Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερις οι καταθέσεις Βασιλάκου για τους εξοπλισμούς

Για ποιούς κτυπά η καμπάνα (του εισαγγελέα);

Τέσσερις πολύωρες καταθέσεις έδωσε στον Εισαγγελέα Εφετών Γρ. Πεπόνη ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος παραιτούμενος από τη θέση του κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών.

Τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Βασιλάκο αξιολογούνται με ιδιαίτερη προσοχή από τον εισαγγελέα προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού μελετήσει και όλες τις συμβάσεις εξοπλισμών των τελευταίων 15 ετών που έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα κρίνει ποιους άλλους μάρτυρες θα καλέσει αλλά και ποιες αξιόποινες πράξεις ενδεχομένως προκύπτουν.

Οι δηλώσεις του κ. Βασιλάκου που έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα, έγιναν κατά την τελετή παράδοσης στον αντικαταστάτη του, Δημήτρη Γεωργιόπουλο στις 13 Οκτωβρίου.

Ο κ. Βασιλάκος μίλησε για «παρασιτούντες και αλητήριους» οι οποίοι είναι αναμεμειγμένοι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών.

Συμφωνώντας πλήρως με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ότι από τις κατασκευασμένες αμυντικές ανάγκες ορισμένοι έστησαν πολιτικές καριέρες και έφτιαξαν περιουσίες τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ονόματα δεν θα μιλήσει, ενώ πρόσθεσε πως δέχθηκε ο ίδιος ακόμη και απειλές αλλά δεν υπέκυψε.

http://www.zougla.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΡΓΑ , ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΒΑΛΕ. Ο ΝΕΟΣ ΓΔΑΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΄΄ ΠΟΚΟΠΙΚΟ΄΄ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΠΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ; Η ΘΑ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΗ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΠΛΑΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΚΟΠΙΚΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ; ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ GBU 24

Ανώνυμος είπε...

Τα αντισταθμιστικά ήταν και ΕΙΝΑΙ η μεγαλύτερη λαμογιά στις αμυντικές προμήθειες ! Ειναι και παράνομη, αφου η ΕΕ μας έστειλε στο Ευρ. Δικαστ. για προστατευτισμό !
Ποιός θα τα καταργήσει και θα καθαρίσει το "κόπρο του Αυγείου" ??
Ποιός έχει εντιμη πρόθεση για διαφύλαξη του δημόσιου χρήματος ??

Κ Α Ν Ε Ι Σ !!!!!!