Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να εξηγηθούν με την απλή λογική, κάποια όμως μπορούν. Ας δούμε λοιπόν το παρακάτω σκεπτικό:

1) Ναι ή Οχι ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) από την στιγμή που επανεξελέγει ο κ.Κ.Καραμανλής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, ζητούσε σχεδόν καθημερινά να πανε σε εκλογές, τα δε .... παπαγαλούντα ΜΜΕ σε συχνές δημοσκοπήσεις, συστηματικά με τα ποσοστά που εμφάνιζαν, ροκάνιζαν μεθοδικά την παραμονή της Ν.Δ. στην εξουσία?

2) Ναι ή Οχι ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) ποτέ δεν θέλησε να στηρίξει την τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν η ίδια επανειλημένα ζήταγε ‘’συναίνεση’’ την στιγμή που τα σύνεφα για την εθνική οικονομία άρχισαν να γίνονται μαύρα και απειλητικά?


3) Ναι ή Οχι ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) εξαντλώντας κάθε όριο απόδειξης του στερητικού συνδρόμου εξουσίας που τον διακατείχε, απειλούσε προκαταβολικά τον κ.Κ.Καραμανλή οτι αν δεν γίνουν εκλογές άμεσα, τότε πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010, τούτο θα ήταν αναπόφευκτο?

4) Ναι ή Οχι ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) έσυρε τον Τόπο σε πρόωρες εκλογές τάζοντας ‘’λαγούς με πετραχείλια’’ στον Λαό για να του υφαρπάσει την ψήφο έτσι ώστε να ικανοποιήσει το πάθος του για την εξουσία με αποτέλεσμα την ταπεινωτική για τον κ.Κ.Καραμανλή και τους υπερήφανους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ήττα?


5) Ναι ή Οχι ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) ήξερε την πραγματική οικονομική κατάσταση της Χώρας ( όπως εξάλλου με δραματικό τρόπο είχε περιγράψει ο κ.Κ.Καραμανλής) με επίσημη ενημέρωση απο τους κ.κ.Αλμούνια, Τρισέ, Μπαρόζο και Προβόπουλο, όταν ακόμη τα Spreads έπαιζαν στο 1,5% ? Τότε, αφού έγινε Πρωθυπουργός , γιατί δεν δανείσθηκε άμεσα για να γλιτώσει η εθνική οικονομία αλλά και οι άμοιροι έλληνες φορολογούμενοι – μισθωτοί – συνταξιούχοι τα πρόσφατα τοκογλυφικά υπερκέρδη των δανεικών που πήρε? Υποθήκευσε έτσι το μέλλον των επόμενων ελληνικών γενεών? Ναι ή Οχι? Και ποιός θα λογοδοτήσει για αυτήν την ολιγωρία? Δεν απαιτείται γι’ αυτό Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής για την απόδοση ευθυνών?


6) Εάν τα πιό πάνω είναι αληθή, τότε μετά απο δεκατέσσερες μήνες εξουσίας του κ.Α.Γ.Παπανδρέου ( με τους περι αυτόν ) αφού προηγουμένως καταξεφτύλησε διεθνώς την Ελλάδα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, Κοινοβούλια, Κυβερνήσεις και Προσωπικότητες (με τα αλλεπάληλα και κοστοβόρα ταξίδια του) οτι πρόκειται περι Χώρας.... ‘’Κόκκινων Φαναριών’’ , παράλληλα τείνοντας υποτελειακά την χείρα ζητιανεύοντας για δανεικά με τα Spreads στο 6% plus, πως τώρα ομιλεί για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, εμπόλεμης κατάστασης , οικονομικής καταστροφής και ζητά πανεθνική κοινωνική γενική επιστράτευση και συναίνεση με αντίστοιχες θυσίες απο τον ελληνικό λαό?


7) Εάν είναι έτσι, τότε γιατί ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) είναι γατζωμένοι ακόμα στην Εξουσία και δεν σχηματίζουν άμεσα Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας? Γιατί χωρίς ντροπή με απίστευτο θράσος και υποκρισία ζητάνε πολιτική στήριξη και ομοψυχία απο τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης?
Σε τέτοιες ακραίες εθνικές ιστορικές δραματικές στιγμές , εαν όντως είναι έτσι, όπως ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου (και οι περι αυτόν) καθημερινά διακηρύτουν μέσω των...... παπαγαλούντων ΜΜΕ, μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα μπορούσε να ενώσει τον πολύπαθο ελληνικό Λαό ώστε ο ‘’πόλεμος’’ αυτός να κερδηθεί.

Διαφορετικά, ή λείπει ένα τελευταίο κομμάτι αυτού του πρωτοφανούς για την λογική πολιτικού παζλ, ή κάτι παίζεται σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας μας, ή ο ίδιος ο Λαός πρέπει να πάρει το παιχνίδι επάνω του. Πώς? Είτε με Δημοψήφισμα, είτε με πτώση της Κυβέρνησης και επανεκλογής νέας ευρύτατης αποδοχής λόγω των εκτάκτων αυτών συνθηκών.Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα ρητά προβλέπουν τέτοιες καταστάσεις.
Στην εφηρμοσμένη πολιτική οφείλουμε ορισμένα πράγματα να τα ερμηνεύουμε με την απλή λογική. Στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος κυλά δραματικά εις βάρος της Πατρίδας μας και ...... ‘’οι καιροί ού μενετοί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα αλλά έχω μερικές ενστάσεις.. Δεν με νοιάζει ούτε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Κ. Καραμανλής, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ ούτε η ΄΄ταπεινωτική ήττα΄΄ στις εκλογές ούτε οι περήφανοι ψηφοφόροι τους... Κανείς απ΄όλα τα πολιτικά σώματα δεν μπορεί να σώσει την χώρα.. Αν μπορούσε θα το είχε κάνει η ΝΔ όσο ήταν στην εξουσία, και αν μπορούσε ο Γ.Α.Π. θα το έκανε κι αυτός.. Οπότε δεν συναινώ ε υπερ κανενός πολιτικού κόμματος και σχήματος.. Στην παρούσα κατάσταση δεν με εκφράζει κανείς τους και δεν τους έχω κι εμπιστοσύνη.. Είναι αυτό που λέμε εκείνοι.. κι εμείς.. οι 300 κι ο λαός.. κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και τους ψηφίζει ακόμα, ιδιαίτερα τα δυο κομματα εξουσίας, για μένα είναι βαθιά νυχτωμένος και δεν θα ξυπνήσει ποτέ.. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.. δεν υπάρχει ΝΔ να μας σώσει, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Αριστερά.. Μην περιμένουμε τίποτα.. Πρέπει να βρεθεί νέο σχήμα με άφθαρτους ανθρώπους κι όχι μέλη οικογενείας πολιτικών.. Ελεος πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς και τις φατρίες και τις οικογενειοκρατίες..