Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ενιαίο μισθολόγιο και οι ηγεσίες μας..

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ!

Αγαπητοί αναγνώστες του blog καλησπέρα σας.
ΞΥΠΝΑΤΕ, συμμετέχετε όσο μπορείτε περισσότερο σε διάφορα blog's με σκέψεις απόψεις διαμαρτυρίες. Εκφράστε την δυσφορία σας για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Να είστε σίγουροι ότι κάποιοι τα διαβάζουν, κάποιους τους προβληματίζουν και κάποιους άλλους τους αναγκάζουν να σκέφτονται. Στείλτε επιστολές σε εφημερίδες έστω και ανώνυμα, θα πιάσουν τόπο να είστε σίγουροι.
Προσωπικά είμαι πολύ αγανακτισμένος με όλα ΑΥΤΑ. Και ποια είναι ΑΥΤΑ??

Θα προσπαθήσω να περιοριστώ μόνο στα δικά μας.

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στο στράτευμα με τους Στρατηγούς - Ηγέτες (ξεφτιλισμένα ανδρείκελα) από την μία και τα στελέχη με δημοσιουπαλληλική νοοτροπία από την άλλη.

Κατ' αρχήν είμαστε απαράδεκτοι εμείς οι «μικροί» γιατί δεν κοιτάμε το γραφείο μας και την δουλειά μας, να τα βελτιώσουμε, να προσφέρουμε, να πάμε την κατάσταση λίγο μπροστά βρε αδερφέ. Παρά είμαστε συνέχεια στο κουτσομπολιό στην κριτική εκ του ασφαλούς και στην απαξίωση των πάντων. Για να μην παρεξηγηθώ υπάρχουν «μικρά» στελέχη αξιολογότατα που δυστυχώς χάνονται μέσα στο απαράδεκτο σύστημα.

Και ερχόμαστε στους από πάνω, αρχηγούς - στρατηγούς - ηγέτες, με δύο κουβέντες «σκατά στα μούτρα τους», είναι αυτοί που συντηρούν - εκτρέφουν το απαράδεκτο σύστημα.. Από που να ξεκινήσει κανείς ...

Την διακλαδικότητα που το μόνο που κοίταζαν και κοιτάζουν είναι ποιος θα φτιάξει την παράγκα του και τι καπέλο θα το διευθύνει? (Σ.Ξ-Π.Α-Π.Ν) ? Χωρίς κάποιο σοβαρό προγραμματισμό? Χωρίς ίχνος στρατηγικού σχεδιασμού. Χωρίς οικονομικό σχεδιασμό. Χωρίς .......

Το καπέλωμα από το κτηματολόγιο που τα έβγαλε όλα στη φόρα με ακρίβεια μέτρου.? Και τι κάνανε τα επιτελεία ? Καναδυό συσκέψεις και μια light έγγραφη απάντηση προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Ας σταματήσω εδώ ................................



Επιπλέον, αγαπητοί-ες αναγνώστες έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο. Με δύο κουβέντες «φίδι μαύρο που μας έφαγε». Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από τους «ηγέτες» μας, για άλλη μια φορά θα λουφάξουν στο καβούκι τους στην καθημερινότητά τους και θα κοιτάξουν να προστατεύσουν και πάλι τα συμφέροντα, τα δικά τους και του σιναφιού τους.

Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα οι άνθρωποι είναι υποχόνδριοι. Έγιναν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, και δεν έδωσαν καμιά εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις να αναθεωρήσουν το εγχειρίδιο (για τα ασφαλιστικά δικαιώματα) που εκδόθηκε πριν πέντε χρόνια (αν θυμάμαι καλά), για να ενημερωθεί όλος ο κόσμος. Αφού οι Δνσεις αυτές δεν έχουν δουλεία την παρούσα περίοδο, ούτε εξοπλιστικά προχωρούν ούτε πληρωμές κάνουν.

Κάπου διάβασα ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κάνει μελέτη στην οποία φαίνεται ότι οι Στρατιωτικοί είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στο δημόσιο, αυτό αληθεύει ? και αν ναι οι ηγεσίες μας δεν μπορούν να ενημερώσουν τον κόσμο για αυτά τα θέματα? τι τα έχουν τα site για να μας λένε που πήγε ο αρχηγός και ποιες είναι οι διαθεσιμότητες των ελληνικών αεροσκαφών (απαράδεκτοι - ανίκανοι - άσχετοι με την στρατιωτική τέχνη) ότι μ@λ@κία πει ο κάθε ΥΕΘΑ την εκτελούν χωρίς αντίρρηση. Καλά ρε σεις, ο ΥΕΘΑ κάνει τη δουλειά του, θέλει να δείξει ότι είμαστε γαμάτοι, ότι τα αφη μας είναι σε γαμάτη κατάσταση κλπ. Εσείς ρε άσχετοι τι κάνετε? Κοιμάστε το ύπνο του δικαίου? Μετά μας φταίει ο Αν. ΥΕΘΑ που μας λέει Δημόσιους Υπαλλήλους. Ένα έχω να πώ : Άμα γίνει τίποτα με τους απέναντι θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε, θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς, τότε είναι που θα χάσουμε πραγματικά την εθνική μας κυριαρχία και υπεύθυνοι θα είστε εσείς.

Τι να κάνουν τα στελέχη όταν επί σειρά δεκαετιών βλέπουν - γαλουχούνται με νοοτροπίες τέτοιες ηγεσιών. Αυτά που δουλεύουν και μοχθούν είναι οι μ@λ@κες της υπόθεσης και οι υπόλοιποι είναι οι μάγκες - οι έξυπνοι οι Ελληναράδες. Οι προϊστάμενοι που αργότερα γίνονται αρχηγοί - ηγέτες, μόλις δουν κάποιον να δουλεύει, εκεί να τον ξεζουμίσουν για να κάνουν την δουλεία τους, και άμα τους πέσει υφιστάμενος λαμόγιο ούτε που τον ακουμπούν, τον αφήνουν να λαμογεύει όσο θέλει σε βάρος των άλλων. Δεν καταλαβαίνεται ρε ηγέτες ότι δεν πάει άλλο, με αυτές τις νοοτροπίες φτάσαμε εδώ, δεν καταλαβαίνεται ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο κόσμος άλλαξε και εσείς στον κόσμο σας.

Και ξανάρχομαι στο μισθολόγιο (που για να είμαι ειλικρινής με καίει περισσότερο). Δεν μπορεί ο Δντης σε Υπουργείο να παίρνει σχεδόν διπλάσια λεφτά από τον ΑΓΕΕΘΑ, ή να το θέσω αλλιώς, δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ να παίρνει όσα ο μέσος Υπάλληλος τους Υπουργείου Οικονομικών. Με αυτή τη λογική, αγαπητοί αναγνώστες, καταλαβαίνεται πόσο χαμηλόμισθος είναι ο Ανθυπολοχαγός. Γιατί αυτή η αντιμετώπιση από το κράτος και τις πολιτικές ηγεσίες ? Η απάντηση για μένα είναι πολύ απλή «ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ.» Και καταλαβαίνεται τι μας περιμένει ......

Ξέρω ότι σας κούρασα αλλά πρέπει να πω και δύο λόγια για τους ε.α πρώην ηγέτες. Κύριοι είστε αξιολύπητοι γιατί ενώ δεν σας δεσμεύει τίποτα ,

Δεν έχετε κατακλύσει με άρθρα, τις εφημερίδες στις οποίες πολλοί από σας γράφετε, για τα παραπάνω θέματα που απασχολούν το προσωπικό.

Δεν βγάζετε στη φόρα τα άπλυτα των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν κάνετε μια πορεία στη βουλή βρε αδερφέ.

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει όλες σας τις διασυνδέσεις με τα πολιτικά κόμματα που πολλοί από εσάς έχετε για να αποκατασταθούν οι αδικίες.

Καθίστε στα μαγαζάκια (ενώσεις) που έχετε φτιάξει και παίξτε πρέφα.

Άφησα για το τέλος τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και του πολιτικούς (που όταν είναι στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν πόσο αδικημένοι ήμαστε άλλά όταν αναλαμβάνουν κυβέρνηση ξεχνούν και κάνουν πως δεν ξέρουν), τους άφησα για το τέλος σκόπιμα γιατί είναι ότι χειρότερο σε έμψυχο υλικό διαθέτει σήμερα η χώρα μας, η πλέμπα, η μούργα, αυτοί όσα και να ακούσουν όσα και να τους πει κανείς, δεν ιδρώνει το αυτί τους, οπότε ότι και να πώ, όσο και αν προσπαθώ να εκφράσω την αγανάκτησή μου είναι σαν να τα λέω σε έναν κουβά με σκατά.

Θα τα πώ μια και καλή στις εκλογές.

Καληνύχτα σας και συγνώμη αν σας κούρασα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι καιρός να τους πάρουμε με τα γιαούρτια..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΗ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ! ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΡΑ...ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και θέλω να θυμίσω τα παρακάτω στους Στρατιωτικούς ηγέτες μας (γιατί μάλλον τα ξεχνούν):

Η στολή που φοράτε δεν είναι μια ενδυμασία που σας εντάσσει απλά σε ένα σύνολο. Στολή φοράνε και αυτοί που εργάζονται σε εταιρείες, σε τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, σε εταιρείες security σε αεροπορικές εταιρείες.
Εσείς φοράτε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ η οποία είναι κάτι παραπάνω από μια ενδυμασία είναι ένα Εθνικό Σύμβολο. Με αυτό το σύμβολο το οποίο είναι το μόνο που έχει ποτιστεί με αίμα, κάθε έθνος εκφράζει την αγωνιστική του θέληση για ελευθερία και ανεξαρτησία. Την στολή αυτή φόραγαν οι πατεράδες μας οι παππούδες μας και οι προγονοί μας που έχυσαν το αίμα τους και έχασαν την ζωή τους για την πατρίδα μας.
Όποιος Έλληνας φοράει την Στρατιωτική στολή, είναι σαν να φοράει και τα σάβανα των πεθαμένων αγωνιστών, τις μάχες, τους αγώνες των προγόνων μας. Πάνω στη Στρατιωτική στολή, οι Έλληνες βλέπουν τον Ηλιάκη, τον Σιαλμά και τόσους άλλους ήρωες παλιούς και νέους.
Αυτός που αναλαμβάνει την τιμή να φοράει την Στρατιωτική στολή πρέπει με τις πράξεις του να είναι ικανός, αφενός μεν να μπορεί να μεταφέρει το φορτίο αυτό αφετέρου δε, να γίνει και αυτός ήρωας αν απαιτηθεί. Για να τον βλέπει ο λαός και να αισθάνεται περήφανος για την πατρίδα του. Για να τον βλέπει ο λαός και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί αν χρειασθεί.

Οι πράξεις – ενέργειές σας κύριοι, δείχνουν ότι μάλλον δεν φοράτε τέτοια στολή. Μάλλον πιστεύετε ότι ανήκετε σε μια κοινωνική ομάδα που απλά φοράει στολή. Να πούμε κάτι σαν υπάλληλοι σε μια κρατική εταιρεία.

Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν επίσημα στον αέρα οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών μας και να μην κόβονται κεφάλια. Αν ήταν ιδέα ένστολου τότε ζήτω που καήκαμε. Αν ήταν ιδέα πολιτικού εσείς κύριοι τι κάνατε? Αρμενίζατε? Δεν έχετε θεσπίσει διαδικασίες για θέματα εθνικής ασφάλειας? Σε κάθε περίπτωση είστε την παρούσα φάση πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης (στρατιωτικός ή πολιτικός) θα έπρεπε τώρα να περίμενε τις κυρώσεις του νόμου για προδοσία

Ξέρω, έτσι μάθατε να λειτουργείτε, είναι καιρός όμως αυτό να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς δεν έχουμε μέλλον. Είδατε πως τα κατάφεραν οι πολιτικοί (που τόσα χρόνια το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να εκλεγούν), με την οικονομία, βαλτώσαμε – χρεοκοπήσαμε. Μην ακολουθείτε τα βήματά τους και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το πως θα φτάσετε σε υψηλά αξιώματα, σκεφτείτε ότι φοράτε στρατιωτική στολή, σκεφτείτε το βάρος που κουβαλάτε.

Φτιάξατε Ιεραρχικό νομοσχέδιο. Και μην μου πείτε ότι το επέβαλε ο ΥΕΘΑ, εσείς αναλάβατε με επιτροπή να το φτιάξετε και να το εισηγηθείται. Και σας ερωτώ πήγατε να δείτε τι κάνουν οι άλλες χώρες? ή προσπαθήσατε να ξανά εφεύρετε το τροχό. Θεσπίσατε αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια ? ή τα μπουρδουκλώσατε όπως σας βόλευε.
ΚΡΙΜΑ άλλη μια ευκαιρία πήγε χαμένη. Με τις υγείες σας και αλίμονό μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και θέλω να θυμίσω τα παρακάτω στους ηγέτες μας (γιατί μάλλον τα ξεχνούν):

Η στολή που φοράτε δεν είναι μια ενδυμασία που σας εντάσσει απλά σε ένα σύνολο. Στολή φοράνε και αυτοί που εργάζονται σε εταιρείες, σε τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, σε εταιρείες security σε αεροπορικές εταιρείες.
Εσείς φοράτε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ η οποία είναι κάτι παραπάνω από μια ενδυμασία είναι ένα Εθνικό Σύμβολο. Με αυτό το σύμβολο το οποίο είναι το μόνο που έχει ποτιστεί με αίμα, κάθε έθνος εκφράζει την αγωνιστική του θέληση για ελευθερία για ανεξαρτησία. Την στολή αυτή φόραγαν οι πατεράδες μας οι παππούδες μας και οι προγονοί μας που έχυσαν το αίμα τους και έχασαν την ζωή τους για την πατρίδα μας.
Όποιος Έλληνας φοράει την Στρατιωτική στολή, είναι σαν να φοράει και τα σάβανα των πεθαμένων αγωνιστών, τις μάχες, τους αγώνες των προγόνων μας. Πάνω στη Στρατιωτική στολή, οι Έλληνες βλέπουν τον Ηλιάκη, τον Σιαλμά και τόσους άλλους ήρωες παλιούς και σύγχρονους.
Αυτός που αναλαμβάνει την τιμή να φοράει την Στρατιωτική στολή πρέπει με τις πράξεις του να είναι ικανός, αφενός μεν να μπορεί να μεταφέρει – επιδεικνύει το φορτίο αυτό αφετέρου δε, να γίνει και αυτός ήρωας αν απαιτηθεί. Για να τον βλέπει ο λαός και να αισθάνεται περήφανος για την πατρίδα του.

Οι πράξεις – ενέργειές σας κύριοι, δείχνουν ότι μάλλον δεν φοράτε τέτοια στολή. Μάλλον πιστεύετε ότι ανήκετε σε μια κοινωνική ομάδα που απλά φοράει στολή. Να πούμε κάτι σαν υπάλληλοι σε μια κρατική εταιρεία.

Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν επίσημα στον αέρα οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών μας και να μην κόβονται κεφάλια. Αν ήταν ιδέα ένστολου τότε ζήτω που καήκαμε. Αν ήταν ιδέα πολιτικού εσείς κύριοι τι κάνατε? Αρμενίζατε? Δεν έχετε θεσπίσει διαδικασίες για θέματα εθνικής ασφάλειας? Σε κάθε περίπτωση είστε την παρούσα φάση πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης (στρατιωτικός ή πολιτικός) θα έπρεπε τώρα να περίμενε τις κυρώσεις του νόμου για προδοσία

Ξέρω έτσι μάθατε να λειτουργείτε, είναι καιρός όμως αυτό να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς δεν έχουμε μέλλον. Είδατε πως τα κατάφεραν οι πολιτικοί (που τόσα χρόνια το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να εκλεγούν), με την οικονομία, βαλτώσαμε – χρεοκοπήσαμε. Μην ακολουθείτε τα βήματά τους και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το πως θα φτάσετε σε υψηλά αξιώματα, σκεφτείτε ότι φοράτε στρατιωτική στολή, σκεφτείτε το βάρος που κουβαλάτε.

Φτιάξατε Ιεραρχικό νομοσχέδιο. Και μην μου πείτε ότι το επέβαλε ο ΥΕΘΑ, εσείς αναλάβατε με επιτροπή να το φτιάξετε και να το εισηγηθείται. Και σας ερωτώ πήγατε να δείτε τι κάνουν οι άλλες χώρες? ή προσπαθήσατε να ξανά εφεύρετε το τροχό. Θεσπίσατε αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια ? ή τα μπουρδουκλώσατε όπως σας βόλευε.
ΚΡΙΜΑ άλλη μια ευκαιρία πήγε χαμένη. Με τις υγείες σας και αλίμονό μας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2 Εύγε!!! Στρατιωτικός είσαι; ή δημόσιος υπάλληλος τις κακιάς ώρας

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2 Εύγε!!! Στρατιωτικός είσαι; ή δημόσιος υπάλληλος τις κακιάς ώρας