Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

TO XAΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Αν και γράφτηκε από τον Δρ. Δρούγο Αθ. τον περασμένο Ιούλιο δεν είναι καθόλου ανεπίκαιρο, υπήρξε (αν και αυτό εύκολα διαφαινόταν) μάλιστα και προφητικό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Τώρα θα στεναχωρέσω αερικούς αλλά δεν με ενδιαφέρει. Η κατάσταση στο ΜΤΣ είναι εκρηκτική-προβληματική-απαράδεκτη και προκαλεί λύπη. Με τόση περιουσία της οποίας δεν γίνεται σωστή εκμετάλλευση, αδυνατεί μέχρι αυτή την εβδομάδα να πληρώσει το μέρισμα χιλιάδων ανθρώπων(που το δικαιούνται από τις κρατήσεις στους μισθούς δεκαετιών) , ενώ διαχρονικά υπάρχουν πολλά κρούσματα κακοδιαχείρισης. Τα προβλήματα είναι πολλά και ειλικρινά (επειδή προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια) θεωρώ ότι τα πράγματα έφθασαν εκεί από κακή πολιτική, κομματικοποίηση-επιλογή λάθος ανθρώπων για τις υπεύθυνες θέσεις-έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού-ανύπαρκτο ΣΧΕΔΙΟ Β για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης κλπ

Ας αρχίσω με τις επισημάνσεις που δείχνουν ότι και στο ΜΤΣ δεν υπάρχει σχεδίαση σε βάθος, ενό κάποιοι προσπαθούν να ικανοποιήσουν άλλες προτεραιότητες…

*ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ στο ΜΤΣ να τοποθετούνται ως επικεφαλής ανώτατοι αξιωματικοί με κομματικά κριτήρια και χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση. Σε αυτό ευθύνονται και πρωην Αρχηγοί Επιτελείων. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ-ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ_ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ή ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ να διοικήσει τέτοιο οργανισμό. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ διαχρονικά και δεν θέλω να αγγίξω πρόσωπα να τακτοποιούνται οι ημέτεροι. Και υπάρχουν κάποιοι που στην καριέρα τους για κάποιους λόγους δεν προχώρησαν. Το ΜΤΣ δεν είναι χώρος ικανοποίησης των διαφόρων που δεν προχώρησαν… ή τιμωρήθηκαν ή πιθανό και να αδικήθηκαν. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Επίσης δεν είναι λογικό το ίδιο πρόσωπο να έχει διοικήσει δυο οργανισμούς σχεδόν επί 5ετία.

*Λυπάμαι αλλά όπως και στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο παρελθόν δεν προχώρησαν σε βάθος οι έρευνες (όπως πάντα στην ΕΛΛΑΔΑ πολιτικοί λόγοι).

*Αυτοί οι οποίοι ενέταξαν τους Αστυνομικούς και την πρωην ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ στο ΜΤΣ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ το ΜΤΣ στο προηγούμενο καθεστώς. Και ας προχωρήσουν στη σύσταση του δικού τους οι πρωην ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ. Δεν μπορεί ο πατέρας μου επί 39 χρόνια να του κρατούν για το μέρισμα από το μισθό του κάθε μήνα και η μητέρα μου να μην το λαμβάνει(όπως και χιλιάδες άλλοι και άλλες) επειδή κάποιοι έβαλαν τους πρωην της ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ στο ίδιο ταμείο και οι οποίοι παίρνουν μέρισμα χωρίς να έχουν υποστεί κρατήσεις στην διάρκεια της καριέρας τους. Και τα λέω αυτά λαμβάνοντας υπόψη ότι ήμουνα και εναντίον της ένωσης ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ(εποχές που περνάμε την χρειαζόμασταν…)/Τότε ήμουνα ήδη στο εξωτερικό, αλλά ενημερωνόμουνα.

*Προφανώς αν επιχειρηθεί ενσωμάτωση με τα αντίστοιχα του ΝΑΥΤΙΚΟΥ και της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ θα υπάρξουν άλλα προβλήματα, γιατί θα πιεστούν και τα δυο ΜΤ, από την ποσοτική υπεροχή του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ. Δεν μπορεί κανένας να αποκλίσει και την δική τους κατάρρευση.

*Ισχύοντα επί δεκαετίες με προικοδοτήσεις και άλλα παρεμφερή θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί στις καλένδες(αλλά για τα κορίτσια των αξιωματικών υπάρχουν διαχρονικές κρατήσεις……

*Το έχω γράψει και δεν ξέρω πόσο τους προβληματίζει, αλλά τα ΓΕ δεν έχουν δώσει την πρέπουσα βαρύτητα στο θέμα των παραιτήσεων αξιωματικών και των τριών κλάδων. Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες τους για το ασφαλιστικό και την έλλειψη αξιοκρατίας στις ΕΔ, αλλά είμαι κάθετα εναντίον παραιτήσεων. Βέβαια τον Ταξίαρχο ή Υποστράτηγο (που δεν έχει αντιληφθεί ότι σε 2-4 χρόνια θα είναι στη θέση του απόστρατου συναδέλφου του) δεν τον πολυενδιαφέρει τώρα. Ναι αλλά το κακό γίνεται και ο ωχαδερφισμός κυριαρχεί. Άρα οι πολλές παραιτήσεις και η έξοδος αξιωματικών πιέζει ακόμα πιο πολύ το ΜΤΣ για ζητήματα οικονομικής φύσης , ένεκα της πρόωρης συνταξιοδότησης.

*Προφανώς το ΜΤΣ και τα άλλα ταμεία «έπαιρναν « κάποιο ποσοστό από τις προμήθειες διαφόρων οπλικών συστημάτων. Τώρα η χώρα μας δεν αγοράζει τίποτα(στα χάλια που είναι), άρα κόπηκε και κάποιο ρευστό που πήγαινε στα ταμεία του…

*Διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες για τους γνωστούς λόγους έδιναν στρατόπεδα κλπ σε δημόσιους οργανισμούς χωρίς να λαμβάνουν χρήματα και έτσι το ΜΤΣ έχανε πόρους. Θυμηθείτε επί εποχής 1996-2003 με την πολιτική για παραχώρηση στρατοπέδων… Και βέβαια από τους τότε Αρχηγούς κανένας δεν αντιδρούσε… Σου λέει δικό μου είναι; Και έφθασε ο κόμπος στο χτένι… Και πως να μιλήσουν οι ηγεσίες των ΜΤΣ , αφού ήσαν δοτές και εγκάθετες διαδοχικών υπουργών. Και πως να μιλήσει τότε ο εκάστοτε Β Υπαρχηγός του ΓΕΣ(θυμάμαι κάποιους…) όταν και αυτός για να τοποθετηθεί σε αυτή την κρίσιμη θέση , την όφειλε σε πολιτική απόφαση. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Και πως να αλλάξεις πράγματα όταν ο εκάστοτε υπουργός επανάφερε αξιωματικούς στην ενέργεια, οι οποίοι κόστιζαν ακόμα πιο πολύ στο ΜΤΣ. Και πως να αντιδράσεις όταν κάποιους απόστρατους τους έβαζε ο εκάστοτε Υπουργός/Υφυπουργός σε ένα σωρό συμβούλια(ιδιαίτερα από το 2000-2008.(σε όλες τις κυβερνήσεις).

*Η σοβαρότητα καταργείται από πολλά, όπως το ότι αποστρατεύεται κάποιος με το βαθμό του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ και θεωρεί τον εαυτό του αδικηθέντα(!) και προσφεύγει στα ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και δικαιώνεται με αποτέλεσμα να παίρνει επιπρόσθετους βαθμούς, στους οποίους δεν έχει υπηρετήσει…(συμπράττουν και τα ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ των ΚΛΑΔΩΝ και κατόπιν πολιτικών πιέσεων..) και μετά επιζητούν τα επιπρόσθετα χρήματα των επιπλέον βαθμών. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ. Που δεν έχουν ιδέα για το τι γίνεται… και έχουν άποψη για όλα… Αλλά ξέρουν να παίρνουν συντάξεις και μερίσματα αντιστράτηγων!! Έχουμε γεμίσει ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. Όλοι τους αναντικατάστατοι!! Ο Ισραηλινός στρατός έχει ένα μόνο αντιστράτηγο. Εμείς 11. Στο Ισραηλινό Ναυτικό ο αρχηγός είναι Υποναύαρχος. Στο ελληνικό ΠΝ οι αντιναύαρχοι κυμαίνονται μεταξύ 3-4. Έχω άπειρα παραδείγματα. Δεν θέλω σε αυτό το άρθρο να περάσω σε λεπτομέρειες .ΕΡΧΕΤΑΙ μέσα στον ΑΥΓΟΥΣΤΟ συγκριτικό άρθρο-καταπέλτης.

*Τέλος έρχομαι και στις ΕΝΩΣΕΙΣ των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ του ΣΞ. Και αυτές έχουν υποστηριχθεί από κομματικές παρατάξεις. Υπάρχουν και κάποιοι ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ. Αλλά με μειωμένη επιρροή. Ο ρόλος τους στο θέμα του ΜΤΣ είναι παθητικότατος. Ανακοινώσεις και ουσία μηδέν. ΤΑ ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ. Δημοσιοσχεσίτες στην μετά-στρατό εποχή και θεωρίες από τις βεράντες και τους καναπέδες. Αντί να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα , συγγράφουν για φανταστικές προδοσίες της κυβέρνησης στο ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ-ΑΙΓΑΙΟ-ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ και βάλε. Λες και αυτοί χαράσσουν την εξωτερική πολιτική μας. Η αρθογραφία τους είναι περιττή. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να μας ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Χρειάζονται όμως, γιατί για αυτό τους ψηφίζουν να προασπίσουν τα δικαιώματα των αποστράτων συναδέλφων τους . Δεν τους ψηφίζουν για να μας λύσουν το ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Αυτό δεν θα λυθεί, αλλά και αν λυθεί όχι υπέρ μας. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και όχι ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΙΚΑ. Αν πάλι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, τότε να παραιτηθούν και να αφήσουν άλλους να αναλάβουν…

Βάσει όλων αυτών καταλάβετε που είναι τα πράγματα, σε μια χώρα που διαλύεται από κομματάνθρωπους και ανθρώπους-μετριότητες σε κρίσιμα πόστα .Ο ΘΕΟΣ να ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΤΣ. Ειδικά από Σεπτέμβριο και μετά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κύριε ΔΡΟΥΓΟ το Μ.Τ.Σ. ίδρυσαν το 1853 μ.χ. 1859 άνδρες της Χωροφυλακης και 235 αξιωματικοί του Στρατού, και αποτελούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία του ταμείου μέχρι και σήμερα. Τη διοίκηση όμως ασκούσε ο Σ.Ξ. και το ΥΕΘΑ ( ποτέ δεν δέχθηκαν αναλογική εκπροσώπιση στη διοίκηση του ταμείου) με τη γνωστή και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ (έχουν τελεσθεί κακουργήματα κατά την έννοια του Π.Κ.)διαχείριση,αφού μόνιμη επιδίωξή τους ήταν η αποπομπή με κάθε τρόπο, άμεσα (ν.1911/1990)ή έμμεσα (ν.2448/1996) των ανδρών (και γυναικών) της Χωροφυλακής και όχι η βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. Σημειώνω με έμφαση ότι οι εν λόγω διατάξεις τυγχάνουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ και επίσης αντίθετες με την ΕΣΔΑ (Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου),αν μπορείτε να αντιληφθείτε και κάτι πέρα από τις ΔΙΑΤΑΓΕΣ. Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι εκάστοτε ΥΕΘΑ των οποίων υπήρξατε συνεργάτης και σύμβουλος. Παρακαλώ λοιπόν να σταματήσετε τα ψεύδη και τα παραμύθια. Με ιδιαίτερη εκτίμηση.Νικόλαος Μπλάνης Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α. Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/ΑΕΑ. Πτυχιούχος Νοιμικής Σχολής Αθηνών. Πρόεδρος του Ομίλου Διπλωματούχων Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο δρ μήπως παίρνει αμοιβή για τις ομιλίες που κάνει σε στρατόπεδα ;

Λέω μήπως ...

Ανώνυμος είπε...

Τον έχω παρακολουθήσει παλιά σε συγκέντρωση στελεχών, σε ομιλία του κατά την περίοδο εισβολής των Αμερικανών στο Ιρακ και ήταν τραγικά υπέρ των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Τραγικά όμως λέμε...
Πιστεύω ότι σίγουρα αμοίβεται για τις ομιλίες του ο άνθρωπος μύτη...
Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται τα πράγματα, με το όπου φυσάει ο άνεμος ο τάχα μου πατριώτης υπέρμαχος των Ε.Δ και Σ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δρούγος εμφανίστηκε την δεκαετία του 90 στην Λήμνο,μια τετάρτη απόγευμα και μας μίλησε σε συγκέντωση στελεχών.
Χάσαμε ένα απόγευμα για να τον ακούσουμε,με αιτιολογικό οτι είναι γιος συναδέλφου.
Δεν γίναμε σοφότεροι,απλά θυμάμαι το χαμένο απόγευμα και τα χιλιόμετρα από το Ρωμανού στο Λιβαδοχώρι.(Όπως λέμε Κολωνάκι-Εκάλη κ.Πάγκαλε)!

Ανώνυμος είπε...

Εχει εμφανιστεί σε πολλά μέρη .. πολλά απογεύματα.

Τσάμπα το κάνει ;

Ταξιδεύει στη Λήμνο επειδή είναι γιός συναδέλφου και μιλάει τσάμπα στα στελέχη ;

Και είναι μέλος και σε 138.962.453 συλλόγους ....

Το παιδί είναι φαινόμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...
ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ... ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΑΦΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ.
ΑΑΧΧΧ ΑΥΤΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

logia polla pikra ki alithina apo to syntakti