Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Το παραμύθι και ο εκβιασμός (αν δεν είχαμε προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις...) (BINTEO)

Αν λοιπόν δεν ξεσηκωθούμε και δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, τότε απλά πρέπει να πάψουμε να μιλάμε και να απολαύσουμε τον βιασμό μας. Όσες χώρες μπήκαν σε μηχανισμούς στήριξης του ΔΝΤ, καταστράφηκαν για πάντα.


το είδαμε στο /staratalogia.blogspot.com

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαρέθηκα να ακούω για ξεσηκωμούς. Δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Οι Έλληνες κατανοούν απόλυτα τη σοβαρότητα της κατάστασης και αντιδρούν με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα. Κοιτάει ο καθένας την πάρτη του.

Περί αυτού λοιπόν πρόκειται. Ο "Σώζων εαυτόν σωθήτω". Έτσι απλά... Οι μόνοι φαίνεται που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τα κοινά και για την τύχη της Ελλάδος, είναι μερικοί γραφικοί ένστολοι οι οποίοι δεν εννοούν ακόμη να πάρουν το μήνυμα από τους πολιτικούς κι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Το μήνυμα της απαρέσκειας και της απαξίωσης.

Α ναι και μερικοί καθηγητές και ακαδημαϊκοί, Μαρκεζίνης, Γιανναράς, Ήφαιστος και μερικοί άλλοι αλλά... είναι κι αυτοί πολύ λίγοι πιά. "Too little too late" που λένε και οι Αγγλοσάξωνες.

Θα 'θελα να 'μαι λιγάκι αισιόδοξος αλλά δεν μπορώ. Και για την ακρίβεια ίσως χάνω κι εγώ τον καιρό μου εδώ γράφοντας σχόλια αντί να κοιτάξω το μέλλον των παιδιών μου σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, Ν' αλλάξω επάγγελμα, να αλλάξω χώρα; Να ρίξω μια μούντζα σε όλους και να τελειώνω; Έτσι λέω... Άντε γειά σας.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά όχι κι εδω αοριστίες.
Τι αποδεικνύει το βίντεο;
Τα χρήματα που δανειζόμαστε και το ,μεγαλύτερο μέρος από αυτά που θα δανειστούμε πάνε για πληρωμές παλαιότερων δανείων και τόκων;
Ε αυτό το ξέρουμε. Ένας νοήμων που ξέρει λίγα οικονομικά,το ξέρει.
Η άλλη λύση που προτείνετε πιά είναι; Να μην δανειστούμε και να μην πληρώσουμε τις παλιότερες υποχρεώσεις μας. Εντάξει και τι σημαίνει αυτό; Ας μας πείτε. Ένα μήνα ξέρω γώ δυο δε θα πληρώσουμε δοσεις και τόκους δανείων; ή καθόλου. Και άρα τι θα γίνει,θα έχουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις..Αυτο θέλει να πει το βίντεο;;
Και για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί το κράτος να το κάνει αυτό; δεν μας έχει πεί αυτό το βίντεο. Αν δεν πληρώσουμε αυτούς τους τόκους και τα παλιά δάνεια ποιές θα είναι οι επιπτώσεις για την Ελληνική οικονομία;; Λείπουν σημαντικά θέματα.
Ας το πει κάποιος τελικά να καταλάβουμε. Αν κάνουμε στάση πληρωμών τι θα πάθουμε;
Προσωπικά αν και συμφωνώ ότι πληρώνιυμε τοκογλύφους και θα έπρεπε να βρούμε τρόπο να το αποφύγουμε, δε βλέπω ούτε σε αυτό το βίντεο ούτε έχω ακούσει από πουθενά αλλού τεκμηριωμένη πρόταση αλλά πάλι αοριστίες. Ας σοβαρευτούμε κάποτε.Τόσο δύσκολο είναι αν ξέρετε κάποιοι άλλη λύση στο θέμα να τη διατυπώσετε;
Αλλιώς δεν κάνετε τιποτα άλλο απ' ότι αυτοί που μας κορόϊδευαν τόσα χρόνια....

Ανώνυμος είπε...

η ΚΥΠΡΟΣ τι επαθε που δεν αποδέχθηκε το σχέδιο ΑΝΑΝ; θυμάστε τη τρομολαγνεία είχε πέσει και τότε αλλά ο ΤΑΣΟΣ δεν ενέδωσε..και στο φινάλε καλύτερα να δείναμε ένα τέλος σήμερα και να σωζαμε τα παιδίά μας αλλά οι πολιτικοί μας θέλουν να σώσουν τις καρεκλίτσες τους για μια δεκαετία ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον δεύτερο σχολιαστή:

Ψάξε τους τελευταίους προϋπολογισμούς του κράτους. Χωρίς τους τόκους και τα δάνεια έχουμε.....κρατήσου...... 15-20 δισεκατομύρια Ευρώ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ τον χρόνο!!!!! Σκέψου ότι με τις περικοπές στους μισθούς το κράτος έβγαλε μόλις 2-3 δις...... Άρα χωρίς χρέος θα μπορούσαμε να ζήσουμε πλουσιοπάροχα για.... πάντα. Αυτός είναι και ο λόγος που μας καταχρεώσανε τόσα χρόνια. Να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Τοπικά Θέματα Πολιχνίτου είπε...

"Σήκω από τον καναπέ πάρε τη ζωή στα χέρια σου...." Εσύ που με προτρέπεις να το κάνω αυτό γιατί δεν μου λες ποιος είσαι, καλά άμα δεν θέλεις το δέχομαι αλλά τουλάχιστον που θα σε βρω μόνος μου θα αντιδράσω; ή με το ΠΑΜΕ; γιατί ούτε οι αντιμνημονιακοί δεν οργανώνουν αντίδραση.
Ο μοναδικός σκοπός του μνημονίου είναι να διαλυθεί το στράτευμα. Και οι στρατηγοί κάνουν ασκήσεις επί χάρτου με στόχο να εξυπηρετήσουν της ανάγκες της πατρίδας. Που δεν είναι άλλες από τις προσταγές της ΤΡΟΪΚΑΣ. ή ΕΊΝΑΙ ΨΈΜΑΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 9.04. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά δυστυχώς και αυτή δεν μας δίνει μια πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα και με τι σκοπό (δηλαδή αναλυτικές ενέργειες με το αντίστοιχο αποτέλεσμα).
Απλά και εσύ καταγράφεις μερικά δεδομένα. Τίποτα περισσότερο απ'ότι κάνουν οι πολιτικοί, αυτοί οι καθηγητές που λέει ο πρώτος σχολιαστής και τα ΜΜΕ που μας δουλεύουν ασύστολα, κάθε φορά που λένε, για κακοδιαχείρηση και για κάποιους που τα πήρανε τα λεφτά.
Και τελικά κανένας δε πάει φυλακή και τα λεφτά δε γυρνάνε πίσω...
Όλοι αυτοί καταγράφουν το πρόβλημα. Ε καλά αυτό το ξέρουμε κι εμείς.
εννοείται δε σε βάζω στην ίδια μοίρα με όλους αυτούς. Εμείς είμαστε τα θύματα άλλωστε)
Επίσης δε συμφωνώ με την άποψη σου, ότι ο σκοπός τους ήταν να μη σηκώσουμε κεφάλι. Δε νομίζω ότι ποτέ πίστευαν ότι μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Και αυτό λόγω της δικής μας συμπεριφοράς.
Ο σκοπός τους είναι ο ίδιος με ένα πόλεμο. Απλά εδώ τον επιτυγχάνουν αναίμακτα.
Ο στόχος είναι να πάρουν εδάφη, περιοχές....
Και επειδή οι πόλεμοι διεξάγονται πλέον από ιδιώτες και επιχειρήσεις, αυτό γίνεται σε δυο κατευθύνσεις. Α' με το να οδηγήσουν ατομικά το μεσο αστικό κορμό της χώρας (στην ουσία δηλαδή ,σχεδόν όλους εκτός από τους πλούσιους) σε καταστάσεις μη δυνατότητας πληρωμής δανείων κάθε μορφής. Συνέπεια αυτού να οδηγηθούν σε πωλήσεις και πληστηριασμους ακινήτων και γής.
Β' με το να οδηγήσουν το Κράτος στην ίδια θέση (υπερβολικά χρέη και μη δυνατότητα πληρωμών). Με συνέπεια αυτό να παραχωρεί (ιδιωτικοποίηση) κερδοφόρες ή σημαντικές επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ) , καθώς και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών (κυρίως ορυκτού πλούτου).
Χρειαζόμαστε ένα καλό σχέδιο βήμα βήμα και όχι ηρωικές εξόδους.
γιατί μας περιμένουν κρυμμένοι στη γωνία.
Ο σκοπός είναι αν μπορούμε να τους βγούμε από πίσω...και μάλιστα χωρίς να μπορούν να κάνουν αλλιώς...γι' αυτό και δεν έχει σημασία αν είναι γνώστες του τι γίνεται.Το θέμα είναι πως.
Αυτό που ξέχασε να ρωτήσει και ο 10.10.
Γιατί το πως να αντιδράσουμε και τι αποτέλεσμα θα έχει ή αντίδρασή μας ,κανένας δε λέει. Όλα αόριστα...για να πούμε ότι αντιδράσαμε και μετά να αλληλοβραβευτούμε!!!
Παλιές ελληνικές μέθοδοι..

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ενδεχομένως να είναι και έτσι, δεν είμαι σίγουρος για το 90% που είπε ο κύριος οικονομολόγος, αλλά έστω οτι είναι και έτσι, τι σημαίνει αυτό οτι πρέπει να βαρέσουμε πιστολιά και να μην πληρώσουμε τίποτα; Αυτό θα είναι μια άλλη ιστορία και θα πάει την χώρα αλλού. Παιδιά μην πάτε μακριά, δείτε άλλες χώρες που χρεοκόπησαν και τι έγινε εκεί. Πότε θα ξαναδούμε δανεικά μας το λέτε αυτό; Ή δεν έχει σημασία γιατί θα πάμε στην δραχμή; Και οι τράπεζες που έχουν το 50% του χρέους και τις καταθέσεις μας μαζί λέτε να μας τις κρατήσουν ολόκληρες και να πληρώσουν απο τη τσέπη τους το χρέος; Καλή η συνομωσιολογία αλλα και να πατάμε λίγο και στο έδαφος. Αναδιαπραγμάτευση ναι να γίνει. Εξάλλου αυτό γίνεται τώρα στην Ευρώπη αν το πήρατε χαμπάρι. Επαναδιαπραγμάτευση αλλα και με την συγκατάθεση των πιστωτών, πολύ σημαντικό αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως χώρα, εκτός και αν στηριχτούμε στην τεράστια βιομηχανία μας και τους γράψουμε όλους στα @ρχίδι@ μας....

Ανώνυμος είπε...

αυτοί που μας υποδόυλωσαν φρόντισαν και για τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης...ο Ελληνικός λαός ποτέ δε αντέδρασε από μόνος του απλά υπήρχαν κάποιοι που τραβούσαν μπροστά και από πίσω ακολουθούσε...πρέπει να βρεθεί ο κάποιος που δώσει όραμα...ελπίδα. τη στιγμή που ο Έλληνας ραγιάς θα τα έχει χάσει όλα και πλέον δε θα φοβάται τίποτα...τώρα είναι ακόμα βολεμένος στη φωλίτσα του και ηγετική φυσιογνωμία δε διαφαίνεται στον ορίζοντα...αρα έχουμε ακόμα κατρακύλα..

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε,
δεν ψάχνουμε για ηγέτη αλλά για ένα μελλοθάνατο που θα θυσιασθεί. Και μετά θα να επέρονται πάλι οι καναπεδάκηδες ότι, αγωνίστηκαν και θα συνεχίσουν να τρώνε οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια λαμόγια και τα ίδια τοπικά συμφέροντα. Πρέπει πρωτα να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλιώς δε γίνεται τιποτα.
Πάρτε παράδειγμα την τελευταία επιτυχία της ΕΑ, κατά την οποία συνέλαβε αριθμό προσώπων που επρόκειτο να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις. Εκτός αν ήταν συλλέκτες οπλισμού πυρομαχικών και εκρηκτικών..παλαιοπόληδες ρε παιδάκι μου και τα θέλαν για το Γιουσουρούμ. Δεν ξέρω αν τελικά ματαιώθηκαν όλες οι πιθανές μελλοντικές τους ποινικές πράξεις, δηλαδή αν τους πιάσαν όλους, αλλά ξέρω ότι κάποιες σίγουρα δε θα γίνουν. Και ίσως σώθηκαν και αρκετές ζωές.
Παρ' όλα αυτά ΜΜΕ, κάτι απίθανοι ειδήμονες τύποι, κάτι δικηγόροι (που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ) κλπ κλπ, φωνάζουν και λένε ότι η Αστυνομία την πάτησε γιατί δεν ξέρει ακόμα αν και σε πιά τρομοκρατική οργάνωση ανήκουν!!!!!!
Προσωπικά σαν απλός πολίτης ..έστηκα!!!
Πρωτη φορά ένα θεσμικό όργανο (η ΕΛΑΣ)προλαμβάνει μια λαμογιά και δει πλήθος εγκληματικών ενεργειών και μερικοί σκέφτονται αν αυτούς που πιάσανε ανήκουν σε τρομοκράτική οργάνωση...ή όχι!!!
Ε ας πούμε ότι δεν ανήκουν/ Τώρα. Αφού "απαλοτριώσουν" μερικές τράπεζες , ταχυδρομεία, απαγάγουν μερικούς επιχειρηματίες (όχι κανα σωματέμπορο, κανά πρεζέμπορο,ή κανά άλλο ληστή διότι και εκείνοι μάχονται την εξουσία από άλλο "μετερίζι"), καθαρίσουν μερικούς και διαπράξουν και άλλες παρόμοιες "πολιτικές πράξεις" θα βαφτιστούν "Οργάνωση της Χυτρας του Δρυίδη" και θα ζητάνε και να δικαστούν και σαν πολιτικά διοκώμενοι!!!
Και θα μαζεύονται οι διάφοροι δικοί τους ανθρωποι και θα φωνάζουν για τους "αγωνιστές" που τους καταδιώκει το βάναυσο κράτος κλπ κλπ....
Και όσοι δεν είναι ούτε το κράτος, αλλά ούτε και οι ληστές;;; Τίποτα, γιατί φοβούνται το κορμάκι τους.
Και συ μου ζητάς ηγέτη;;;
Μόλις βγεί και πεί μπουζουριάστε τους παράνομους κάθε είδους, γιατί έτσι πρέπει να πεί και είναι η κοινή λογική και η απαίτηση του ΛΑΟΥ, θα τον φάνε.....
ΑΥΤΑ.
Οπότε;;;;;
Αυτά δεν λέγονται, γίνονται.