Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Περίεργες αλλαγές-τροποποιήσεις, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων"

Με γρήγορη ματιά διαπιστώσαμε ότι, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν επέλθει αλλαγές και μάλιστα σημαντικές από το αρχικό σχέδιο του υπουργείου.



Είχαμε τονίσει τότε:
"Μια καινούργια ρύθμιση αφορά στην δημιουργία όπλων και σωμάτων και στην Πολεμική Αεροπορία. Επίσης ρυθμίζεται πλήρως η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών των τριών όπλων και μεταξύ ομοιοβάθμων."

Στην συνέχεια το νομοσχέδιο όπως φαίνεται και στην Ιστοσελίδα της βουλής, έχει "επεξεργασθεί" και είναι έτοιμο προς ψήφιση.

Αυτό είναι το ένα τμήμα "το επίμαχο" του σχεδίου νόμου που είχε αρχικά υποβληθεί στην Βουλή για ψήφιση, κάποιος έχει παρέμβει σε 2 παραγράφους.

Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει παρεμβάσεις και τροποποιήσεις των παραγράφων 12 και 13 α, που αφορούν στην αρχαιότητα μεταξύ των ομοιοβάθμων αξιωματικών της Π.Α.
Στην ουσία έχουν "εξαφανισθεί" 2 ειδικότητες, των Μηχανικών και Αεράμυνας !!!
Δείτε το πριν και το μετά:

Παράγραφος 12








Παράγραφος 13α








Από τα ανωτέρω, τίθενται τα εξής ερωτήματα:
Ποιος και γιατί τις έκανε τις συγκεκριμένες αλλαγές;
Ποια συμφέροντα ή σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;
Γιατί να "διασαλευθεί" ενδεχομένως, η τάξη και πειθαρχία στις ένοπλες δυνάμεις και δη στην ευαίσθητη πολεμική αεροπορία;
Ποιος ο λόγος και η λογική η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, να αλλάξει ένα σχέδιο νόμου που έχει υποβληθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει συντονισθεί και με τους Αρχηγούς των γενικών επιτελείων;
Είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, αυτές οι αλλαγές;

exomatiakaivlepo.blogspot.com








5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα είπαμε και σε προηγούμενη σχετική ανάρτηση...
Το καρπούζι και το μαχαίρι σας λέει κάτι ?? Τα γένια και τα χτένια ??
Και για όσους δεν κατάλαβαν, όποιος έχει την εξουσία, γράφει και τους νόμους!
Άντε και περαστικά στους πληβείους του στρατού....
Κρίμα κ. Βενιζέλο !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ArmyAlert θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το άρθρο 36 "Ιεραρχία και Αρχαιότητα" δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή για την σύζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας.
Αυτό άλλαξε την προηγούμενη Πέμπτη & Παρασκευή από την δυναμική παρέμβαση στον κ. Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ, του Α/ΓΕΑ την Πέμπτη και ΤΗΝ ΣΥΝΗΓΌΡΗΣΗ του Α/ΓΕΣ στον Α/ΓΕΑ την Παρασκευή.
Παρόλο στην συνεδρίαση του ΣΑΓΕ του Αυγούστου που αποφάσισαν την επιμήκυνση των χρόνων στους βαθμούς των κατωτέρων Αξιωματικών και στους αποφοίτους ΑΣΣΥ (παράλογο και ρατσιστικό), παρόλο που με μεγάλη επιμονή του Α/ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ αφαιρέθηκε το άρθρο για του ΕΜΘ(παράλογο), δεν αναφέρθηκε τίποτα για την γενική αρχαιότητα. Συμφώνησαν και οι τέσσερεις Αρχηγοί στο Δημοκρατικότατο και Δίκαιο ότι οι τα Όπλα της ΣΣΕ, Μάχιμοι της ΣΝΔ και οι Ιπτάμενοι της Σ.Ι. θα είναι αρχαιότερο όλων ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ.
Τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες είναι προφανέστατες και μαρτυρούν αυτούς που νομίζουν ότι οι Ε.Δ. είναι ΤΣΙΦΛΙΚΙ τους και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες Αξιωματικών είναι μόνο για την χαμαλοδουλειά.
Η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δεν άλλαξε τίποτα.
Όλα έγιναν με ΕΝΤΟΛΗ του Βενιζέλου αφού με τις απειλές τους ο ΚΛΩΚΟΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ τον έσυραν να κάνει ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ σε ένα άρθρο που είχε ήδη πάει στη Βουλή και ήταν δημοσιευμένο στο site αυτής (Γαμώ τις ξεφτίλες).
Αυτή είναι η αλήθεια, καθώς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα του δημοσιεύματος που αναρτήσατε.
Ας ελπίσουμε με τις παρεμβάσεις του ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ κατά την διάρκεια της συζήτησης/ψήφισης που ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα και θα περατωθεί την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ, να αλλάξουν όλες οι απαράδεκτες και ρατσιστικές παρεμβάσεις εκ των υστέρων από τους δύο προαναφερόμενους Αρχηγούς.

@rmy @lert είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 27, ΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΝΗΡΟ" ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΕΘΑ mod.gr ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ