Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τότε και τώρα!

21 Απρ 2008, Παναγιώτης Σγουρίδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:Κλείνει το Στρατιωτικό Νοσοκομείο;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε στην Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με θέμα τις φήμες, έως τώρα, που υφέρπουν στον Νομό Ξάνθης σχετικά με την μακροημέρευση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου λέγοντας:

«Είναι γνωστό ότι στην πόλη της Ξάνθης- έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού- λειτουργεί από το έτος 1988 το 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς των νοσοκομείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα προταθεί το οριστικό κλείσιμό του. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδιάζεται να ενισχυθούν με ποσοστό κάλυψης 60% το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και με 35% το 496 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για να δεχθούν όλα τα περιστατικά από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι το 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο:

α) Έχει ετήσια έσοδα από διάφορα ταμεία πέραν των υπαγόμενων στο ίδιο Υπουργείο, της τάξης των 250.000 Ευρώ.
β) Είναι εγκατεστημένο σε ιδιόκτητο χώρο και στην έδρα του Δ΄ Σ.Σ.
γ) Είναι ανακαινισμένο και διαθέτει 2 χειρουργεία, όλα τα απαιτούμενα τμήματα, παθολογικό, αιμοδοσίας, ορθοπεδικό, ΩΡΛ κ.λπ. Επίσης έχει πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό και άρα δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω επένδυση.
δ) Εξυπηρετεί κάθε χρόνο 25.000 περίπου ασθενείς από τις περιοχές από το Νευροκόπι Δράμας μέχρι τις Σάππες του Νομού Ροδόπης και βέβαια τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης. Πλέον αυτών προσφέρει ιατρικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 1.500 μουσουλμάνους συντοπίτες μας της ορεινής Ξάνθης, στους οικισμούς όπου αυτοί διαμένουν και εργάζονται. Επίσης παρέχει υπηρεσίες εκτός από τον στρατό και σε όλα τα σώματα ασφαλείας δηλαδή στην αστυνομία, στην αστυνομική σχολή, στην πυροσβεστική υπηρεσία και στο λιμενικό, τέλος
ε) Έχει πλήρως ενσωματωθεί στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, με ευεργετικές επιδράσεις στον ψυχολογικό τομέα του πληθυσμού.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Ισχύουν οι πληροφορίες για το οριστικό κλείσιμο του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου με την υποδομή και την εμβέλεια κοινωνικής προσφοράς που έχει;
2. Έχετε υπόψη σας ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης δεν μπορεί να καλύψει τις δικές του ανάγκες άρα δεν μπορεί να αναλάβει και περαιτέρω βάρη;
3. Γνωρίζετε ότι η κυριότερη και σοβαρότερη επίπτωση μιας τέτοιας φημολογούμενης αρνητικής εξέλιξης θα είναι πρωτίστως η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους κατοίκους και μάλιστα σε αυτήν την χρονική συγκυρία που η περιοχή άρχισε και πάλι να αποψιλώνεται πληθυσμιακά , η ανεργία να διογκώνεται και ο φόβος για το αύριο να είναι ορατός;»
Πηγή: http://www.akritasmedia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1264&Itemid=35

Δεν υπάρχουν σχόλια: