Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μετατάξεις Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών

Απαντήσεις ερωτήσεις από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του ΥΠΕΘΑ

Μετατάξεις Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών

Φ.900α/8192/11361/2 Δεκ 2010

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τις μετατάξεις μονίμων Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών σε θέσεις αξιωματικών, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Καταρχάς διευκρινίζεται ότι η διαδικασία των μετατάξεων των μονίμων υπαξιωματικών και ανθυπασπιστών που προέρχονται από Α.Σ.Σ.Υ. στο σώμα των Αξιωματικών ρυθμίζεται στα άρθρα 9 έως 13 του Ν.3883/2010 τα οποία θα εφαρμοστούν από 1-1-2011. Δικαίωμα για μετάταξη από 1-1-2011 έχουν όσοι πληρούν τα κριτήρια του Ν.3883/2010 και όχι του ΠΔ 46/2005, το οποίο καταργείται. Επομένως όσοι απόφοιτοι ΑΣΣΥ πτυχιούχοι ΑΕΙ είχαν δικαίωμα υποβολής αιτήματος μετάταξης με το προϊσχύον καθεστώς, εξακολουθούν να το διατηρούν, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νέος νόμος.

Πέραν των ανωτέρω αναφέρονται τα ακόλουθα ανά Γενικό Επιτελείο:

ΓΕΕΘΑ

Στα Κοινά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπηρετούν υπαξιωματικοί ή ανθυπασπιστές απόφοιτοι ΑΣΣΥ οπότε και δεν γεννάται θέμα εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων για τα στελέχη των Κοινών Σωμάτων.

ΓΕΣ

Το έτος 2005 οπότε και εκδόθηκε το ΠΔ 46/2005, κατανεμήθηκαν πέντε θέσεις κατωτέρων αξιωματικών για μετάταξη μονίμων υπαξιωματικών και ανθυπασπιστών αποφοίτων ΑΣΣΥ κατόχων πτυχίων ΑΕΙ σε αντίστοιχες ειδικότητες αξιωματικών. Τα επόμενα έτη δεν κατανεμήθηκαν Νομοθετημένες Οργανικές Θέσεις (ΝΟΘ) κατωτέρων αξιωματικών για μετάταξη μονίμων υπαξιωματικών και ανθυπασπιστών, λόγω κάλυψης των υφισταμένων υπηρεσιακών αναγκών και έλλειψης κενών ΝΟΘ βαθμού κατωτέρων αξιωματικών. Για το 2010 κατανεμήθηκαν δέκα ΝΟΘ κατωτέρων αξιωματικών για μετάταξη και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΓΕΝ

Εξαιτίας της διαπιστωμένης ανυπαρξίας κενών οργανικών θέσεων των προς μετάταξη Ανθυπασπιστών ή Υπαξιωματικών Πτυχιούχων ΑΕΙ σε θέσεις Σημαιοφόρων, λόγω της υπερπλήρωσης των θέσεων αυτών από τους προαγόμενους κατ΄ έτος Ανθυπασπιστές, με τη συμπλήρωση του μέγιστου προβλεπόμενου χρόνου συνολικής υπηρεσίας στο Π.Ν. ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη κενών οργανικών θέσεων, δεν είχε εφαρμογή το ΠΔ 46/2005 κατά τα περασμένη έτη.

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου 3883/10 και κατά ακολουθία των διατάξεων οι οποίες τίθενται σε ισχύ από 1-1-2011, πρόκειται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες καθορισμού θέσεων και ειδικοτήτων που μπορούν να καλυφθούν με μετάταξη, αφού ληφθούν υπόψη και συνεκτιμηθούν οι υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες του Π.Ν.

ΓΕΑ

Στην Πολεμική Αεροπορία, μετά την 10η Μαρτίου 2005, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το υπ’ αριθμό 46/2005 Προεδρικό Διάταγμα και σ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 2 αυτού, το κατά νόμο αρμόδιο Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΑΑΣ/Ολομελείας), καθόρισε με τις υπ’αριθμ. 230/2005, 124/2007, 121/2008 και 146/2009 αποφάσεις του και για τα αντίστοιχα έτη, την ύπαρξη συνολικά ογδόντα επτά (87) κενών οργανικών θέσεων στις ειδικότητες των Εφοδιαστή, Διοικητικού και Μετεωρολόγου, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν από μετάταξη προερχομένων από ΑΣΣΥ πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών.

Με τα από 24-11-2006 (ΦΕΚ 445 Γ’) και 2-1-2009 (ΦΕΚ 18 Γ’) Προεδρικά Διατάγματα, η Πολεμική Αεροπορία προέβη στη μετάταξη στο βαθμό του Ανθυποσμηναγού, επτά (7) συνολικά ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών, εξ όσων είχαν υποβάλει σχετική αίτηση και κρίθηκαν κατάλληλοι, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 4 του υπ’ αριθμό 46/2005 Προεδρικού Διατάγματος κριτήρια.

Για το έτος 2010, έχουν ήδη καθοριστεί με την υπ’ αριθμό 128/2010 απόφαση του Συμβουλίου, είκοσι μία (21) κενές οργανικές θέσεις που μπορούν να καλυφθούν από μετάταξη πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ και συγκεκριμένα δώδεκα (12) Εφοδιαστού, επτά (7) Διοικητικού και δύο (2) Μετεωρολόγου. Η συζήτηση του θέματος εκκρεμεί στο ΑΑΣ/Ολομελείας.

Ερώτηση 6245/16-11-2010 της Βουλής των Ελλήνων

Σύμφωνα με το Π.Δ. υπ. αριθμ. 46/2005 (Άρθρο 1) ΦΕΚ 64/10-03-05, ορίζεται ότι, Μόνιμοι Υπαξιωματικοί ή Ανθυπασπιστές προερχόμενοι από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών μετατάσσονται σε ειδικότητα προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Ανθυπολοχαγών και αντίστοιχων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αν επιλεγούν για μετάταξη από το οικείο κατά Κλάδο Ανώτατο Συμβούλιο, ως πληρούντες τα κριτήρια του άρθρου 4 του ιδίου Προεδρικού Διατάγματος. Ταυτόχρονα με τον ν. 3549/2007 (Άρθρο 2), ΦΕΚ 69/20-03-07, τα Τ Ε. Ι ορίζονται ως Α. Ε. Ι Τεχνολογικού Τομέα.

Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο δικαίωμα των Ελλήνων Υπαξιωματικών παραμένει έως σήμερα ανενεργό. Οι αιτήσεις των Ελλήνων Υπαξιωματικών, για μετάταξη σε ειδικότητα Αξιωματικού καθόσον πληρούν τα κριτήρια που αναφέρονται στο Άρθρο 4 του Προεδρικού Διατάγματος 46/2005, δεν τυγχάνουν ευνοϊκού αποτελέσματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο δεν έχει κατανείμει μέχρι σήμερα καμιά Νομοθετική Οργανική Θέση (ΝΟΘ) Αξιωματικών βαθμού κατωτέρων για μετάταξη Μονίμων Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών, αποφοίτων ΑΣΣΥ;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να κατανείμει θέσεις για μετάταξη Μονίμων Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών, καθιστώντας επιτέλους ενεργό ένα θεσμοθετημένο δικαίωμα των Ελλήνων Υπαξιωματικών του Στρατεύματος;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπυλος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΒΔΕΛΙΓΜΑ ΕΞ ΥΠΑΞΚΩΝ.ΑΦΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Μ.ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΗΣΕΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ - ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ.ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΗΚΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΕΖΙΚΟ - ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ - ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ.ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ.ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΦΟΒΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ(ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ Σ.Μ.Υ.) ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ!ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΡΤΕΥΜΑ ΒΙΛΑΕΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟ.ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΔΗ ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΜΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΡΑΤΟ!!
ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΚΑΝΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιες Μονάδες έχουν επάνδρωση 200% και άλλες 60% έρχεται ο ΥΕΘΑ να μας πει για τον αριθμό και τις ειδικότητες μεταταξεων. Τόσα του είπαν τόσα λέει. Πότε κατατέθηκε μελέτη και ποιος ο σχεδιασμός μετατάξεων μετά την αποστρατεία εμπειρότατων στελεχών; Πως θα καλυφθεί το κενό της μη μεταφοράς αυτής της συσωρευμένης εμπειρίας στο κατώτερο προσωπικό και από ποιους; Οι μετατάξεις απαιτούν συγκεκριμένο σχέδιο και άμεσα, στο σύνολο των ειδικοτήτων των υπαξιωματικών προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα μεταφοράς γνώσεων, εμπειριών αλλά και επάνδρωση θέσεων που είναι βασικό και θεσμικό για την τήρηση της ιεραρχίας στις Ε.Δ. Σε μία οικογένεια υπάρχει ο παππούς , ο πατέρας και ο εγγονός. Από τον παππού μαθαίνει ο εγγονός αυτά που δεν γράφονται στα βιβλία. Δυστυχώς χάθηκε μία γενιά εμπειριών στις Ε.Δ χωρίς κανείς να δώσει σημασία στις επιπτώσεις του αύριο, ενώ θα απαιτηθεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να βγουν οι Ε.Δ. από το αδιέξοδο της απώλειας τόσο σημαντικού προσωπικού. Ο ΥΕΘΑ σε προηγούμενο ερώτημα για την κάλυψη θέσεων είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα . Δυστυχώς γι αυτόν τα γεγονότα τον διαψεύδουν . Το περίεργο είναι ότι θέτει ερώτημα ο Νικολόπουλος και όχι ο Λεονταρίδης . Η αντιπολίτευση ελέγχει ενέργειες και διαδικασίες της κυβέρνησης για την νομιμότητα η μη καθώς και συμπεριφορές. Απο τη μέχρι σήμερα πορεία και με όσα τραγικά έχουν συμβεί στις Ε.Δ, για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΠΈΡΑ ΒΡΈΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μ. Υπαξιωματικέ
κατ' αρχήν σε συγχαίρω για την απόκτηση του πτυχίου ΑΕΙ και τη βελτίωση της ακαδημαϊκής σου θέσης.
Παρ' 'ολα αυτά αγαπητέ μου φίλε δεν έφτασες σε σημείο παιδείας ώστε α μπορείς να διεκδικείς το δίκαιο σου , όπου υπάρχει, με ευγένεια και επαγγελματισμό. Και εξηγουμαι:
-Εισήχθης στο Στρατό με εξετάσεις φαντάζομαι και πέτυχες σε κάποια σχολή υπαξιωματικών
-Πιθανόν η πρώτη σου προτίμηση να ήταν κάποια σχολή αξιωματικών, αλλά δεν τα κατάφερες
-Αποφάσισες στη συνέχειανα φοιτήσεις σε ΑΕΙ, έχοντας μισθό από το στρατό.
-Δεν ξέρω πόσο χρόνο διέθετες για τη μελέτη σου, όμως εκτιμώ, ότι αρκετός από αυτό το χρόνο ήταν εις βάρος της υπηρεσίας σου και των συναδέλφων σου, οι οποίοι πιθανόν κάλυπταν τις απουσίες σου για παρακολουθήσεις, εξετάσεις κλπ.(Εάν μου πεις ότι το έκανες χρησιμοποιώντας τις ετήσιες άδειες σου , δεν θα σε πιστέψω....νέε μου!!!)
-Τώρα θα μου πεις ο νόμος το λέει. Συμφωνώ!Έρχεσαι και κρίνεις τους "φωστήρες ηγήτορες σου" γιατί αργούν να σε προσλάβουν σαν Αξιωματικό αφού βεβαίως διαθέτεις τα τυπικά (ακαδημαϊκά)προσόντα.
- Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της θητείας σου στο στρατό, θα περίμενε κανείς, ότι έλαβες στρατιωτική εκπαίδευση(αγωγή, πειθαρχία, σεβασμό κλπ), ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι ακυρώνει το πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας στο στράτευμα!Μήπως αυτό είναι ήδη γνωστό στους προϊσταμένους σου;(Εύχομαι να κάνω λάθος)
-Μέμφεσαι τους "φωστήρες ηγήτορες σου" (αυτούς φαντάζομαι που πέτυχαν, φοίτησαν και αποφοίτησαν απο ΑΣΕΙ)οτι δεν σε προάγουν γιατί χρειάζονται εργάτες στα Σώματα. Ερωτώ λοιπόν. Εσύ θέλεις να γίνεις αξιωματικός απλά για να γλυτώσεις; Και οι άλλοι που δε θα τα καταφέρουν;Θα τους αφήσεις στην τύχη τους;Μα αφού εσύ δεν σκέφτεσαι τους ομοίους σου πως απαιτείς αποό τους "φωστήρες" να σκεφτούν εσένα;
-Το ελληνικό κράτος σε προσέλαβε σαν υπαξιωματικό του στρατού και σε πληρώνει για να συμπληρώνεις τη σύνθεσή του σύμφωνα με τον προγραμματισμό του. Γιατί τώρα στρίβεις σφυρίζοντας με πικρία κιόλας για να βρείς καλύτερη τύχη; Βέβαια με πληρωμένες σπουδές γιατί το δικό μου παιδί και στρατιώτης υπηρέτησε και πλήρωνα ένα μισθό σου το μήνα γιαυτόν, και έξι χρόνια στο Πολυτεχνείο φοίτησε και πλήρωσα μια περιουσία για τα έξοδά του, και δεν έχει το δικό σου πλεονέκτημα για να γίνει αξιωματικός.
-Τουλάχιστον αναρρωτήθηκες εάν υπάρχουν κενές θέσεις; ή δε σε νοιάζει και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να ....γλυτώσεις.Εάν είναι έτσι νεαρέ μου, είσαι τουλάχιστον αγνώμων.
-Εάν πάλι βιάζεσαι απο φιλοδοξία, ρώτησε τους συναδέλφους σου Ανθυπασπιστές που περιμένουν είκοσι χρόνια για να περάσουν την γραμμή, εαν το θέλουν αυτό; και αυτοί κουράστηκαν, πιθανόν λιγο περισσοτερο από σένα.
-Για να μην πω ότι χιλιάδες πτυχιούχοι είναι άνεργοι. Επιστήμονες δουλεύουν σε delivery μέχρι αργά τη νύχτα, για να φέρουν σε σένα την πίτσα ή τους γύρους σου. Αυτοί δεν είναι εργάτες; Δεν είναι βιοπαλαιστές;Πότε θα βγάλουν ένα αξιοπρεπή μισθό όπως εσύ;Εάν δεν απατώμαι ξεπερνάς για τα καλά το χιλιάρικο. Ε αυτά τα παιδιά αγωνίζονται για 500 με 700 Ευρώ αγαπητε μου. Μη μιλάς! Εσύ βόλεψες όλες τις σπουδές σου με δαπάνες του κράτους, πήρες και μισθό στα 20 χρόνια σου.
Δεν είχα σκοπό να σε μαλώσω. Όμως δεν το κρύβω ότι έκανα προσπάθεια να μη γίνω κακός μαζί σου, γιατί δεν μπορώ την κριτική εκ του ασφαλούς, δεν ανέχομαι την αγνωμοσύνη, δεν αντέχω να πληρώνω σαν έλληνας πολίτης ένστολους και αυτοί να το παίζουν τζαμπα....επαναστάτες!!!
Καλη τύχη νέε μου, ειλικρινά.
Ενας γιονιός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε συνάδελφε (1:08)
Μην επιχειρήσεις να απαντήσεις στον (04:26).
Για να μπορέσει να σε καταλάβει κάποιος θα πρέπει ή να έχει τύχει αντίστοιχης εκπαίδευσης ή να έχει λάβει αντίστοιχη αγωγή από την οικογένειά του.
Οι σπουδές σου, αν και δεν προέρχονται από τον κλάδο των ανθρωπιστικών σπουδών, σίγουρα, σε έχουν κάνει «καλύτερο» άνθρωπο. Καλύτερο για εσένα, για την οικογένειά σου, για τους συναδέλφους σου και για την Πατρίδα μας. Η «παίδευσις» των ανθρώπων προέρχεται από την λέξη παιδεία (η οποία παρέχεται από τα ΑΕΙ) και όχι από τους «παιδεμούς» των Στρατιωτικών Σχολών. Είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουν να σε επιβραβεύσουν, γιατί έτσι θα φανεί το δικό τους κενό, το δυσαναπλήρωτο.

Αν τους ενδιέφερε η αναβάθμιση του στρατεύματος θα θέσπιζαν διαδικασίες αξιολόγησης ή υποχρεωτικής φοίτησης σε ΑΕΙ (με τη μορφή μεταπτυχιακού- αφού έχουν πτυχίο ΑΣΕΙ, :-))), αλλά, αντί αυτού, παραμένουν αγκιστρωμένοι σε ιεραρχίες που καθορίστηκαν πριν από 20 και 30 χρόνια, με αστείες διαδικασίες (τενεκέδες λάδι-τυριού κτλ).
Μην αγχώνεσαι! Όπως και να’ χει, εσύ θα είσαι ο κερδισμένος.

Ένας αμόρφωτος ΕΜΘ, που ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές του σπουδές με «Άριστα».

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που οι θέσεις για το 2010 είναι πεζικού, πυροβολικού και τεθωρακισμένων!!!
Δεν ξέρω κανένα ΑΕΙ της χώρας μας που να "παράγει" ειδικότητες με συνάφεια στο πεζικό στο πυροβολικό και στα τεθωρακισμένα όπως προβλέπεται από το ΠΔ του2005. Η σχετική προκήρυξη έχει σχετικό το προεδρικό διάταγμα του 2005!!!! Έλεος!!! Όχι άλλη κοροϊδία κύριοι!!! Φτάνει πια!!!