Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο.

Οι κομματικοί σφουγγοκολάριοι ακολουθούν με την σειρά τους τον ίδιο δρόμο που πήραν και οι προηγούμενοι υποστηρικτές της εξουσίας προς αναζήτηση σωσίβιας λέμβου.


Αλλόφρονες και αλαλάζοντες οι ηγήτορες της παντόφλας προβαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις ειδοποιημένοι για την επερχόμενη πτώση του καθεστώτος. Τα τσιράκια, οι πιστοί υπηρέτες του νεοθατσερισμού που φλερτάρει με τον νεοθωμανισμό, οσφρύζονται την προχωρημένη σήψη που αναδύεται από τα έγκατα του πενταγώνου και του μαξίμου, και
εγκαταλείπουν το κουφάρι που έμεινε από αυτό που κάποτε ήταν το ΠΝ και οι ΕΔ.

Ειδοποιημένοι από τα κορακόμορφα αφεντικά τους, αποτελειώνουν το καταστροφικό τους έργο με τις τελευταίες έκτακτες αποστρατείες και μεταθέσεις. Και πάντα με το πρόσχημα την κάλυψη των ανελαστικών υπηρεσιακών αναγκών. Μεταθέτουν τα ρέστα τους δηλαδή όσους δεν είχαν προλάβει να τακτοποιήσουν στο παρελθόν, όσους δεν υπέγραψαν τις ΕΔΕ μούφα, ούτε οι τρίτεκνες μητέρες δεν γλύτωσαν από το μένος τους.

Οι κρίσεις δεν τους βγήκαν καθώς δεν πρόλαβαν να τις αποτελειώσουν όπως θα ήθελαν μετά από την δημοσιοποίηση http://armyalert.blogspot.com/2010/11/blog-post_3935.html των έκνομων δραστηριοτήτων τους σύμφωνα και με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε. Ο Mr Benny τους τράβηξε το αυτί και πρόλαβαν μόνο να αποστρατεύσουν
μερικούς ενοχλητικούς αλλά δεν κατάφεραν να προάγουν όσους ήθελαν για να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις του ΑΝΣ.

Η μεγάλη σφαγή όμως είναι μεταξύ τους. Πέφτουν κορμιά και παλικάρια για μια θέση εξωτερικού (ημεδαπής και αλλοδαπής), κυβερνητικά και διοικητιλίκια είναι στο τραπέζι της κομματικής ρουλέτας. Οι διευθυντές και οι τμηματάρχες τακτοποιούν τις εκκρεμότητες τους και ρίχνουν γέφυρες στην άλλη όχθη του χείμαρρου που αναμένεται να σαρώσει μέσα στο 2011 όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, της ζωής και της
εργασίας όπως αυτά τα ξέραμε έως σήμερα.

Στην προσπάθεια τους να εξευμενίσουν την συσσωρευμένη οργή εναντίον τους, με την κλασική ψυχολογία του συντρόφου, αλληλορουφιανεύονται και αλληλομαχαιρώνονται, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος πληρώματος του ΠΝ,που γελά με το παράδειγμα που οφείλουν να δίνουν οι αρχαιότεροι. Όπως μαθαίνουμε όλοι βγάζουν την ουρά τους απέξω και χρεώνουν το σύμπαν,στον Master Chef και τον Cold Water. Τόσο άνδρες λοιπόν ήταν όλοι
αυτοί που όταν ανέλαβαν, καθήμενοι στον θρόνο τους, ανέμεναν το χειροφίλημα των συμμαθητών και των κατωτέρων τους πάνω στο δακτυλίδι του κόμματος. Αυτό μου θυμίζει την σύζυγο του Αγαμέμνονα η οποία για να μην παραδεχτεί ότι απάτησε τον άνδρα της τον σκότωσε.

Με θλίψη αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να την διαβάσει για να την κατανοήσει κάποτε. Βλέπουμε έτσι το ίδιο σενάριο να εκτυλίσσεται μπροστά μας, το ίδιο ακριβώς με την προηγούμενη εναλλαγή εξουσίας. Αναρωτάμε τον εαυτό μας πότε θα τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι με τους μεν και τους δε. Πότε θα επικρατήσει η αξιοκρατία και η ισονομία σε αυτή τη ρημαδιασμένη χώρα του φελλού και του
σάλιαγκα. Πότε θα σταματήσει η ατιμωρησία που κολλήσαμε από τους πολιτικούς. Μεγάλη κληρονομιά που μας άφησε ο αείμνηστος μετά την αναίμακτη και άδοξη λήξη της δίκης στο ειδικό δικαστήριο.

Σε μια περίοδο που ξεμένουμε από καύσιμα και ανταλλακτικά έως χαρτί υγείας και κόλλες Α4, οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι θα μας οδηγήσουν στην αλλαγή, αντί να ενδιαφέρονται για το έργο που θα αφήσουν, έβγαλαν όλα τα απωθημένα της απώλειας της εξουσίας για 6 πέτρινα χρόνια. Η καθεστωτική νοοτροπία ελπίζουμε ότι θα εκλείψει από την συνείδηση των αρμοδίων που εννοείται ότι την θέση τους θα την έχουν αναλάβει πλέον με άλλα κριτήρια από αυτά του παρελθόντος και προπάντων όχι κατά λάθος γιατί δεν έχουμε άλλους να υπογράψουν τις επαναφορές αποστράτων.

Η υπομονή των στελεχών ου ΠΝ εξαντλείται βλέποντας την ηγεσία να ασχολείται μόνο με το ποιος θα πάρει ποια θέση λες και μας συγκινεί ποιος είναι ο διοικητής όταν ξέρουμε να κάνουμε τη δουλεία μας. Θα ασχοληθείτε τώρα που για παράδειγμα μετά την μείωση του μισθού μας και την αύξηση των καυσίμων μας κόβετε και τα υπηρεσιακά που είχαμε να πηγαίνουμε στην υπηρεσία? Θα ασχοληθείτε με κάτι άλλο εκτός από την
πάρτη σας και το κολοφτιάξιμό σας? Δεν χορταίνεται με τίποτα ρε μπαρμπάδες? Με τίποτα ρε γαμώτο? Όλα δικά σας μονά ζυγά.

Η λύσσα που σας έχει πιάσει με το διαδίκτυο θα σας περάσει με λίγο ξύδι. Η δημοκρατία τρέχει από τα μπατζάκια σας. Η βασιλοχουντικοσοβιετική λογοκρισία έχει παρέλθει και το ότι την αποζητάτε δείχνει σε ποιες εποχές έχετε διαμορφώσει τις αντιλήψεις σας περί ελευθερίας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΤΑ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΙΛΙΚΙΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΛΙΑ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
GREEN NAVY FOR EVER.....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε κακομοίρη 9:17 τι κανόνισες τόσα χρόνια που ήσουν στις "καλές θέσεις"?
ή κρίνεις από τους κολλητούς σου, που το 2004 και μετά χρημάτισαν στο ΥΠΕΘΑ και μετά από ένα χρόνο παραμονή, (ΣΟΥΛΙΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΜΠΕΛΕΣΑΚΟΣ, ΠΛΑΣΤΑΡΙΑΣ, ΜΕΓΑΣ, & CIA) έφευγαν για 3 χρόνια στο εξωτερικό????
Όλοι αυτοί που έκαναν ένα χρόνο "ΑΓΡΟΤΙΚΟ" στο ΥΠΕΘΑ μετά από το την 3ετία δυσμενή στο Εξωτερικό γύρισαν και υπέβαλαν παραίτηση.. την είχαν κάνει την μαγιά τους..
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..
Κάτι για τους συναδέλφους κάνανε, τόσα θέματα εκκρεμούσαν, εκτός από το φτιάξιμο των δικών των παιδιών και του εαυτού τους, τίποτε άλλο έκαναν???
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ.
Γι' αυτό ελεεινέ και τρισάθλιε εγκάθετε 9:17 ΑΕΙ.... ΧΑΣΟΥ από εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο επίπεδο ναυταίε @ 10:48.
Είσαι αξιωματικός και βρίζεις σαν βαρκάρης!!!
Σας πληρώνει η Πατρίδα,αλλά υπηρετείτε το κόμμα,έρχεται η στιγμή που θα καταργηθείτε από τους κομματικούς προισταμένους σας.

Ανώνυμος είπε...

1048 εσυ που κανεις τοσα πολλα για τους συναδελφους.
Η διαφορα σου ειναι οτι ειχες παει εξω πριν να πας στο υπουργειο?

Ανώνυμος είπε...

10:48 πες μας και τα σημερινά ονόματα για να ξέρουμε τα διαχρονικά λαμόγια. Γράψε όλα τα ονόματα όχι μόνο τα μισά. Δεν πρέπει να αρνηθείς γιατί έτσι δεν θα είσαι αντικειμενικός. Σε δεσμεύει το σχόλιο που ανέβηκε για να τα πεις όλα η τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

εφόσον οι ξιφίες επιτέθηκαν με αφορμή το άρθρο εναντίον των προηγουμένων και δεν κοιτάνε την καμπούρα τους, το συμπέρασμα είναι ότι όσα γράφονται είναι αλήθεια, και διάψευση καμία.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Κύριοι Συνάδελφοι υβριστές εκ του ανωνύμου σας. Ευελπιστώ κάποια στιγμή η ηθική σας και η αξιοπρέπεια σας να σας επιτρέψει την επόμενη φορά να αναφέρεστε όταν σπιλώνεται ονόματα, επωνύμως.

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ γράψε και τα σημερινά ονόματα των αξιωματικών που υπηρετούν στις αντίστοιχες κομματικές θέσεις στο υπουργείο. Τι να μας πεις ότι αυτοί ήταν οι κακοί και εσείς είστε οι καλοί? Εάν έχεις θέμα και θέλεις να λέγεσαι άνδρας να τους πάρεις τηλέφωνο να σε κεράσουν ένα καφέ και να τους πεις ότι θέλεις. Άντε να αρπάξεις καμία φάπα να συνέλθεις.

Ανώνυμος είπε...

ΞΙΦΙΟΚΟΤΕΣ
ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ