Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διεθνές Σεμινάριο στην Ενδοσκόπηση του Πεπτικού Συστήματος

Δεν γνωρίζω:
- Τί κόστος είχανε για το Πολεμικό Ναυτικό; Ποιός το επιβαρύνθηκε;
- Πως και από τον Μάιο και μετά αυτή η μονομερής ανάπτυξη / πρωτοβουλία μιάς και μόνης κλινικής του ΝΝΑ της Γαστρεντορολογικής;
- Γιατί πρώτη φορά το ΓΕΝ σε μια ανακοίνωση τύπου αναφέρεται και σε προ πενταμήνου γεγονότα;
Εκείνο το οποίο..

καταλαβαίνω είναι ότι εάν λόγοι υγείας με οδηγήσουν σε αυτή την κλινική θα τύχω άριστης ιατρικής φροντίδας με ιατρικό προσωπικό άριστα και πλήρως καταρτισμένο. Το κόστος σε θέματα υγείας δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ υψηλό και προέχει η ανθρώπινη ζωή. Τέτοιου είδους σεμινάρια ΜΑΛΛΟΝ θα σώσουν  ή θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάποιους συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο διεθνούς σεμιναρίου στην ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος, που πραγματοποιήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ έγινε ζωντανή δορυφορική μετάδοση ενδοσκοπικών πράξεων που γίνονταν στο Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ). Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων γαστρεντερολόγων, ενώ η οργάνωση, η ποιότητα ήχου και εικόνας, η επιτυχία των επεμβάσεων και η εικόνα του προσωπικού του ΝΝΑ που συμμετείχε, σχολιάστηκαν ευμενέστατα τόσο από το ελληνικό όσο και από το αμερικανικό ακροατήριο και από τους Αμερικανούς οργανωτές του σεμιναρίου.
Αντίστοιχο σεμινάριο οργανώθηκε από τις Γαστρεντερολογικές Κλινικές των στρατιωτικών νοσοκομείων των Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου 2010. Η κεντρική οργάνωση και ο συντονισμός του εν λόγω σεμιναρίου είχαν γίνει από την Γαστρεντερολογική Κλινική του ΝΝΑ. Το σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση με συμμετοχή πολλών ξένων γαστρεντερολόγων και αξιολογήθηκε από τους συμμετέχοντες για όλες τις παραμέτρους του από πολύ καλό έως άριστο με ποσοστά άνω του 85%.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ακεί να παθαίνουμε ΜΟΝΟΝ γαστρεντολογικά γιατί φαίνεται ότι οι κλινικές δραστηριοποιούνται ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ που έχουν τον τρόπο λόγω θέσεως να τις αναπτύσουν. Και σίγουρα είναι καλές αφού νυχθημερόν και αργίες δουλεύουν με ΕΝΤΟΣ με ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ασθενείς.

Ανώνυμος είπε...

Προς τι το πρώτο σκέλος του σχολίου? (Δεν γνωριζω) - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα για την υγεία κανείς δεν διαφωνεί αλλά υπάρχει ορθολογιστική διαχείρηση; προγραμματισμός; κλπ γιατί και τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ τρύπα, όπως όλα τα νοσοκομεία

Ανώνυμος είπε...

Άσε, φίλε 08:10, μην εύχεσαι να πηγαίνεις στο ΝΝΑ "μόνο για γαστρεντερολογικά" γιατί έχει και μερικά γαστρεντερολογικά που "σου φεύγει το τσερβέλο"!!!

Στην ουσία του θέματος, η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΝ αλλά είναι σαφές ότι είναι γραμμένη από τον γαστρεντερολόγο Διευθυντή Υγειονομικού. Θεμιτό, αφού είναι "η κλινική του", κάτι σαν την οικογένειά του, μετά από τόσα χρόνια! (κι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...).

Παρεμπιπτόντως, η γαστρεντερολογική κλινική του ΝΝΑ έχει γιατρούς ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ επιπέδου, με αναγνώριση σε πανελλήνιο επίπεδο (αλλά και παραέξω...). Για το κόστος της εκδήλωσης και ποιός το ανέλαβε δεν γνωρίζω, αλλά με δεδομένο ότι "διαφημίστηκε" το ΝΝΑ (και η Ελλάδα) μέχρι την Αμερική, και σε έλληνες και ξένους συναδέλφους, με κάνει να νομίζω ότι μάλλον άξιζε τον κόπο (εκτός κι αν ξοδεύτηκαν από το ΠΝ ένας σκασμός λεφτά, που, μάλλον, όμως, δεν έγινε).

Επίσης, όσο κι αν δυσκολεύονται να το πιστέψουν κάποιοι (λόγω, ίσως, κάποιων κακών εμπειριών από το νοσοκομείο), ο κόσμος που χρησιμοποιεί το ΝΝΑ απολαμβάνει υπηρεσίες παρομοίως υψηλότατου επιπέδου σε αρκετές κλινικές (στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι οφθαλμίατροι, οι ορθοπεδικοί, οι ακτινολόγοι, οι καρδιολόγοι, το παθολογοανατομικό και πολλοί άλλοι γιατροί από άλλες ειδικότητες είναι top class). Επίσης η Νοσηλευτική υπηρεσία παράγει, συνολικά, εξαιρετικό έργο. Παρά τα παράπονα για το ΝΝΑ, είναι η μέρα με τη νύχτα συγκρινόμενο με το μπάχαλο/χάος των νοσοκομείων του ΕΣΥ, και βεβαίως η προσπάθεια θα πρέπει να είναι από όλους για τη συνεχή βελτίωσή του.

Όσο για τις μαύρες τρύπες των στρατιωτικών νοσοκομείων, και χωρίς καμμία διάθεση υποτίμησης του προβλήματος, η κατάσταση είναι "παιδική χαρά" μπροστά στα χρέη των άλλων νοσοκομείων.

Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση του ΝΝΑ, έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε σχέση με το "ιδανικό νοσοκομείο", αλλά δεν μπορεί κανείς να μην αποδεχθεί ότι, ακόμη κι έτσι, βρίσκεται στην ελίτ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Μαχάων