Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πως Κερδίζω από την Κρίση: Μια προσωπική ιστορία.

Η "ιδιωτική πρωτοβουλία" μιλά και βγάζει το καπέλο στους στρατιωτικούς, ο αντιπρόεδρος κος Πάγκαλος να το διαβάσει μήπως και ζητήσει τη συγνώμη που οφείλει!

Αγαπητοί φίλοι, γεια σας.
Θα διατηρήσω την ανωνυμία μου, λόγω της θέσης και της εταιρείας που μανατζάρω, αλλά θα ήθελα να πω δυο λόγια από την πλευρά ενός ανθρώπου που έχει φάει την αγορά με το κουτάλι που λένε και είναι 23 χρόνια στέλεχος
σ' αυτές που αποκαλούνται "μεγάλες επιχειρήσεις".
Τελευταία στα blogs - τα οποία παρακολουθώ ανελλιπώς γιατί μου δίνουν την "ανάσα" της αγοράς, τον παλμό της δηλαδή -έχει ενσκήψει μια διαμάχη εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα των ενστόλων. Παράλληλα το Δημόσιο αδειάζει καραβιές συνταξιούχους απ' αυτούς τους ανθρώπους και αρκετοί ψάχνουν για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Πρόσφατα λοιπόν αποφασίσαμε ως εταιρεία να προσλάβουμε τέσσερις απόστρατους στρατιωτικούς, δυο από σχολή αξιωματικών και δυο από τους υπαξιωματικούς. Θέλω να σας γράψω την εμπειρία μου από τη συνεργασία μας μαζί τους, ώστε να καταλάβετεπως το Δημόσιο πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη:

* Οι απόστρατοι κατά βάση έχουν ένα με δυο πτυχία επιπλέον του βασικού - και στην εταιρία πήραμε πάνω από 100 συνεντεύξεις - διδακτορικά και μεταπτυχιακά ενώ μιλάνε και αρκετές ξένες γλώσσες
* Βγήκαν στη σύνταξη σε μικρή ηλικία, έχουν πολύ μεγάλη εργασιακή εμπειρία και κυρίως τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς που δεν το περιμένεις. Στις συνεντεύξεις έπαθα πλάκα! Έχουν διοικήσει προσωπικό, από πτυχιούχους μέχρι υδραυλικούς οπότε και δεν κολώνουν να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση, άλλοι έχουν υπηρετήσει σε στρατιωτικά σούπερ μάρκετ, ξέρουν λογιστικά στην πράξη κι όχι θεωρία (ξέρουν που είναι το ΙΚΑ της περιοχής και πως γίνεται ένας διαγωνισμός!), φορολογικά, λεπτομέρειες στις δοσοληψίες με ασφαλιστικά ταμεία, νομοθεσία αδειών! Τους βλέπεις να έρχονται στις συσκέψεις πάντα άψογοι, κουστουμαρισμένοι, με το φιλοφάξ και εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να τους υπενθυμίσει κανείς οτιδήποτε. Σαν να δούλευαν χρόνια στην εταιρεία. Ξέρουν να φερθούν, πως να μιλήσουν, πως να κινηθούν, πως να απευθυνθούν στον καθένα. "Κύριε Διευθυντά σαν κι αυτόν στο στρατό είχαμε δεκάδες" μου είπανε όταν είχαμε μια προβληματική κατάσταση ενός εργαζόμενου στην εταιρεία. Ο προηγούμενος HR κοιμόταν όρθιος! (Με MBA παρακαλώ και συστάσεις από "γνωστούς" του χώρου!)
* Δεν φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες, όπως οι πιτσιρικάδες "διδακτορικοί". Είχαμε έναν "μικρό" στη δουλειά με πολύ καλές σπουδές (πολύ καλές όμως!) ο οποίος όποτε έπρεπε να δει μεγάλο πελάτη κιτρίνιζε κι άλλαζε κτίριο!.Οι δυο απόστρατοι που έχουμε προσλάβει τώρα όχι μόνο οργανώνουν τα μίτινγκ σε απειροελάχιστο χρόνο αλλά έχουν τέτοια αυτοπεποίθηση και "στήσιμο" που οι πελάτες μας μένουν με το στόμα ανοιχτό! Μιλώντας με τα παιδιά μου είπαν ότι τέτοια μιτινγκ στο στρατο τα είχανε ψωμοτύρι.
* Ο ένας από τους απόστρατους έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια στο ΝΑΤΟ. Και οι άλλοι τρεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχουν γνωριμίες και κοινωνικά δίκτυα που κυριολεκτικά λύνουν χέρια (και ανοίγουν πόρτες)! Τις προάλλες έπρεπε να πάμε σε ένα συνέδριο στη Ρόδο. ΤΟ τι γνωστούς σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξί, ενοικίαση αυτοκινήτων είχαν τα παιδιά δε λέγεται. Πήραν τρια-τέσσερα τηλέφωνα και μας έλυσαν χίλια δυο πρακτικά προβλήματα. Υπολόγισα τη μείωση του κόστους πάνω από 15% σε σχέση με το να παίρναμε μια εταιρεία να μας οργανώσει την παραμονή πέντε στελεχών της εταιρείας εκεί. Ο καθένας απ' αυτούς μου ήρθε στην εταιρεία με ένα ολόκληρο τόμο από τηλέφωνα γνωστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!
* Οι τεχνικές τους γνώσεις σε θέματα παρουσιάσεων, σύνταξης μελετών, υπομνημάτων και memo, αρχειοθέτησης οργάνωσης είναι πέραν κάθε προσδοκίας. Στα memo έπρεπε να κάθομαι και να κάνω τον μάντη για να καταλάβω τι εννοεί ο κάθε ακριβοπληρωμένος μανατζαραίος που δεν είχε συντάξει ούτε κάρτα για βαφτήσια ποτέ του! Είχαμε μια κοπελίτσα στο γραφείο για τα τηλέφωνα και την αλληλογραφία.Το γραφείο της ήταν ανέκαθεν άρτζι μπούρτζι. Ο ένας από τους απόστρατους υπαξιωματικούς μας έφτιαξε το τηλεφωνικό κέντρο αυτόματο -χωρίς να είναι η δουλειά του! - οργάνωσε τα μαιλ και τώρα μόνος του στο σπίτι μας φτιάχνει προγράμματα-ατζέντες για όλα τα στελέχη της εταιρείας. Εννοείται ότι το παλληκάρι δεν πληρώνεται επιπλέον, και το τμήμα της πληροφορικής πάντα "έχει πολύ δουλειά..." για τέτοια πράγματα.
* Και το τελευταίο που κυριολεκτικά σπάει κόκαλα: Οι δυο απόστρατοι αξιωματικοί που προσλάβαμε έχουν τέτοια τεχνική εμπειρία στον τομέα τους ο καθένας που "με τα δόντια" τους κρατάμε να μη τους πάρουν ξένες εταιρείες. Με 25 χρόνια εμπειρία ο καθένας και στην ηλικία που είναι, ο ένας 47 κι ο άλλος μόλις 44, είναι "ξερολούκουμο" για τους ξένους, γιατί ξέρουν ότι έχουν ακόμη μπροστά τους τουλάχιστον 15 χρόνια παραγωγικής δουλειάς. Τις προάλλες ήρθε ο ένας τους μου έδειξε το μαιλ μιας πολύ μεγάλης εταιρείας αμυντικού υλικού και γνωστό όνομα στην αγορά ( εμείς δουλεύουμε σε εντελώς άσχετο κλάδο ) και μου λέει:"Κύριε Διευθυντά, μου δίνουν 8 χιλιάρικα το μήνα για να δουλέψω γι' αυτούς. Κι εγώ ήρθα να το σκίσω μπροστά σας και να απαντήσω από το δικό σας pc γιατί ό,τι ξέρω κι ότι μπορώ να κάνω θέλω να το κάνω για εταιρείες της πατρίδας μου".

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στον κόσμο της αγοράς. Έμπειρο προσωπικό, με περγαμηνές, γνώση και εμπειρία "ξεφορτώνεται" από το Δημόσιο κι έρχεται σε μας. Δυστυχώς όμως δεν έρχεται μόνο σε εμάς, στους εντός Ελλάδος εννοώ. Φεύγει και προς τα έξω. Και τώρα γίνεται το απίθανο, να έχουν ανθρώπους με τόσα προσόντα και το Δημόσιο με τις μειώσεις των μισθών τους να τους πουλάει - γιατί στην πραγματικότητα αυτό γίνεται- στον ιδιωτικό τομέα τόσο φτηνά! Γιατί να σημειώσω ότι αυτοί οι άνθρωποι προσελήφθησαν με μισθό που ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν τα πιτσιρίκια των διδακτορικών. Μου ζητάγανε με το καλημέρα σας εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό μπλακμπερυ και ιδιωτική ασφάλιση αντί να στρωθούν στη δουλειά και να τα κερδίσουν αυτά με την αξία τους στην πράξη. Οι απόστρατοι μου στοιχίζουν ένα διχίλιαρο έκαστος το μήνα και δουλεύουν από το πρωι μέχρι το βράδυ!
Έτσι λοιπόν κερδίζουμε στον ιδιωτικό τομέα - και τουλάχιστον στη δική μου εταιρεία - από την κρίση!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτά να βλέπει ο μεγάλος και να παθαίνει αυτοί είναι οι αντιπαραγωγικοί κύριε!!! ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς και καταλαβαίνετε το τι αξίχουμε βέβαια για κάποιους δεν έπρεπε καν να υπάρχουμε αλλά πιστέψαμε στην Ελλάδα μας και τα δώσαμε όλα και τι πήραμε ΄΄αντιπαραγωγικόε κλάδος οι ΕΔ!!! Εύγε σε σας που μας αναγνωρίζεται Χαίρετε!!!!! να τους προσέχετε ξέρουν τι κάνουν να μην φοβάστε τίποτα από αυτούς Eνας ακομη απόστρατος Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

χμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!
αν και δεν αμφισβητώ τα προσόντα πολλών συναδέλφων ε.ε. και ε.α. κάτι δεν με πείθει σε αυτή τη δημοσίευση...
Εύχομαι να είναι γνήσια και αυθόρμητη πάντως!!!

Ανώνυμος είπε...

πάντως αν είναι όντως έτσι ο τύπος είναι γάτος. Δηλαδή προσέλαβε ανθρώπους με διδακτορικά όπως λέει για 2 χιλιάρικα και με τόση εμπειρία και τους τρέχει "πανικόβλητους". Γεια σου ελλαδάρα!

Ανώνυμος είπε...

Το κυριότερο προσόν τόσο των στρατευσίμων & των αποστράτων, όσο & των συνταξιούχων & των παρεχόντων μαύρη εργασία γενικότερα που "ξέχασε" να αναφέρει η εργοδοσία, είναι, ότι τους προσλαμβάνουν στον ιδιωτικό τομέα στη μαύρη, διότι οι μεν στρατεύσιμοι αποτάσσονται, οι δε απόστρατοι χάνουν μεγάλο τμήμα της σύνταξης, αν φαίνονται, ότι δουλεύουν, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, όποτε ξεκινάνε με ένα 50% μείον του κόστους εργασίας χωρίς κρατήσεις 15,9% ασφαλισμένου επί του μισθού & 26,25% εργοδότη επί της μισθοδοσίας του εργάτη με συνυπολογισμένες τις ασφαλιστικές του εισφορές.
Οπότε προσέλαβαν στη μαύρη 2 συνταξιούχους με το ίδιο κόστος, που θα προσλάμβαναν νομίμως 1 εργαζόμενο πριν τη σύνταξη & χωρίς κανένα κόστος αδειών & απόλυσης.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς.

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ξύπνησες ... και το ερώτημα είναι ήσουν ξεσκέπαστος ή όχι ;

8.000 ευρώ ... εγώ δεν μπορώ να βρώ δουλεια με 500 ευρώ να καλύψω την μνημονιακή χασούρα.

Μάλλον ήσουν ξεσκέπαστος.

Ανώνυμος είπε...

Απο ποτε οι στρατευσιμοι αποτασονται ????.προσεχε μιλαμε για στρατιωτες βαση ΣΚ 20-1,οι στρατιωτες οι μονιμοι ιατροι και μουσικοι του Στρατου εχουν το δικαιωμα να εργαζονται,

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή φίλε εργοδότη τι σου κάνουν με 2.000 που τους δίνεις.Τι έργο σου παράγουν δεν μας είπες.Το σίγουρο είναι ότι οι απόστρατοι διορίζονται σε κάποιες εταιρείες κρατικές ή που έχουν εμπορικές σχέσεις με το κράτος αλλά σε άλλες εταιρείες δεν νομίζω ότι θα έβγαζαν 2.000 ευρώ επειδή γνωρίζουν το ΙΚΑ και τις πιάτσες των ταξί.Μάλλον κάτι άλλο θέλεις να μας πείς.

Ανώνυμος είπε...

Στρατιωτικοί οργανώστε επειγόντως ημεριδα με θέμα το τι είναι στρατεύσιμος και τι στρατευμένος γιατί μου δίδετε με τα γραφόμενά σας την εντύπωση οτι δεν γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ στρατεύσιμου και στρατευμένου

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα όποιος απόστρατος θέλει να δουλέψει βρίσκει δουλειά.Μας προτειμάνε γιατι τα παιδάκια μπορεί να έχουν πολλά διδακτορικά αλλά δεν έχουν εργασιακή εμπειρία και δεν έχουν ψηθεί.Εμείς στο στρατό γινόμασταν λογιστές,μηχανικοί πληροφορικάριοι(και χωρίς ειδική εκπ/ση)και ότι άλλο θές.
Αποστρατεύτηκα το 2005 το 2006 έγεινα ασφαλιστής (νόμιμος) σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία.Σε συνεντεύξεις που είχα δώσει σε διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες διαπίστωσα οτι οι απόστρατοι έχουμε πάρα πολύ καλό όνομα για το συγκεκριμένο επάγγελμα,λόγω της αυτοπειθαρχίας και της φερεγγυότητας που διαθέτουμε σα χαρακτήρες.Αλλωστε και στην εταιρεία που εργάζομαι τώρα ο μεγαλύτερος ασφαλιστής της εαιρείας και μεγαλοδιευθυντής, είναι απόστρατος!Τους τζίρους που κάνει το υποκατάστημα του δεν τους βλέπουν ούτε στον ύπνο τους διευθυντές με πανεπιστημιακά διπλώματα και ντοκτορά!
και άς έχουν τη μισή του ηλικία!
Το μεγάλο μου ερώτημα αλλά και παράπονο είναι ότι η Γενική Τράπεζα (καικαλά του στρατού)σνομπάρει επειδικτικά τα στελέχη που αποστρατεύονται και δεν θέλει να τα αξοιοποιήσει καθόλου βλέπεις ξέρει να διαλέγει καλύτερα στελέχη,γιαυτό και γράφει ζημίες όταν όλες οι τράπεζες γράφουν κέρδη.Ούτε ένα τηλ.να πεί ελα εδώ κύριε τάδε γιατί να πουλάς τραπεζοασφαλιστικά προιόντα στο κόσμο και στους συναδέλφους σου άλλων εταιρειών και δε πουλάς τα δικά μας; έλα να τα πούμε να πουλήσεις και τα δικά μας κτλπ. ειλικρινά ρε παιδιά με έχουν πάρει τηλ.αρκετές εταιρείες του χώρου για συνεργασία(όχι ότι είμαι ασφαλιστής μεγάλος προς θεού, αλλά απλά όλες οι εταιρείες θέλουν έτοιμο υλικό!έτσι δεν είναι;αλλά τα δικά μας τα ντουγάνια της Γενικής στη κοσμάρα τους. Ο νοών νοείτω.
ΛΟΚΑΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέει ο 11:20.
Εγώ δουλεύω εδώ κι έξι μήνες σε μεγάλη χρηματοοικονομική πολυεθνική - αποστρατεύθηκα το 2009 - απολύτως νόμιμα. Με πήραν τηλέφωνο ένα πρωί και μου λένε θέλουμε κάποιον να επιβλέπει στα ταμεία. Πήγα, έκανα δουλειά, όπως την ξέρουμε όλοι στο στρατό, και μετά όταν είδαν ότι ήξερα και υπολογιστές και αρχειοθέτηση με βάλανε στο γραφείο του διευθυντή πωλήσεων. Κάνω δουλειά για τρεις, πληρώνομαι όμως όχι για τη μισή μου δουλειά - όπως στο στρατό - αλλά για τη μιάμιση! Αυτή είναι η διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Σε στρατιωτικούς αναφέρομαι & εξαιρώ τους στρατιώτες εξ' αυτών, που υπηρετούν τη θητεία τους αναγκαστικά. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου, όπως στην εν λόγω ανάρτηση γίνεται λόγος. Γιατροί, μουσικοί & ιερείς δεν είναι υπάλληλοι γραφείου.

Ανώνυμος είπε...

Κε εργοδότη,

Μακάρι τα όσα λες να ανταποκρίνονται στην αλήθεια και το εύχομαι πραγματικά. Μήπως θα μπορούσες - καλοπροαίρετα πάντα- να μας πεις πόσο ΙΚΑ βάζεις στους συναδέλφους. Διότι 2.000 ευρώ μισθός έχει περίπου προσαύξηση 50% από τις εισφορές στο ΙΚΑ.
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι και στο Στρατό υπάρχουν συνάδελφοι -ανεξαρτήτως προέλευσης Παραγωγικής Σχολής- 2 και 3 και 4 ταχυτήτων.
Αυτοί που αποφοίτησαν με προνόμια και αυτοί χωρίς προνόμια.
Το ότι έκαναν χρήση των προνομίων τους ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.
Υπάρχουν επίσης αυτοί που τους δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες και αυτοί που απλά υπηρέτησαν την πατρίδα - ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ- με αξιοπρέπεια και τώρα ζουν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδος μας σε κάθε πινέζα στο χάρτη και βρίσκονται σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!!!!!!!!!!
Σε αυτούς οφείλουμε να έχουμε στραμένο το βλέμα μας και γι' αυτούς πρέπει να ανησυχούμε.
Είναι γνωστό ότι η ικανότητα ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΖΥΜΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ υπερτερεί πολλών διδακτορικών.
Ας μην είμαστε όμως γενικόλογοι και απαξιωτικοί για τους άλλους.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ.
Αυτό μας έφαγε. Η υπεροψία και το καλαμοκαβάλημα.
Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας τους καιρούς που περνάμε για να μας σέβονται και οι άλλοι.

ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΙΚΑ γιατί ΙΚΑ;;;;
Δεν μπορούν να είναι μια χαρά ελέυθεροι επαγγελματίες;;
Με τον ΟΑΕΕΕ τους ή με το ΤΣΜΕΔΕ τους, αμα είναι μηχανικοι κλπ κλπ;;
Οι δε συνταξιούχοι του δημοσίου (όπως και οι στρατιωτικοί) που εργάζονται δεν χάνουν τη σύνταξή τους κύριε των 9.06, παρά μόνο αυτοί που θα βγούν στη σύνταξη μετά το νέο νομοσχέδιο.
(Αν ισχύσει βέβαια διότι είναι Αντισυνταγματικό και ενάντια στο μνημόνιο γιατί μειώνει δημόσια έσοδα)
Οι δε παλαιοί (ήδη) εργαζόμενοι θα χάνουν τη σύνταξη ή μέρος αυτής μετά το 2013.
Οπότε και θα κάνουν διακοπή εργασίας και ναι θα εργάζονται τότε με μαύρα. Και δε θα δίνουν τα μισά από όσα παίρνουν σε εισφορές και φόρους και ΦΠΑ (όπως κάνουν τώρα)!!!!!
Η όπως λέει και το άρθρο , θα την κάνουν για τα ξένα. Εκεί πληρώνουν καλά.
Χα χα αρε Ελλαδάρααα. Το ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!!
Το δε συμπέρασμά σου, ακόμα και αν δουλεύουν με ΙΚΑ, δεν το κατάλαβα ειλικρινά!!! δηλαδή ότι "όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς"!!
Πιά είναι παραμύθια ακριβώς μας λέτε να κάταλάβουμε και με επιχειρήματα όμως παρακαλώ;

Όπως και δεν καταλαβαίνω αυτό εκεί το σχόλιο στις 11.41. Μιλάμε σε χάνω γενικά..ελπίζω να είσαι καλά πάντως, ειλικρινά!
(και ελπίζω να είσαι διαφορετικό άτομο από τον 9.06, γιατί τότε πολύ κόμπλεξ έπεσε εδω μέσα)

Ποιός αποφοίτησε με προνόμια;;
Δηλαδή αυτός που έχει ένα παραπάνω μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, του το χάρισε κανένας;;;;
Εκτός εσύ αν έχεις πάρει έτσι ή ξέρεις κάτι παραπάνω , πές μας και μας που μοιράζουν να πάρουμε ένα.
Ποιός απαξίωσε όσους δεν έχουν διδακτορικά και σε ποιό ακριβώς σχόλιο-άρθρο μπορείτε να μας πείτε;;;
Όσο για τις ταχύτητες στο στρατό , όπως και παντού όμως συμφωνώ...
Είναι αυτοί της 4ης ταχυτητας, που δουλέυουν σα σκυλιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, επειδή αυτοί της 3ης ταχύτητας δεν "τα παίρνουν τα γράμματα", δεν "τόχουν", πως να το πούμε αλλιώς και κανείς δε τους εμπιστεύεται, επείδή κάποιοι της 2ης ταχύτητας αδιαφορούν και δε δουλεύουν εκ' πεποιθήσεως, και επειδή κάποιοι της 1ης ταχύτητας έχουν "μπάρμπα στην κορώνη" και λαμβάνουν θέσεις "μη ευθυνης" για να μπορούν να μην εκτεθούν , οπότε ασχολούνται με αντρικές δουλειές του στυλ "πεντικιούρ μανικιούρ".
Όλοι αυτοι που αναφέραμε , στο τέλος του μήνα, ανεξαιρέτως ταχύτητας περνούν από το ταμείο και λαμβάνουν τα ίδια.
Τυχαίο;; Δε νομίζω
Παρεπιπτόντως και εγω δεν ξέρω αν είναι εντελώς ειλικρινές το άρθρο, αλλά λέει πολλές αλήθειες. Και το ξέρετε όλοι........

Ανώνυμος είπε...

Ειναο προφανές οτι ο δήθεν μανατζερ του άρθρου, ειναι στην πραγματικότητα ενας απόστρατος ή ενας κοντα στην αποστρατεία που ψαχνει για δουλειά....
Αυτά που γράφει απέχουν πολύ απο οτι πραγματικά συμβαίνει στις εταιρείες !!