Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΝΑ ΕΠΕΜΒΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

1. Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 27ης Δεκεμβρίου έτους 2010 εδημοσιεύθηκε κείμενο με τίτλο «ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ», το οποίο αναφέρεται, με στοιχεία, στη σημερινή όχι καλή οικονομική κατάσταση του ταμείου και στις δυσκολίες του να παρέξει μέρισμα στους δικαιούχους, δεδομένου του χρέους του που φθάνει τα 330 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Σύνδεσμος αναφέρει περιληπτικά τις κύριες αιτίες που οδήγησαν το Μ.Τ.Σ. στη σημερινή του οικονομική κατάσταση:
Από την μεταπολίτευση μέχρι την δεκαετία του 1990 προήχθη, στον ανώτατο βαθμό του Αξιωματικού, αρκετός αριθμός στελεχών μικρού βαθμού, ορισμένοι των οποίων δεν εκπληρούσαν τα προβλεπόμενα και απαραίτητα στοιχεία.
Ένας αριθμός στρατιωτικών, με σχετικό νομοθέτημα, έγιναν μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ., ως αντιστασιακοί κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, χωρίς να είναι δικαιούχοι.
Η οικονομική χαριστική βολή κατά του Μ.Τ.Σ. ήσαν οι Νόμοι 2838 του έτους 2000 και 3016 του έτους 2002. Οι νόμοι αυτοί προβλέπουν την οικονομική προαγωγή για τις συντάξεις και τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων, για όσους αποστρατεύονται από το 2000 και μετά. Αποκλείονται των βαθμολογικών προαγωγών όλοι οι αποστρατευόμενοι προ του έτους 2000. Δηλαδή κατώτεροι βαθμού υπολοχαγοί-λοχαγοί να λαμβάνουν μέρισμα ταξίαρχου-υποστράτηγου, αξ/κοί του βαθμού αντισυνταγματάρχου–συνταγματάρχου να λαμβάνουν μέρισμα Αντιστρατήγου και Ταξίαρχοι –Υποστράτηγοι να λαμβάνουν μέρισμα του Επιθεωρητού Γ.Ε.Σ. και Διοικητού Στρατιάς.
Τέλος, εγένετο όχι καλή οικονομική διαχείριση της περιουσίας του Μ.Τ.Σ. Υπόψη ότι το ΜΤΣ είχε τη μεγαλύτερη περιουσία μετά την Εκκλησία. Αντί την περιουσία αυτή να την διαχειριστούν για προσπορισμό οικονομικών πόρων, την επώλησαν στο μεγαλύτερο μέρος της, ανά την Επικράτεια, τις δεκαετίες 1980 και 1990.
Το άρθρο της εφημερίδος αναφέρει και το εξής: «Οι υπηρετούντες στον ΕΒΡΟ εν ενεργεία Αξ/κοί λαμβάνουν μέρισμα 208€, ενώ οι Απόστρατοι Στρατηγοί λαμβάνουν μέρισμα 415€». Πρόκειται περί λάθους γιατί οι εν ενεργεία Αξ/κοί δεν λαμβάνουν μέρισμα του Μ.Τ.Σ.
2. Εν κατακλείδι, υπεύθυνοι για την οικονομική κατάντια του Μ.Τ.Σ. είναι όλες οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Ο Σύνδεσμος προτείνει την επέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών στους υπευθύνους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Πανταζόπουλος Δημήτριος Σταφυλάς Φώτιος
Αντιστράτηγος ε.α. Ταξίαρχος ε.α.


ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ:
κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαιρόμαστε τον κ.Πανταζόπουλο!!! Μνημονεύει το άρθρο του Βερύκιου,στην επιστολή που στέλνει προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Σε ποιόν Σύνδεσμο είναι Πρόεδρος ?