Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα βρέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία


Τα πολεμικά σχέδια δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ελλάδας σε ιδιωτική εταιρεία;;

Ποιος θα είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος που μπορεί να κάνει η Ελλάδα σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων; Πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Αναφορών από τα Αρχηγεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας προς το ΓΕΕΘΑ; Πώς λειτουργεί το σύστημα Συναγερμού στις μεγάλες μονάδες σε περίπτωση γενικής επίθεσης;
Αυτά και άλλα πολλά που αφορούν τη λειτουργία ολόκληρου του αμυντικού συστήματος της Ελλάδας ζήτησε από το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων η ιδιωτική εταιρεία ALTEC που ασχολείται με ηλεκτρονικά συστήματα, για να δημιουργήσει νέο Λογισμικό για το Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό.
Τα απόρρητα αυτά στοιχεία - όπως περιγράφονται σε απόρρητο έγγραφο, δόθηκαν τελικά στην ALTEC και προκάλεσαν αμέσως μετά θύελλα αντιδράσεων, με πρωταγωνιστή τον υποπτέραρχο ε.α. και πρώην υποδιοικητή ΑΤΑ Λάρισας κ. Γεώργιο Νταβρή.
Τι περιλαμβάνουν τα στρατιωτικά έγγραφα που ζήτησε και πήρε για λογαριασμό της η ιδιωτική εταιρεία ALTEC:

* Εθνικό Σύστημα Αναφορών
* Τυπικό Σύστημα Συναγερμού
* Οργάνωση και Λειτουργία Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σε περίοδο πολέμου
* Εθνικές Αεροπορικές Ασκήσεις
* Συντελεστής επάνδρωσης σε ιπτάμενους αξιωματικούς Μαχητικών Αεροσκαφών σε περιόδους ειρήνης και πολέμου
* Συνοπτικές Διαταγές Επιχειρήσεων
* Ασκήσεις ΝΑΤΟ
* Πολεμικά αποθέματα υλικών και εφοδίων
* Αξιολογήσεις μονάδων Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας
* Αλληλοενημέρωση Μοιρών αεροσκαφών F-16 επί σοβαρών περιστατικών
* Ταχεία αποκατάσταση ζημιών μάχης σε εγκαταστάσεις ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων

Η παράδοση αυτή των ιδιαίτερα απορρήτων στρατιωτικών εγγράφων και σχεδίων στους ιδιώτες της ALTEC τον Οκτώβριο του 2005, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση - αμέσως μόλις το έμαθε-, του Υπαρχηγού τότε ΑΤΑ κ. Γεώργιου Νταβρή.
Στην ΕΔΕ που έγινε έναν χρόνο μετά ο Υπαρχηγός, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να προσυπογράψει ότι "ουδεμία πληροφορία άκρως απόρρητη-ειδικού χειρισμού έχει διαρρεύσει..." ενώ έκανε λόγο για εμπλοκή "αμερικανοϊσραϊλινής εταιρείας που έλαβε μέρος στο πρόγραμμα, αλλά δεν είχε ανάλογη εξουσιοδότηση ασφαλείας από το ΓΕΕΘΑ".
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της κατάθεσης του:
Κατάθεση Γεώργιου Νταβρή 27/9/2006:

"Την συγκεκριμένη ημέρα 31/10/2005, με κάλεσε στο τηλέφωνο ο τότε Διοικητής της 110 ΠΜ. Σμχος Χρ. Διαμαντίδης ο οποίος με άκρα ανησυχία μου ανέφερε ότι στην εν λόγω αίθουσα της 346 Μοίρας, μέλη της ομάδας WOM SOOM αλλά και προσωπικό της εταιρείας ALTEC στα πλαίσια υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος χρησιμοποιούσαν έγγραφα διαβάθμισης ειδικού χειρισμού. Άμεσα κάλεσα τον Δντη Α2 Σμχο (ΙΕ) Αθανάσιο Τσιάμη μεταβήκαμε στον εν λόγω χώρο της 346 Μ, όπου είδα τον Επγο Γουματιανό με πολίτες άγνωστους σε εμένα οι οποίοι διέθεταν φορητούς υπολογιστές, να βρίσκονται στον χωρο της 346 Μ.
Κάλεσα άμεσα στο γραφείο του Δκτου τον Επγό Γουματιανό, τον Διοικητή της 110 ΠΜ, τον Δντη του ΑΤΑ/Α2 και διέταξα να διακοπούν άμεσα οι εργασίες, να επιστρέψουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα στον χώρο τους....
Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω τα εξής: α/ ο Σχος Κων/νος Βούζιος δεν ανυσήχησε ως όφειλε όταν παρέλαβε μέσω του διαδικτύου το συγκεκριμένο e-mail ούτε προσήλθε σ' εμένα ως αρμόδιο τότε Κλαδάρχη να αναφέρει το γεγονός και β/ως πρόεδρος της ΟΕ/ΟΤΑ εκτιμώ ότι έπρεπε όπως έγινε με τα εμπιστευτικά και τα απόρρητα έγγραφα που ήδη είχαν δοθεί στις εταιρείες, να συγκαλέσει σύσκεψη και να ενημερώσει την ηγεσία για τα αιτούμενα άκρως απόρρητα στοιχεία που απαιτούνταν για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος...
Από τα όσα μέχρι τούδε γνωρίζω δεν είμαι σε θέση απόλυτα να προσυπογράψω όπως ήδη έχω καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αεροδικείου Λάρισας, ότι ουδεμία πληροφορία άκρως απόρρητη - ειδικού χειρισμού έχει διαρρεύσει...
Επίσης αναφέρω ότι μέχρι στιγμής, αν και έχει διαταχθεί προφορικά η επιστροφή όλων των διαβαθμισμένων εγγράφων από τις εταιρείες, δεν ελέγχθηκε το προϊόν που οι εταιρείες αυτές σχεδίαζαν χρησιμοποιώντας τ'ανωτέρω έγγραφα, ούτε και οι χώροι και τα computers αυτών. Επιπρόσθετα από όσα γνωρίζω, στην διαμόρφωση του προγράμματος εμπλέκεται και η αμερικανοϊσραϊλινή εταιρεία, σε συνεργασία με την HOMS, οποία από όσα γνωρίζω έλαβε μέρος στο πρόγραμμα, αλλά δεν είχε ανάλογη εξουσιοδότηση ασφαλείας από το ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στον Δ' Κλάδο του ΑΤΑ".
newsbomb.gr
elnews.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ειναι που αρχίζει να μυρίζει πιό άσχημα ο αέρας...
Είπαμε δε μας πείθει....όποιος κάνει βούκινο τα εκ των έσω...
Δε φτάνει που παρακάτω υπάρχει αντίστοιχο σχετικό άρθρο περί εκπομπής Χαρδαβέλα, κάποιος φαίνεται φοβάται ότι οι αναγνώστες της ιστοσελίδας (που είναι αρμόδιοι επί του θέματος!!!) δε θα επιληφθούν και επανέρχεται. Αναγράφοντας ονόματα...έγγραφα και πάσης φύσεως ενέργειες, για να προστατεύσει(?) δήθεν αυτό που ο ίδιος ξεφτιλίζει δημόσια....την εθνική ασφάλεια ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ και συναδέλφους του.
Αλλοι πάλι πετάνε στα ουράνια και δεν κατεβαίνουν στα επίγεια. Ενω παρακάτω υπάρχει άρθρο για τους συνάδελφους αστυνομικούς "δεν πάει άλλο", μερικοί από τους οποίους διακινδυνέυουν επίσης τη ζωή τους καθημερινά (και με πιό απάνθρωπες συνθήκες), εδώ κάτω στη γη μεταξύ μας και πρέπει να ζουν πολλοί με λιγότερα και από 800 ευρώ, με τις περικοπές που τους κάνουν,άλλοι τρώγονται στις ιστοσελίδες για το ποιός θα παίρνει το ένα ή το άλλο επίδομα.
Ξυπνήστε και σταματήστε να κοιτάτε ο καθένας την πάρτη του και δει ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
(Σημειωνω ότι ο γράφων δεν έχει καμμιά σχέση με τα τεκτενόμενα ανωτέρω....άλλα τα βλέπει σαν ένας απ' εξω αντικειμενικός πολίτης) Σκεφτείτε δηλαδή πως θα τα βλέπει αυτός που θέλει να τα δεί αλλιώς ή και να τα χρησιμοποιήσει αλλιώς......

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΛΕΩ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Α. ΣΑΦΩΣ ΤΑ BLOGS ΟΧΙ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ(ΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ) ΕΙΝΑΙ!
1. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ(ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ?
2. ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ Ε.Δ?(ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ)ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ,(Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ)
3. (ΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ) ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑ ΒΑΡΙΑ(ΟΧΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ) ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ(ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΘΕΛΕΤΕ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ) ΜΕΛΑΜΨΟΙ-ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ.ΠΑΕΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ, ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΕΙΧΑΜΕ.
ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ? ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ )ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ,ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ!

Ανώνυμος είπε...

den theloume ta blog emeis exoume to MEGA gia na enimeronomaste

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ανήκουν στις ίδιες στοές...

Πολύ σωστή άποψη!!!

Αλλά το πιο σημαντικά με τα απόρρητα είναι ότι σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Θα μπερδευτεί περισσότερο!!!

Είναι σημαντικό όμως και ότι κάποιος μίλησε. Είπε κάτι. Είπε ΟΧΙ!!!

Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν στην Π.Α συμβεί απώλεια εγγράφου μεγάλης διαβάθμισης (απόρρητο και άκρως απόρρητο) καταστρέφεται συνήθως η καριέρα των υπευθύνων! Πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση απώλειας Εθνικών Επιχειρησιακών Σχεδίων κλπ. (Άκρως Απόρρητα Ειδικού Χειρισμού) !!!
Για την αναφερόμενη παραπάνω περίπτωση WOM SQOM , κατά την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα (στελέχη ιδιωτικών εταιριών) να γίνουν κοινωνοί των Εθνικών Πολεμικών Σχεδίων, Συστημάτων Συναγερμού και Κανονισμών, τιμωρήθηκαν κάποιοι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί;
Έχει περάσει από το νου της ηγεσίας της Π.Α η πιθανότητα αποκόμισης αυτών των Άκρως Απορρήτων (Ε.Χ) σε ηλεκτρονική μορφή από τους υπαλλήλους της ALTEC ;
Έγινε έλεγχος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού τους;
Τι πόρισμα εξέδωσε τελικά η ΕΔΕ για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα; Αποδόθηκαν ευθύνες;
Ποια η ανταμοιβή (επιβράβευση) για τον διενεργήσαντα την ΕΔΕ υποπτέραρχο; Μήπως έγινε και αντιπτέραρχος εν ενεργεία;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα επέμβει κανείς εισαγγελέας μετά και τα νέα στοιχεία που αναφέρθηκαν στην εκπομπή Αθέατος Κόσμος της 26ης Οκτωβρίου 2010 για το συγκεκριμένο θέμα;
Όπως είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής Κ. Χαρδαβέλας θα επανέλθει επί του θέματος στην επόμενη εκπομπή (2/11/10).
Αναμένουμε νέα στοιχεία και ίσως την επέμβαση εισαγγελέα.