Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Αυτό ακριβώς σκέπτονται όλοι οι Έλληνες υπουργέ όταν τους έρχεται η ΔΕΗ, όταν πάνε super market ή όταν ψάχνουν για δουλειά:"Θα αντέξει η ΕΕ, θα αντέξει η ζώνη του ευρώ";

Προσερχόμενος στο χώρο του Συνεδρίου της Strategy International στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την παρακάτω δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:

Δημοσιογράφος: Αν η Κυβέρνηση πάρει νέα μέτρα, θα μπορέσει να τα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ;

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα, εδώ και έναν περίπου χρόνο, κάνει μία τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης. Προσπαθούμε να βγούμε από μια κρίση, βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, βλέπουμε τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις του προβλήματος και οι Έλληνες έχουν ένα αγωνιώδες ερώτημα: Θα αντέξει η ΕΕ, θα αντέξει η ζώνη του ευρώ; Η απάντηση είναι ναι, παρά τα προβλήματα, παρά την αμηχανία, παρά τις καθυστερήσεις, θα γίνουν τελικά όλα όσα πρέπει για να θωρακιστεί η ευρωζώνη και να προχωρήσει η ΕΕ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα βεβαίως δίνει τον δικό της ιδιαίτερο και δύσκολο αγώνα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι απαιτείται προσήλωση στους στόχους, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινή λογική και -θα έλεγα- λιγότερη δημόσια συζήτηση που δημιουργεί την αίσθηση της αβεβαιότητας. Η «μετρολογία» δεν βοηθάει. Αντιθέτως, βοηθάει να είμαστε πρακτικοί, αποτελεσματικοί, ενωμένοι κι έτσι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΓΩΝΙΑ ΕΙΜΑΙ...ΠΩΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ..ΠΩΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ.....ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ