Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡ ΜΗΤΣΟ? ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝΕ?

Σε εν ενεργεία και εκκολαπτόμενους ΑΓΕΕΘΑ παίζει η τουρκική μπάντα ελληνική μουσική? Τι διακρίσεις είναι αυτές? Μήπως αποτελεί η κίνηση αυτή άμεση παρέμβαση της τουρκικής ηγεσίας στην διαδοχή της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας?


Πολλές μα πάρα πολλές οι απορίες που μας δημιουργούν τα τεκταινόμενα στην Άγκυρα. Μετά την επίσκεψη Χηνοφώτη στην Άγκυρα το καλοκαίρι του 2006, επανεμφανίστηκε στο ρεπερτόριο της τουρκικής στρατιωτικής μουσικής ο ΖΟΡΜΠΑΣ του Μίκη Θεοδωράκη. Που είναι η φωτογραφίες κάτω από τον Κεμάλ όπως του ΑΓΕΝ. Δεν έχει ο τ/ΑΓΕΣ έναν πίνακα του σφαγέα για να φωτογραφηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του? Στην πρόσφατη επίσκεψη του ΑΤΑ τι έγινε? Ούτε μια φωτό, ούτε Ζορμπά, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε τίποτα. Και λέμε τώρα σαν άσχετοι που είμαστε: Μήπως όσοι είναι υπό προαγωγή προστατεύονται από το διεθνές κατεστημένο συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού, και όσοι κατά λάθος βρέθηκαν αρχηγοί ξεφτιλίζονται για να κάνουν στην άκρη? Τι συμπτώσεις είναι αυτές ρε παιδιά? Βγάζουν μάτι. Είδατε τι κρύβει η ζωή σε όσους δεν ξέρουν τι κάνουν. Ηθικό δίδαγμα από την όλη ιστορία των επισκέψεων για τα ΜΟΕ που δεν είναι παρά κουρελόχαρτα για να παίζουμε βόλεϊ και μπάσκετ: ΓΑΤΑ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ. ΑΜΕΕΕ. Όχι δεν χρωστάμε καλές κουβέντες αλλά το καλό να λέγεται. Μην ανησυχείτε όμως και σαν ΑΓΕΕΘΑ τα ίδια θα λέμε.

Με όλα αυτά ξέχασα και το ρεπορτάζ από το τουρκικό διαδίκτυο.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών ο κ. ΑΓΕΣ ρώτησε το τιμητικό άγημα όπως και ο κ. ΑΓΕΝ “merhaba asker” για να λάβει την απάντηση “sagol”. Κατά την παρουσίαση των επιτελών του τ/ΓΕΣ στον Έλληνα αρχηγό η μπάντα έπαιζε τον ΖΟΡΜΠΑ ως μια χειρονομία καλής θέλησης προς την ελληνική πλευρά. Ο κ. Φράγκος υπέγραψε και στο ειδικό βιβλίο επισκεπτών του τ/ΓΕΕΘΑ υπό το βλέμμα του τ/ΑΓΕΕΘΑ. Η συνέχεια των συναντήσεων δεν ήταν ανοικτή για τον τύπο.

Μια άλλη άποψη των συναντήσεων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕς ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΛΗΡΙΣΕΙ ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ,ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΕΛΕΟΣ!!ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΣΑΣ!!!ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;;ΑΡΑΓΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ, ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ Ή ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΩ!!ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Η ΗΘΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ...Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑΖΟΥΝ ΙΔΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ...ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΗΔΕΣ,ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΙΕΣ!!ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΤΕ!!ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ!!