Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη με Προέδρους και Μέλη των Δ.Σ. των Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α

Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α υπέβαλαν αναλογιστική μελέτη για την οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Σ, εσείς κε. Κοράκη, πρόεδρε της ΕΑΑΣ, τι μελέτες διαθέτετε;
Τρία πουλάκια κάθονταν;

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο κ. Χρ. Φωτόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Δ.Γεωργάτζη και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α).

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών υπέβαλαν αναλογιστική μελέτη για την οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ) και προτάσεις για την εξυγίανση του Ταμείου. Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση του Μ.Τ.Σ. για την εξυγίανση του Ταμείου, στο οποίο συμμετέχει και το 68% περίπου των αστυνομικών υπαλλήλων και τις αποφάσεις που θα ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και τη βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε τις Ομοσπονδίες ότι αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση η συνέχιση της συμμετοχής των αστυνομικών στο Μ.Τ.Σ και ότι οι πληροφορίες περί διαχωρισμού του Ταμείου και αποχώρησής του δεν ανταποκρίνονται στη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο αίτημα των αστυνομικών για αναλογικότερη και δικαιότερη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ, αίτημα που είναι λογικό και προς την κατεύθυνση της άμεσης ικανοποίησής του, έχουν, ήδη, δοθεί σχετικές εντολές της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε, επίσης, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών για τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την οικονομική εξυγίανση του Μ.Τ.Σ και τη συνέχιση της καταβολής των μερισμάτων στους δικαιούχους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν φύγουν απο τη μέση οι αστυνομικοί οι άχρηστοι θα ξεπουληθούν τελείως...

Ανώνυμος είπε...

Μη ξυπνατε το προεδρο. Ετοιμαζεται και κανει προπονηση για τις εκλογες. Αληθεια τωρα θα κανει προεκλογικη εκστρατεια με τι κουρσα? της υπηρεσιας? του ΜΤΣ? της societe general? του ΝΙΜΤΣ? [Η] καποιου αλλου φορεα ? ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΔΣ. Ο ευρων αμοιφθησεται. Το θεμα παντως ειναι πως για οτι εγινε- γινεται και εχει προγραμματιστει να γινει δεν γνωριζε και δεν γνωριζει τιποτα. Κατι απο σημερινους πολιτικους ,θιασωτες της αξιοκρατιας, της εντιμοτητας , επιλεκτικα λησμονες του χθες και τιμητες του αντιδιαφθορικου αγωνα μας κανει αυτο. Τυχαιο ? δεν νομιζω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΤΕ ΚΑΤΑ 70%TO MERISMA SE AYTOYS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΑ 75 ΕΤΗ.ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ .ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΕΙΜΑΙ 48 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΜΟΥΡΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ευθανασια στα λαμόγια που μας πούλησαν, μας έφαγαν τα ΒΕΑ και οδηγούν συναδέλφους στην εξαθλίωση..