Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σώοι είναι οι δύο από τους τρεις χειριστές των δύο μαχητικών F-16 που συγκρούστηκαν στον αέρα. Ψάχνουν τον τρίτο χειριστή.



Στη πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία ,την εναέρια μάχη δύο εναντίον δύο έγινε η σύγκρουση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας. Ανήκαν στην 340 Μοίρα και είχαν σενάριο αποστολής την εναέρια μάχη νότια της Κρήτης.Πρόκειται για "εναέρια μονομαχία " με κανόνες ασφαλείας αυστηρούς.Τα αεροσκάφη πρέπει να πετούν μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ύψος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει προσέγγιση αεροσκαφών σε απόσταση μικρότερη των 1000 ποδών.

Πιθανότατα σε κάποιον από τους επίπονους για τους πιλότους και αεροσκάφη ελιγμούς,ασυνείδητα κάποιος από τους κανόνες δεν τηρήθηκε.Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα τεχνικού προβλήματος.Τα αεροσκάφη πετούν στα όρια της αντοχής τους σ´ αυτές τις πτήσεις.Τα συγκεκριμένα F-16 ήταν από τα τελευταία που αγοράσαμε το 2005 και αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε μόλις το 2007.Κατά τη παραλαβή τους είχαν παρουσιάσει τεχνικές ατέλειες οι οποίες επιδιορθώθηκαν.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από αέρος και θαλάσσης στο ανατολικό άκρο της Κρήτης και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για τον εντοπισμό του τρίτου χειριστή.

Οι δύο χειριστές πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης. Οι δύο χειριστές μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο ένας φέρει ελαφρά τραύματα στο πόδι και ο δεύτερος τραύματα στο πρόσωπο.
newsit.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να βρεθεί σώος ο πιλότος.. Και μετά μας λένε δημόσιοι υπάλληλοι οι στρατιωτικοί..

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΠΡΙΟΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΖΙΕ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟΣ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΗΡΩΑΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΕΘΑ , ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΑΣ.

@rmy @lert είπε...

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΣΩΟΥ. Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βοήθα Θεέ μου να είναι ζωντανός! - ΥΓ