η άκρατη παρεμβατικότητα εκ μέρους των πολιτικών, συναντά μερικούς αεροπόρους (δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο είναι αεροπόροι) με αδύναμες αντιστάσεις και ελαστική συνείδηση, που προβάλουν πολιτική ταύτιση με το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα και προθυμοποιούνται να παρέχουν κάθε είδους εξωθεσμική συνεργασίας στα κελεύσματα των πολιτικών τους προστατών.

Η συνέχεια, όσον αφορά στη περίοδο μετά την 4η Οκτωβρίου 2009, ακολουθεί τα παρακάτω απλά αλλά ταυτόχρονα εξοργιστικά βήματα παραπολιτικής φαντασίας, τρέλας και διαπλοκής, τα οποία θα σπάσουμε σε 2 ΜΕΡΗ για να έχει και λίγο ενδιαφέρον…..:

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΒΗΜΑ 1ο:
«Μπουκάρει» (αυτό είναι το πρέπον για την περίπτωση ρήμα) στο επιτελείο του κ. ΥΕΘΑ, ο πολυσχιδής και πολυπράγμων απόστρατος Ταξίαρχος Παπανικολάου. Επανέρχεται στη ΠΑ ως «Μόνιμος εξ Εφέδρων» - με διαταγή του κ. ΥΕΘΑ προς το ΓΕΑ - προς έκπληξη και αγανάκτηση όλων και αναλαμβάνει Διευθυντής του Στρατιωτικού του Γραφείου. Μαζί του, κουβαλάει όλα τα απωθημένα για τη αποστρατεία του (και τη πίκρα για τους «συντρόφους», που δε του στάθηκαν «επαρκώς»), αλλά και όλες τις αρρωστημένες φιλοδοξίες του!! Επιπλέον, επιβάλλει ως Υπασπιστές και κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα πρωτοπαλίκαρα από τη Θεσσαλονίκη (Σμήναρχο Λ. Ευαγγέλου και Συνταγματάρχη Σ. Κοσμίδη), των οποίων η επαγγελματική επάρκεια και η γενικότερη προσωπικότητα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αξιολόγησης!!! Φυσικά, τα αδιαφιλονίκητα διαπιστευτήρια όλων είναι οι υπηρεσίες που προσέφεραν στο πολιτικό γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (προχώρησαν σε αλλαγή αφεντικού μετά τη παρακμή…..του Άκη), ιδιαίτερα κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

ΒΗΜΑ 2ο:
Στο πρώτο στάδιο χειραγώγησης του ΓΕΑ, ο Ταξίαρχος Παπανικολάου, χωρίς καθυστέρηση ή προσχήματα και σε αντίθεση με τα άλλα επιτελεία (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΕΘΑ), στοχεύει και πετυχαίνει τον Νοέμβριο, την πλήρη αλλαγή των στελεχών στους ευαίσθητους τομείς του ΓΕΑ/Α2 (Ασφάλεια-Πληροφορίες) και του ΓΕΑ/Β4 (Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις). Στις θέσεις αυτές τοποθετούνται «οι δικοί του άνθρωποι» (χωρίς τη γνώμη, αλλά με τη τυπική έγκριση της τότε φοβισμένης…και υποταγμένης… ηγεσίας της ΠΑ), οι οποίοι θεωρούν τον κ. Παπανικολάου ως ευεργέτη και προστάτη τους!!! Κάποιοι από αυτούς χαρακτηρίζονται για τις υπέρμετρες φιλοδοξίες ή τις ωφελιμιστικές τους διαθέσεις σε σχέση με τα προσόντα και την προσφορά τους (προσδοκία ανταμοιβής)!! Κάποιοι άλλοι, βρήκαν λάθος τρόπο και διέξοδο να αποκαταστήσουν κάποιες «διώξεις» που υπέστησαν επί ΝΔ. Άλλοι, απλώς αλλά βλακωδώς, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη μικροψυχία, την εκδικητικότητα και τα κόμπλεξ τους, σε ένα πρόσκαιρο και μίζερο σύστημα ΠΑΡΑ-ΕΞΟΥΣΙΑΣ!! Ίσως να υπάρχουν και μερικοί παραπλανηθέντες ή εγκλωβισμένοι!!! Ωστόσο, κοινά χαρακτηριστικά αυτών των «αεροπόρων-συνοδοιπόρων» είναι η πλήρης υποταγή τους στον Ταξίαρχο Παπανικολάου (επονομαζόμενες ως «Ορντινάτσες»), η έλλειψη συναδελφικότητας και η παντελής απουσία της εκτίμηση των συναδέλφων τους (αλήθεια, θα μπορούν να τους δουν στα μάτια, στη μετά Παπανικολάου ή Βενιζέλου εποχή ;;; Όλα έχουν ημερομηνία λήξης σύντροφοι!!). Επιπλέον, οι περισσότεροι από αυτούς, διαχρονικά, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και συνήθως κάπου ήταν προβληματικοί, ιδιαίτεροι ή ακόμα και παράξενοι.

ΒΗΜΑ 3ο:
Διασπείρει ένα κλίμα ανησυχίας και φόβου κυρίως στους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς που θεωρούνται «δεξιοί» και αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια για τις επερχόμενες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου 2010. Οι πλέον ευάλωτοι και «ευέλικτοι» από αυτούς, σπεύδουν να προσφέρουν στον εκλεκτό του κ. Βενιζέλου «γη και ύδωρ», πλειοδοτώντας σε υποταγή και συνεργασία, με τη προσδοκία της προστασίας και της «μεγαλοθυμίας» του!!!!

ΒΗΜΑ 4ο:
Σταδιακά, σπεύδει να «ξεκαθαρίσει» τους λογαριασμούς του με τους πρώην συντρόφους του (Πασόκους), που δεν χαρακτηρίζονται επαρκώς υποταγμένοι και συνεργάσιμοι και πιθανώς, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στα σχέδιά του. Οι περισσότεροι εξ αυτών, αν και καταξιωμένοι αξιωματικοί, υποβαθμίζονται έμμεσα και καταλήγουν σε θέσεις που δεν επηρεάζουν σημαντικά τις εξελίξεις, ή ακόμη και σε θέσεις ψυγείο.


Μείνετε συντονισμένοι αδέλφια Αεροπόροι και λοιποί ενδιαφερόμενοι….!! Έπεται συνέχεια, με τα υπόλοιπα βήματα αλλοτρίωσης του ΓΕΑ από το Διευθυντή του κ.ΥΕΘΑ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Π.Α. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΟΤΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ????.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΤΩΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ??? ΣΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ???

ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

@rmy @lert είπε...

εαν ενοεις τις χυδαιοτητες που γραφεις σχόλια έχεις χαει καθε επαφή με την κοσμιότητα.αν εχεις στοχεια στειλτα,αλλά το επίπεδο του πεζοδρομιου κρατα το για σενα και τους κολλητους σου.εισαι ενας υβριστης,χυδαιολόγος και μαλιστα ανωνυμος,εμεις δεν ειμαστε ανωνυμοι.εχουμε ονομα ARMY ALERT.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ...
ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ "ΑΠΟΨΕΙΣ" ΑΚΡΙΤΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΑΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ.

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ... ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ "@RMY@LERT" XAXAXA.

ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΚΑ.

ΤΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ?? ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΣΩ ΑΥΤΟΥ..

@rmy @lert είπε...

ΕΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥ, ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΕ.
ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ , ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ,ΠΡΟΒΑΤΟ...
http://www.youtube.com/watch?v=h8BwNqO0Cbo&feature=related

ΔΕΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, "ΠΡΟΒΑΤΑ"