Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το πείραμα της Θεσσαλονίκης!

Το πείραμα της Θεσσαλονίκης είχε "παταγώδη επιτυχία";;
Όσο και εάν προσπαθήσαμε να συμπεριφερθούμε πολυσυλλεκτικά φαίνεται δεν το σηκώνει το κλίμα της εποχής. Όσο λόγιος και αν είναι ο κύριος υπουργός και να τον παρακολουθεί κάποιος με προσοχή όταν κάνει χρήση του αψεγάδιαστου λόγου του, δεν συγκινείται ο μέσος αναγνώστης του armyalert όπως αποδείχθηκε.

Η καθημερινότητα των στελεχών εν ενεργεία και αποστράτων δεν αλλάζει με δηλώσεις και φανφάρες. Για τα Χριστούγεννα θέλουμε δώρο και όχι ευχές. Από λόγια χορτάσαμε και το ξεροκόμματο που μας πετάτε δεν είναι ευπρόσδεκτο. Εάν είναι τόσο ωραίο να το δίνεται κάθε χρόνο στα παιδιά σας.

Το πείραμα λοιπόν της Θεσσαλονίκης ήταν η δημοσίευση ενός email που μας εστάλη από τη συμπρωτεύουσα. Δεν θέλουμε να χαλάμε το χατίρι κανενός εκτός βέβαια εάν δεν είναι κόσμιος. Μεγάλη ο αριθμός προβολών της ανάρτησης (για Σαββατοκύριακο) αλλά μεγάλος και ο θυμός που εκφράστηκε μέσω των μηνυμάτων των φίλων αναγνωστών.

Η "στρατηγική ψυχραιμία" του νέου δόγματος της ηγεσίας του ΥΕΘΑ δεν αγγίζει τις καρδιές των στελεχών και δεν αλλάζει την γνώμη τους για την σημερινή κατάσταση όταν τα αποθέματα υπομονής και αυτοσυγκράτησης τείνουν στο μηδέν. Και πώς να μην είναι έτσι εφόσον μαζί με την απαξίωση οδηγούμαστε και σε υποχρεωτική απώλεια της αξιοπρέπειας μας.

Δεν τον κομματικοποιήσαμε εμείς τον στρατό κύριε υπουργέ. Δεν φταίμε εμείς για τις μίζες και τα άχρηστα παλιοσίδερα που αγοράζατε και μετά τα εκσυγχρονίζατε με εισηγήσεις των εκάστοτε ηγεσιών κατά παραγγελία. Δεν φταίμε εμείς που γελάνε οι γείτονες μαζί μας. Σε κάθε ευκαιρία ήμασταν αποδεδειγμένα έτοιμοι να απαντήσουμε αλλά ως κομματικοποιημένος στρατός δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα παρά να ταπεινωθούμε πιο πολύ.

Το κλίμα λοιπόν δεν σηκώνει καλές κουβέντες που άνετα θα μπορούσε ακόμη ένας ανώνυμος σχολιαστής να γράψει. Είναι πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα βολικό να εκφράζονται έτσι οι φίλοι μας, αλλά εφόσον η οργή τους ξεσπάει στο πληκτρολόγιο τους δεν μένει ενέργεια με θέληση για αμφισβήτηση στην αληθινή ζωή και όχι στον avatar κόσμο του armyalert. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και καθόλου βολική όπως εδώ μέσα.

Τα λόγια τα σταράτα συνοδεύονται με δράσεις και αντιδράσεις. Σήμερα όμως όλα αυτά πως θα χαρακτηριστούν? Απλά και ωραία, φασιστικά και εθνικιστικά και τελειώσαμε. Καραμελίτσα εύκολη και εγγυημένη. Η γεύση όμως που έχει μείνει σε όσους πιπίλισαν τόσα χρόνια αυτή την καραμέλα είναι σήμερα ΠΙΚΡΗ. Αρκεί να μην εμποδίζονται τα συμφέροντα της νέας τάξης που θέλει να πουληθούμε τζάμπα και βερεσέ. Οι δικοί μας να κάνουν κουμάντο και τα κλειδιά να είναι δικά μας. Με την Ελλάδα θα δούμε τι θα κάνουμε. Έχει ο Θεός.

Σας συμπαθούμε δεν έχουμε τίποτα προσωπικό μαζί σας αλλά τα έργα είναι ανακόλουθα των λόγων σας και αυτό το καταλαβαίνει και το νεότερο μέλος των ΕΔ. Όση καλή διάθεση και να έχετε για προσφορά, από το περιβάλλον σας και τα πρόσωπα στα όμορα γραφεία διαφαίνεται πόσο μακρύς θα είναι ο δρόμος για να απαλλάξουμε τις ΕΔ από ζιζάνια και παραφυάδες που καμία σχέση δεν έχουν με το έργο τους.
Τα μηνύματα είναι σαφέστατα προς όλες τις κατευθύνσεις.. προς επίρρωση!

Σχετική ανάρτηση:Ο ΥΕΘΑ προς τους μαθητές της ΑΔΙΣΠΟ: Στόχος το νοικοκύρεμα των ΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: