Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ντρέπομαι που αναπνέω τον ίδιο αέρα με τον Χ.Καστανίδη, δήλωσε ο μητροπολίτης Πειραιά

"Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ τα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη" δήλωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ!

Το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, «επεκτείνει την προστασία του νόμου και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Και προσθέτει: «Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ τα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη».

Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Πειραιά επανέλαβε τις θέσεις που είχε εκφράσει και για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και μεταξύ άλλων δηλώνει: «Όπως καλώς γνωρίζουμε από την επιστήμη της εγκληματολογίας εν σχέσει προς το γενετήσιο ένστικτο υφίστανται δυστυχώς στην περασμένη ανθρώπινη φύση εκτρωματικές ψυχοσωματικές εκπτώσεις, όπως η παιδοφιλία, η ομοφυλοφιλία, η νεκρολαγνεία και άλλες αποκρουστικές εκδηλώσεις ιδιαζόντως ειδεχθείς, που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιούν την αθάνατον ψυχήν του».

Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τον καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες του πριν να είναι αργά. «Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημόσια του λέγω ότι θα θυμηθεί "σύντομα" τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, εκών άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενώπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι' αυτόν» τονίζει ο Μητροπολίτης Πειραιά.

Η απάντηση του Χάρη Καστανίδη

Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι δέχεται ορυμαγδό επιθέσεων από κάποιους για ένα νομοσχέδιο που δεν το έχουν καν διαβάσει.

Εξηγεί ότι βάσει του σχεδίου νόμου, πρέπει να τιμωρείται όποιος παρακινεί σε βιαιοπραγίες κατά ευάλωτων ομάδων. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποκινεί εκδηλώσεις βίας» τόνισε.

Ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε αστειότητες τα περί περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. «Είναι άλλο κάποιος να υπερασπίζεται τις ιδέες του και άλλο να διεγείρει εχθροπάθειες που διασαλεύουν τη δημόσια τάξη» είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το έγγραφο του μητροπολίτη Σεραφείμ δεν ταιριάζει σε ιερωμένο. «Είναι όλοι τέκνα του ίδιου Θεού. Μπορεί ο Σεραφείμ και κάποιοι άλλοι να έχουν την άποψή τους, να μη θέλουν τους Εβραίους, τους λαθρομετανάστες, τους ομοφυλόφιλους» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Ο Χριστός που πιστεύω εγώ δεν έκανε τέτοιου είδους διακρίσεις».

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΣΕΑΣ ΕΓΙΝΕ;

ΕΛ είπε...

Ο Καστανίδη ξεχνάς τρία πράγματα.

1. Ο Χριστός δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τους εβραίους φαρισαίους, γραμματείς και τα λοιπά αντίστοιχα με σήμερα "πολιτικά καθάρματα".
2. Τους Έλληνες από το φυλετικό μίσος των λαθροπακιστάνων, όπως τις προάλλες στο Σύνταγμα που μαζεύτηκαν ετσιθελικά και έβριζαν ή απειλούσαν τους περαστικούς ποιός θα τους υπερασπίσει;
3. Όπως εσύ έτσι και ο αλήστου μνήμης εμπρηστής του ναού στην Έφεσσο κατά την αρχαιότητα, τον έκαψε για να μείνει το όνομα του στην ιστορία.

Καστανίδη άξιος ο μισθός σου. Θα συμπεριληφθείς στο libro d' oro των Εφιαλτών του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!!!!!!!!!!! (Ο Μητροπολίτης για όσους δεν κατάλαβαν)

Κουράγιο Αδέλφια Καιρός πολύ γαρ εγγύς!!!!