Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αντιδρούν οι ένστολοι

Οι Ενώσεις αποστράτων ..ποιούν τη νήσσαν;

Έκτακτη Συνεδρίαση Διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΑΞΙΑ
Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2010
1. Σας γνωρίζουμε ότι στις 7 Ιουλίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00΄, θα συνέλθει σε Έκτακτη Συνεδρίαση το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., στο οποίο αποφασίσθηκε να συμμετάσχουν πέραν των μελών του Δ.Σ., οι Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας. Επίσης δύνανται να παραστούν, εφόσον το επιθυμούν και οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων στην Ομοσπονδία μας.

Η παραπάνω συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Α.Μ.Α.», στο ισόγειο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Λ. Αλεξάνδρας 173 – Αθήνα.

2. Θέμα Συνεδρίασης :

α) Ενημέρωση για τις επερχόμενες μεταβολές στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό μας σύστημα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

β) Ανάλυση – Ενημέρωση από τον καθηγητή του Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

3. Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή διατυπώνονται πολλές απορίες και ερωτήματα προς την Ομοσπονδία μας, καλούνται να παραστούν όσοι από τους συναδέλφους μέλη μας το επιθυμούν, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά και διεξοδικά, όλες οι επιχειρούμενες αλλαγές και να αποφασισθεί η περαιτέρω στάση και πορεία μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη, γιατί πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα καθορίσει το συνταξιοδοτικό καθεστώς χιλιάδων συναδέλφων που υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν μελλοντικά στον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΑΣΥ

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κοιν.: Μέλη Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει την ανατροπή των ισχυουσών διατάξεων του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού θεσμικού πλαισίου των ενστόλων, ταυτόχρονα με τις ανατροπές που προωθούνται για το σύνολο των εργαζομένων της Χώρας, η Ομοσπονδία καλεί εκτάκτως σε συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών της την προσεχή Τετάρτη 7 Ιουλίου και ώρα 14:30 (Ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» - Σταδίου 22 - Αθήνα), προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και καθορισμός της περαιτέρω αγωνιστικής μας πορείας.


Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση και παρέσυρε τα πάντα, με τον ώριμο συνδικαλιστικό της λόγο, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, επέστησε την προσοχή των αρμοδίων και ζήτησε να ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι ιδιαιτερότητες του λειτουργήματος του αστυνομικού, ώστε να μην υπονομευθεί ακόμα περισσότερο η λειτουργία του Σώματος και διαταραχθεί η υπηρεσιακή και προσωπική ζωή των μελών του.
Στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της ταχύτατης αφαίρεσης κεκτημένων και βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι φανερό ότι μόνο με τη δική μας υπεύθυνη στάση μπορούμε να αντισταθούμε σε ό,τι υποθηκεύει το μέλλον και μας στερεί την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


Η Ομοσπονδία δηλώνει και πάλι παρούσα στους σημερινούς και τους αυριανούς αγώνες των εργαζομένων, που πλήττονται από τα άδικα, ανάλγητα και ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία νομοθετούνται υποτίθεται για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και καλεί της Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της να συμμετάσχουν στο έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2010, τουλάχιστον δια δυο εκπροσώπων τους (Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα).
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στα οποία κοινοποιείται η παρούσα, καλούνται να είναι παρόντα στο Γενικό Συμβούλιο.
Αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και βιώσιμο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό σύστημα.


Η Ομοσπονδία Λιμενικών, σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τον απόλυτο αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, αναιρεί όλες τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού και δείχνει τον τρόπο και την πρόθεση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος, για το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Λιμενικού δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα για το συνταξιοδοτικό του προσωπικού του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: