Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ

Ή ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Πολύ μελάνι έχει χυθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ήδη υλοποιούμενες επιθέσεις εναντίον μιας ακόμη κατηγορίας συνταξιούχων, των αποστράτων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Επιθέσεις που επιτέλους πυροδότησαν την θρυαλλίδα της αντίδρασής τους απέναντι στις εξυφαινόμενες εξελίξεις εις βάρος τους. Μια αντίδραση, που άρχισε να αποκτά σάρκα και οστά με την δημιουργία συσπειρωτικών κινήσεων όπως της ΚΕΘΑ (Κίνηση για την Εθνική Άμυνα) το 2000 και αργότερα με την εμφάνιση διεκδικητικών συνδικαλιστικών φορέων με πρώτη την ΑΝΕΑΕΔ το 2010 και αργότερα της ΑΚΙΣ. Εκατοντάδες στελέχη των ΕΔ συντάσσονται, με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς, σ’ όλη τη χώρα, στις συνδικαλιστικές τους εστίες, που τελικά αποτελούν και τον μονόδρομο για μια δυναμική, αποτελεσματική, δημοκρατική, και κυρίως επωφελή πρακτική διεκδίκησης.

Στην πορεία αυτή, είναι σημαντικό να επισημανθεί η συνεχής προσπάθεια του υπάρχοντος δομημένου συστήματος να εκτρέψει την διογκούμενη αντίδραση σε ελεγχόμενες ανώδυνες κατευθύνσεις, πρακτική δοκιμασμένη και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες εξαιρετικά αποτελεσματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση απόστρατου, ανώτατου στον βαθμό, συναδέλφου και διεκδικητή του προεδρικού θώκου της ΕΑΑΣ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού), για συγκέντρωση - διαμαρτυρία των αποστράτων, υπό την αιγίδα της. Κι αν κάποιος καλοπροαίρετα αποδέχονταν, σ’ αυτή την πρόταση, πολιτική αφέλεια, έρχεται η προσεκτική μελέτη των προεκλογικών εξαγγελιών των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΑΑΣ ,σε συνδυασμό με το πια είναι η ΕΑΑΣ, και κατ αντιστοιχία οι ΕΑΑΝ και. ΕΑΑΑ για το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία, για να αντιληφθεί την προσπάθεια ώθησης των διεκδικήσεων σε επιθυμητές και ελεγχόμενες για το σύστημα κατευθύνσεις.

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η επίσημη και συνάμα ανατριχιαστική προτροπή του ΓΕΣ προς την ΑΝΕΑΕΔ, απάντηση του σε επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ, που περιελάμβανε αίτημα συνάντησης - ενημέρωσης, που ούτε λίγο ούτε πολύ, την ενημερώνει ότι τα αιτήματα ενός συνδικαλιστικού φορέα έχουν ισχύ για την επίσημη πολιτεία, μόνο αν υποβάλλονται μέσω της ΕΑΑΣ.

Και για να γίνει αντιληπτό το βάθος της βλακείας, του αμοραλισμού και της υποτίμησης της δύναμης των αποστράτων απ’ την πολιτική ηγεσία των Ε.Δ. , όπως αυτή εκφράζεται μέσω των φερεφώνων της (ΓΕΣ) , είναι αναγκαία μια συνοπτική περιγραφή της ΕΑΑΣ .

Η ΕΑΑΣ ιδρύθηκε επί μεταξικής δικτατορίας το 1938 με τον αναγκαστικό Νόμο 1284 και τροποποιήθηκε επί παπαδοπουλικής δικτατορίας, με τον ΝΔ 1171/72 κοινός στις τρεις πλέον Ενώσεις, οι απόστρατοι του ναυτικού και της αεροπορίας ανεξαρτητοποιήθηκαν το 1972. Είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ μέσω του Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ αντίστοιχα. Σκοπός τους και είναι αποκαλυπτική η μελέτη του, όπως διατυπώνεται επίσημα, είναι ο παρακάτω:

α) Η επιμέλεια των συμφερόντων των μελών αυτής
β) Η παρακολούθηση των υποθέσεων των εν ταις επαρχίες μελών της
γ) Η ίδρυση ιδίου Ταμείου προς ενίσχυση των εχόντων ανάγκη μελών της
δ) Η ανύψωση της θέσεως των Αποστράτων Αξιωματικών στην Κοινωνία
ε) Η σύσφιξη των δεσμών συναδελφικότητας των ε.α. μελών μας
στ) Η διατήρηση των καλών σχέσεων με τους ε.ε. Συναδέλφους.

Μέσα λοιπόν από ένα πλαίσιο που θεσμοθετεί την απροκάλυπτη, αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και φοβική προσπάθεια γκετοποίησης των αποστράτων, απόλυτα ελεγχόμενη, απ’ τους εκάστοτε κυβερνητικούς προϊστάμενους των ΕΔ προτρέπουν τους απόστρατους να διεκδικήσουν.

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ ότι οι εποχές της αναγκαστικής και εκβιαστικής χειραγώγησης των απόστρατων, πέρασαν ανεπίστρεπτα. Τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στους απόστρατους, θα τα λύσουν οι ίδιοι με συσπείρωση, αγώνα, και συντονισμό με άλλες κοινωνικές, χειμαζόμενες δυνάμεις. Η επίθεση που δέχονται είναι κοινή. Είναι αναγκαίο και πρώτιστα ενισχυτικό του αγώνα αυτός ο συντονισμός.

Ας γίνει κατανοητό στους απόστρατους που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του ΥΠΕΘΑ ότι ο ρόλος τους θα αποκαλυφθεί. Οι πρακτικές τους είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες.

Ας γίνει κατανοητό ότι η λύση στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνει και ο κλάδος μας, στην αγανάκτηση, στο θυμός αλλά και την ελπίδα, την εμπιστοσύνη στην συλλογική δύναμη, είναι η συμμετοχή στα νέα συλλογικά όργανα, προσπερνώντας τα απολιθώματα του παρελθόντος (ΕΕΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ).

Ας γίνει η σταδιακή συσσώρευση εμπειρίας διεκδικήσεων, παρακαταθήκη για την μελλοντική μας κλαδική πορεία. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε. Θα το κερδίσουμε ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ, για μας και τα παιδιά μας. Το ποτάμι πλέον πίσω δεν γυρίζει.

Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) ε.α.
Ιδρυτικό μέλος της ΚΕΘΑ και της ΑΝΕΑΕΔ

13 σχόλια:

www.epirus-our-homeland είπε...

Δεν μπόρεσα να ανακαλύψω στο θεσμοθετημένο πλαίσιο την απροκάλυπτη ,αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και φοβική προσπάθεια γκετοποίησης των αποστράτων και μάλλον το αντίθετο επεδίωκε.
Το ότι οι ΕΑΑΣ (ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) ελέγχονται απόλυτα από την πολιτική ηγεσία οφείλεται στο "ποιόν" των μέχρι τώρα προέδρων τους και των ΔΣ και τον τρόπο που επιζητούσαν την στήριξη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Επίσης στο ότι οι πρόεδροι προερχομένται από την "τάξη" των ανωτάτων οι οποίοι προκειμένου να φθάσουν στα ανώτα αξιώματα έγιναν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, οι υπηρέτες των πολιτικών και "εν ενεργεία όντες" και αντί να ντρέπονται έχουν το θράσος να διεκδικούν λες και οι υφιστάμενοί τους έτρωγαν όλα αυτά τα χρόνια κουτόχορτο.
Η πολυδιάσπαση των αποστράτων σε ΑΝΕΑΕΔ, ΑΚΙΣ κτλ μόνο κακό μπορεί να κάνει.
Μία ενιαία ΕΑΑ με προέδρους άξιους, όχι κατ' ανάγκη ανώτατους, μορφωμένους και ισχυρούς χαρακτήρες που θα αντισταθούν στο πολιτικό κατεστημένο και όντως θα ενδιαφερθούν για ότι το θεσμοθετημένο πλαίσιο ορίζει με αλλαγή καταστατικού ώστε η αναμόρφωση να αρχίσει από την βάση. Πρόεδροι παραρτημάτων εκλεγμένοι, όχι ορισμένοι και όχι κατ' ανάγκη ανώτατοι.

Ανώνυμος είπε...

www.epirus-our-homeland
..........Το ότι οι ΕΑΑΣ (ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) ελέγχονται απόλυτα από την πολιτική ηγεσία οφείλεται στο "ποιόν" των μέχρι τώρα προέδρων τους και των ΔΣ και τον τρόπο που επιζητούσαν την στήριξη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.....
.............Πρόεδροι παραρτημάτων εκλεγμένοι, όχι ορισμένοι και όχι κατ' ανάγκη ανώτατοι.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΑ "ΦΕΡΕΦΩΝΑ" ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΩΣ ΕΝ/ΕΝ?
ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΝ/ΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΑΤΕ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΟΛΑ?
ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΛΑ ΧΑΣΑΤΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ?
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ?
Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ,
"ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ", ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.
Π.Χ. ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΑΑ, ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΕ: ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ, Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ, ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ.
ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ, ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΛΟΙΔΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ .... ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.

ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που δίνεις στο συνάδελφο, ο οποίος αναρωτήθηκε τι σημαίνει "άλλες εποχές" στον τίτλο της σχετικής ανάρτησης για την απάντηση του ΓΕΣ στην ΑΝΕΑΕΔ.
Εγώ ήμουνα περισσότερο γενικός αναφερόμενος στους όρους που η θεωρία της νομικής επιστήμης χρησιμοποιεί, ήτοι "μεσαίωνας", "απολυταρχικό καθεστώς" και "αστυνομικό κράτος", στους οποίους περιλαμβάνεται φυσικά και ο δικός σας όρος "δικτατορία". Συμφωνώ μαζί σας. Οι αναφερόμενοι ΝΟΜΟΙ θα πρέπει να καταργηθούν πάραυτα, να εκσυχρονισθούν και να προσαρμοσθούν στην Νέα Εποχή και στο πνεύμα των διατάξεων του ισχύοντος ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται πραγματικές ΗΓΕΣΙΕΣ: Σύμφωνα με τον Dr.Stephen R.Covey ("The 8th Habit:From effectiveness to Greatness") οι τίτλοι ιεραρχίας (σ.σ. τα γαλόνια) είναι "εξουσία", δεν είναι όμως "ηγεσία". Ηγεσία λοιπόν είναι η απελευθέρωση του δυναμικού των άλλων. Ο ίδιος θεωρεί ότι η "επικέντρωση στις αρχές", είναι η πλέον σημαντική ιδιότητα του ηγέτη. Και σε αυτές αναφέρει την ακεραιότητα, την συμπόνοια, την εμπιστοσύνη, την εντιμότητα, την υπευθυνότητα και ότι απορρέει από αυτές.
Προς ηγεσίες:Εμπρός λοιπόν.Πεδίον δόξης λαμπρόν!!!
Προς συναδέλφους:ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!
Με εκτίμηση.
ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ._

Ανώνυμος είπε...

Eισαι ανημερωτος κ. Παπαναστάση, οταν επικαλείσαι Μεταξικους και Παπαδοπουλικους νομους για την ΕΑΑΣ. Μάλιστα εισαι υποπτος, διοτι ειτε αγνοείς, ειτε δείχνεις να αγνοεις (αρα παραπλανεις σκόπιμα) οτι η ΕΑΑΣ διεπεται απο προσφατους νομους και τροποποιησεις των παλιών. Οχι πως ειναι σωστο το καθεστως, αλλα η ολη διατυπωση σου δειχνει "αριστεριζουσα" ταση, ασυμβατη με την συντριπτικη μας πλειοψηφια των αποστράτων.
Προφανως η επιδίωξη σου ειναι να αβαντάρεις την ΑΝΕΑΕΔ σε βάρος της ΕΑΑΣ, αλλά ξεχνας οτι η ΕΑΑΣ έχει πόρους που η ΑΝΕΑΕΔ δεν θα δει ουτε στο ονειρο της...
Κλείνοντας καλώ ολους να πάνε για ψηφο στην ΕΑΑΣ στις 26 Φεβ, για να αναδείξουν οποινδήποτε της νεας γενιάς και να στείλουν τους σημερινους δεινόσαυρους, στο ...καφενείο !


Σαράντος

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που άλλαξε στον νόμο του Παπαδόπουλου κύριε Σαράντο είναι ότι αντί το ΔΣ της ΕΑΑΣ να διορίζεται όπως προέβλεπε ο νόμος Παπαδόπουλου τώρα ψηφίζεται. Το ότι ελέγχεται απο το ΓΕΣ το ότι τα μέλη των παραρτημάτων διορίζονται το ότι το προεδρείο του ΔΣ είναι Στρατηγοί ισχύουν με το νόμο της χούντας. Όσο για το "αριστερίζον" θέλω να σου πω πως ντρέπομαι που έχουμε ακόμα τέτοιους συναδέλφους. Ευτυχώς σιγά αλλά σταθερά λιγοστεύετε!

Unknown είπε...

Το σχόλιο του "Σαράντος" προς τον κ.Παπαναστάση θα έπρεπε τουλάχιστον να ήταν ενυπόγραφο. Έτσι για την τάξη.
Όσον αφορά τα περί "αριστερίζουσες τάσεις" κάτι άλλες εποχές μας φέρνουν στο μυαλό.
Ψυχραιμία...

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΪ ΒΑΪ ΩΡΕ ΣΑΡΑΝΤΟ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ?
ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

"Οχι πως ειναι σωστο το καθεστως, αλλα η ολη διατυπωση σου δειχνει "αριστεριζουσα" ταση, ασυμβατη με την συντριπτικη μας πλειοψηφια των αποστράτων".
Κ Σαράντο έτσι περίπου είναι τα πράγματα και δεν είναι βέβαια τυχαίο.
Με το φόβο της «αριστερίζουσας τάσης» μας έχουν μόνιμα στη στρούγκα του συστήματος.
Μήπως όμως η αντίληψη αυτή για τους στρατιωτικούς και η αντίστοιχη πρακτική είναι ακριβώς η κύρια αιτία της κατάστασης μας.
Όσο είμαστε αγκυλωμένοι στη συντηρητική παράταξη ή δεδομένοι ψηφοφόροι του δικομματισμού, δηλαδή πρόβατα, τόσο θα μας εμπαίζουν.
Τί θα γίνει δηλαδή αν φέρουμε νέους με παλιά μυαλά, με την είδα πολιτική σκέψη.
Τι θα αλλάξει;
Όσο για τους «πόρους» σίγουρα εκεί οφείλεται η νιρβάνα , η συναίνεση και το λιβάνισμα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας από την ΕΑΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Σαράντο, απ' ότι γίνεται αντιληπτό, είσαι δεξιός... με επαναστατικά συνθήματα... και μιλάς για σοβαρότητα ! Για κοιτάξου λίγο, προφανώς με το βιβλίο δεν πρέπει να έχεις καλές σχέσεις !

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σαράντο, δεν θα ασχοληθώ με όσα γράφεις γιατί απάντησαν πολλοί. Εκείνο που με ενοχλεί είναι οτι πράγματι οι πόροι που οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν βάζοντας υποχρεωτικά τους εν ενεργεία και αποστρατεία να πληρώνουν, κάτι σαν την ΕΡΤ, σε τι έχουν φανεί χρήσιμοι σε σένα;

Επειδή λοιπόν κουτόχορτο τρώνε λίγοι τώρα πλέον, αν δεν είσαι απο αυτούς που τα ροκανίζουνε μάλλον θα πρέπει να χαρείς όταν θα γίνουν προεραιτικές. ΚΑι τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Να δούμε πόσα κορόιδα θα γράφονται και πόσα στρατηγάκια θα παλεύουν να γίνουν Πρόεδροι. Γιατί Πρόεδρος με κονόμα δεν διασφαλίζει καμμία διάθεση για κοινωνική προσφορά.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε : epirus-our-homeland
Κατ’ αρχάς σ’ ευχαριστώ που ασχολήθηκες με τα ταπεινά γραφουμενά μου. Η άποψή μου πάντως είναι ότι δεν είναι αντιδημοκρατικός ένας θεσμός που το καταστατικό του αφαιρεί την δυνατότητα σε ένα μέλος του (αν δεν είναι ανώτατος) να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του, την στιγμή που το ίδιο άτομο μπορεί να είναι υποψήφιο για την πρωθυπουργία της χώρας μας , τότε τι είναι ;
Αν δεν είναι τουλάχιστον αντικοινωνικό, δημόσιος φορέας (ΥΠΕΘΑ) να
προβλέπει στον σκοπό λειτουργίας εποπτευόμενου φορέα (ΕΑΑΣ), την ανύψωση της θέσεως των Αποστράτων Αξιωματικών στην Κοινωνία, λες και μας θεωρεί κατακάθια, τότε τι είναι ;
Όσο για την γκετοποίηση και το φοβικό σύνδρομο, και μόνο η εκ των άνω πρόβλεψη οργάνωσης των αποστράτων σε πλαίσια επιλεγμένα από κυβερνητικές υπηρεσίες, τότε τι είναι ;
Αγαπητέ Σαράντο
Καλώς ή κακώς έχω την ευθύνη να αυτοεκτίθεμαι δημοσιοποιώντας τις απόψεις μου. Θα σε προέτρεπα να διαβάσεις το ΙΣΤΟΡΙΚΟ της ΕΑΑΣ, όπως ακριβώς υπάρχει στο site της, (www.eaas.gr). Όσο για τις τάσεις και τις ταμπέλες που επικαλείσαι και που με μεγάλη ευκολία κολλάς, κάτι που σίγουρα εσένα χαρακτηρίζει, και το τι είναι συμβατό ή ασύμβατο για τους απόστρατους, σου τονίζω ότι γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, να μην μας θεωρεί πολιτικά δεδομένους κανείς. Επιτέλους ζητάμε το αυτονόητο, να πιστεύει ο καθένας μας ότι επιλέγει και το σημαντικότερο, αυτό, να είναι σεβαστό απ’ όλους έστω κι αν διαφωνούν μ’ αυτό.. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Η υποχρεωτική εγγραφή στις ΕΑΑΣ και οι κρατήσεις των εισφορών (χωρίς τη συναίνεση των προσώπων) είναι αυθαίρετη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή του και την παύση των παρακρατήσεων.
Το ίδιο ίσχυε και για τους αποστράτους της Χωροφυλακής, το οποίο καταργήθηκε και είναι πλέον στην διακριτική ευχέρεια του ενδιαφερομένου να εγγραφεί ή όχι στην ΕΑΑΣ.
Μοίραρχος._

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "ΜΟΙΡΑΡΧΕ" επειδή σήμερα αντιλήφθηκα τυχαία ότι, ευχαριστείτε μέσω της εδω ανάρτησης κάποιον, για το ότι δίνει απάντηση (χωρις να το ξέρει) στην ερώτησή μου τι εννοείτε λέγοντας "παραπέμπει σε άλλες εποχές" που υπάρχει σε άλλη ανάρτηση , σας πληροφορώ ότι:
Η δική σας επεξήγηση στην εν λόγω άλλη ανάρτηση είναι πιό επαρκής και ειλικρινής επί του θέματος, όπως μπορείτε να δείτε ότι σε τελευταίο μου σχόλιο (πριν δω τον εδώ σχολιασμό σας) εξηγώ.
Απ΄ ότι βλέπετε οι επιθέσεις ενθεν και ενθεν μας αναγκάζουν να κρατάμε μικρό καλάθι....για τις ειλικρινείς και ανιδιοτελεις προθέσεις μερικών.
Φιλικά ο "ερωτών συνάδελφος"