Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήσεις στις Ε.Δ.

Βενιζέλος:"δεν προκαλείται πρόβλημα στη δομή, συνοχή και αποτελεσματικότητα των Ε.Δ."

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τις παραιτήσεις στις Ε.Δ., σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπ’ όψιν μου τα Γενικά Επιτελεία των Ε.Δ. εκτιμάται ότι δεν προκαλείται πρόβλημα στη δομή, συνοχή και αποτελεσματικότητα των Ε.Δ. καθώς ενεργείται άμεση αντικατάσταση των παραιτηθέντων από κατάλληλα εκπαιδευμένα και αντίστοιχης εμπειρίας άτομα. Με ειδική διάταξη που περιλήφθηκε στο τελευταίο συνταξιοδοτικό νόμο προστατεύονται ρητά όλα τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του στρατιωτικού προσωπικού.

Η παραίτηση είναι δικαίωμα του κάθε αξιωματικού ο οποίος αξιολογεί τα δεδομένα της σταδιοδρομίας του και πράττει ανάλογα. Εξετάζει τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, βλέπει που βρίσκεται στην ιεραρχία, στην επετηρίδα, τα γενικότερα προσωπικά και οικογενειακά του σχέδια και αποφασίζει.

Ερώτηση 2010/30-8-2010 της Βουλής των Ελλήνων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει το 2010 οι παραιτήσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι αιτήσεις αποστρατείας έχουν φθάσει τις 2.403 και στους τρεις κλάδους, υπερδιπλάσιες από πέρυσι που ήταν 1.042. Η ξαφνική αποχώρηση του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείτε εσείς και η κυβέρνησης σας του ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό για τους ένστολους, έχει δημιουργήσει κενά με επιχειρησιακές και λειτουργικές επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα οι πιλότοι στην Αεροπορία ή οι οικονομικοί αξιωματικοί των τριών επιτελείων. Παράλληλα οι παραιτήσεις προκαλούν πρόσθετες μεταθέσεις των αξιωματικών αυξάνοντας τις σχετικές δαπάνες τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις
ένοπλες Δυνάμεις με την έλλειψη ικανού και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού;
2. Τι έχετε σκοπό να πράξετε για να σταματήσουν οι επιπλέον αιτήσεις
αποστρατείας;
Ο Βουλευτής
Άρης Σπηλιωτόπουλος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτικές επερωτήσεις, μπουρδολογικές απαντήσεις... Υπάρχει κάποιος που να αντιλαμβάνεται ότι έχουμε πρόβλημα? Εστω ΕΝΑΣ! - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

Η παραίτηση είναι δικαίωμα του κάθε αξιωματικού ο οποίος αξιολογεί τα δεδομένα της σταδιοδρομίας του και πράττει ανάλογα. Εξετάζει τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, βλέπει που βρίσκεται στην ιεραρχία, στην επετηρίδα, τα γενικότερα προσωπικά και οικογενειακά του σχέδια και αποφασίζει.

Αναρωτιέμαι αν ο κύριος Υπουργός αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο στράτευμα. Λίγο ή πολύ μας λέει ότι όλοι οι Αξκοί που παραιτούνται ήταν ούτως ή άλλως τελειωμένοι. Οι παραιτήσεις στελεχών αμέσως μετά την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ, άραγε δεν του λένε τίποτα? Ή και αυτοί οι Αξκοί είναι χωρίς εφόδια για ανώτατη σταδιοδρομία?

Ανώνυμος είπε...

Μια μακρονάδα στο μικρό...γρήγορα γιατί βλέπω έκοψε το χρώμα του.....ΩΡΕ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΒΓΕΙ......ΩΡΕ ΓΕΛΙΑ ΤΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ....ΜΟΝΙΜΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝΕ !!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ.....!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΥΜΕΝΟΣ.???
ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ???
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!! ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!!
Η ΤΡΥΠΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.(ΠΙΑΣΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ)

Ανώνυμος είπε...

Τα επιτελεία μπορεί να λένε ότι θέλουν στον Υπουργό αλλά για ελάτε στον Έβρο να δείτε πως ψάχνουν εναγωνίως να βρουν επιτελάρχη για τον "Α" Σχηματισμό ή Υποδιοικητή για το "Β" ή Δκτή Εθνοφυλακής...!!!
Αυτό όμως κατά την κρίση του Υπουργείου δεν είναι πρόβλημα.Ποιό είναι άραγε το πρόβλημα ?
Μήπως το μέρισμα που δεν έχει να πληρώσει το ΜΤΣ. (Πριν λίγες μέρες ο υφυπουργός έλεγε ότι για τον Οκτώβριο δεν υπάρχει πρόβλημα). Ξαφνικά όμως προέκυψε. Τι να πεις και ποιον να πιστέψεις. Μα είναι σοβαροί πολιτικοί αυτοί οι άνθρωποι?
Αυτοί φυσικά δεν φταίνε γιατί δεν ξέρουν και σαφώς είναι άσχετοι.
Η αξιότιμη ηγεσία μας ήθελα νάξερα τι κάνει. Απλά κάθεται...μακαρίως..

Ανώνυμος είπε...

-"Αντικαθίστανται άμεσα οι παραιτηθέντες". Μήπως υπάρχουν δύο κενές θέσεις στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και μάλιστα η μία από τον Απρίλιο?? Καθ΄ όσον εκεί οδήγησαν οι μεθοδεύσεις της φασιστικής διοίκησης Καραμανλίκη και της στην συνέχεια απογοήτευσης των στελεχών λόγς ανέληξης στην ηγεσία ατόμων που δεν είχαν την αναγνώρηση των κατωτέρων τους (του αυστηρότερου κριτη).
-Το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών είναι η ηγεσία του, τι έκανε ο κ. ΥΕΘΑ ώστε τα στελέχη (που τόσο έχει απενδύσει η πολιτεία επάνω τους, σπουδές εκπαίδευση κλπ)να μην αναγκάζονται ακόμη και για οικογενειακούς λόγους να παραιτούνται; Πρέπει να παραιτηθούν γιατί η οικογένειά τους κλείνει ραντεβού στα στρατιωτικά νοσοκομεία μετά από 2-3 μήνες (μην τολμήσετε να διαψεύσετε υπάρχουν άπειρα ντοκουμέντα)γιατί έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιοδήποτε συγγενή βουλευτού (ανεξαρτήτως βαθμού συγγένειας).
-Φαντάζομαι και οι τρείς ναύαρχοι είδαν να εξαντλειται η σταδιδρομία τους (στατιστικά τουλάχιστον ο ένας θα γινόταν Αντιναύαρχος, πιθανόν και δύο) όπως και ο εν ενεργεία Κυβερνήτης Φρεγάτας,αρχηγός τάξεως.

Δεν μας λέτε κ. Βενιζέλο και το άλλο ανέκδοτο με τον Μπόμπο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο Έβρο και για ποιες μεθωριακές Μονάδες λέμε τώρα. Στην ΠΑ σε Μονάδα κουφέτο των μετόπισθεν και σε φάση ανανέωσης με νέο τύπο και ψάχνουν μήνες τώρα για Διευθυντή Υποστήριξης.
Και άλλα πολλά τέτοια.....ψάχνουμε τεχνικούς Η/Υ να επανδρώσουν θέσεις που υπάρχουν στα χαρτιά αλλά ποτέ δεν δημιουργηθηκαν στην πραγματικότητα γιατί υπάχει σοβαρό πρόβλημα προσωπικού σε άλλες ποιό σοβαρές θέσεις και πάει λέγοντας. Αλλα οι απαιτείσεις από τους άσχετους των αρχηγείων καλά κρατούν.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΑΥΛΟΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ- ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.