Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δρούτσας: «Βλέπουμε θετικά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας»

Θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια, που παν στη Λευτεριά. Θ' αφήσω αδέλφια συγγενείς, την μάνα, τον πατέρα, μεσ' τα λαγκάδια ...

Όραμα αλλά και ρεαλισμός και όχι πολιτική των εντυπώσεων, είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία ασκείται η ελληνική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και παράλληλα ανέκτησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό χάρη στο σχέδιο σωτηρίας της Κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ερωτηθείς για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είπε ότι η στάση της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει, αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μέσα στην Ευρώπη άλλη αντίληψη για την ενταξιακή της πορεία, ώστε η Τουρκία να καταλάβει ότι έχει συμφέρον να γίνει μέλος της ΕΕ και να προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ως προς το θέμα των ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων και το αν οι σχέσεις με την Τουρκία μάς αποτρέπουν από τις έρευνες στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη δημιουργία του αρμόδιου φορέα, ο οποίος θα προβεί στις αναγκαίες έρευνες και πως οι πρώτες κινήσεις θα γίνουν στις περιοχές, όπου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις από παλαιότερες έρευνες ότι κάτι υπάρχει. Ανέφερε ως τέτοιες περιοχές το Ιόνιο και τη Δ. Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου ΠΕΚΑ, το οποίο προχωρεί αυτά τα θέματα.
Κάτι τέτοιες δηλώσεις βλέπω και απο Λόγιος θα μετονομαστώ σε παράφρων Ερμής...
Διότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας της οποίας τα αεροπλάνα κάνουν υπερπτήσεις και εικονικούς βομβαρδισμούς καθημερινά σε Ελληνικούς στόχους, έχουν οδηγήσει σε κατάρριψη 2 ελληνικά μαχητικά τα τελευταία 6 χρόνια, οδηγούν σε οικονομική ασφυξία την Ελλάδα λόγω της αυξημένης ανάγκης για αμυντικές δαπάνες, παραβιάζουν και διεξάγουν έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ , περνούν με τις φρεγάτες τους έξω απο το Σούνιο και τα νησιά μας, έχουν κάνει μια εισβολή στην Κύπρο και έχουν σφάξει κόσμο, θεωρούν αιτία πολέμου το διεθνές κατοχυρωμένο δικαίωμα μας για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του Μακεδονισμού και οργανώνουν λόμπι εναντίον της Ελλάδας σε κάθε ευκαιρία, επιβουλεύονται την Θράκη και σχεδιάζουν προβοκάτσια και εισβολές στον Έβρο.

Αυτή την Τουρκία θέλουμε συνέταιρο μας στην Ε.Ε.

Πείτε μου ορε συνέλληνες, είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε;;


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2010/12/blog-post_988.html#ixzz17G69kzZW

Δεν υπάρχουν σχόλια: