Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Διαταγή απερχόμενου Διοικητού ΝΚ

Σας παραθέτω το πλήρες κείμενο της Διταγής του απερχόμενου Διοικητού του Ναυστάθμου Κρήτης Υποναύαρχου Γεώργιου Μαρκουλάκη

Σε εκτέλεση σχετικών διαταγών, παραδίδω σήμερα τη διοίκηση του Ναυστάθμου σε έναν εξαίρετο συνάδελφο, συμμαθητή και φίλο τον Αρχιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Βουλγαράκη Π.Ν.

2. Έχουν περάσει δέκα (10) μήνες από τότε που εδώ πάλι, απέναντί σας, ανέλαβα τη διοίκηση του Ναυστάθμου .
Τους δέκα αυτούς μήνες προσπάθησα να προσεγγίσω και να προωθήσω τα παρακάτω:
α. Να δρομολογηθεί από τους αρμόδιους φορείς η συζήτηση και ο σχεδιασμός για το μέλλον του Ναυστάθμου και για το ρολό που θέλουμε να έχει για το Ναυτικό μας αλλά και για τη Κρήτη.
β. Να προβληθεί η ανάγκη πρόσληψης πολιτικού προσωπικού δεδομένων των απαιτήσεων σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που έχει ο Ναύσταθμος.
γ. Να συνεχιστεί και να αυξηθεί η συνεργασία με τη τοπική κοινωνία και τη λειτουργία της. Ο Ναύσταθμος είναι κομμάτι της κοινωνίας και λειτουργεί μέσα στη κοινωνία ,υποστηρίζει και σέβεται τις ανάγκες και λειτουργίες της.
δ. Να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα από τον ελλιμενισμό των συμμαχικών πλοίων προς τη τοπική κοινωνία.
ε. Να χαραχτεί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κοινή πορεία για το περιβάλλον.
στ. Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η συνεργασία του Ναυστάθμου με τα τοπικά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

3. Διοίκησα σεβόμενος απόλυτα τους θεσμούς και τους νόμους της πολιτείας και με την πεποίθηση ότι η εξουσία μας εκχωρείται προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος βρίσκεται πάντα υπό την κρίση σας, πρέπει πάντα να ελέγχεται και πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται η χρηστή ενάσκηση της.

4. Στο σημείο αυτό απευθύνω σε όλες και όλους που με στήριξαν, υπηρέτησαν ή συνεργάστηκαν μαζί μου ένα θερμό ευχαριστώ και επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ ονομαστικά σε κανέναν.

5. Αποχωρώ από το Ναύσταθμο και από την ενεργό υπηρεσία χαρούμενος και με ψηλά το κεφάλι γιατί στα τριανταπέντε χρόνια, δεν παρακάλεσα, δεν υποχρεώθηκα, δεν κινήθηκα με πλάγια μέσα ,δεν λύγισα τη μέση μου, δε έσκυψα το κεφάλι μου ποτέ σε κανένα και δεν κουβάλησα τον χαρτοφύλακα κανενός. Επιπρόσθετα δεν άφησα περιθώρια και δεν έδωσα αφορμές αμφισβήτησης της ανατροφής μου, του ήθους μου , της αξιοπρέπειάς μου, της διανοητικής μου ικανότητας και της επαγγελματικής μου κατάρτισης.

6. Ευχαριστώ το Πολεμικό Ναυτικό για την τιμή που μου έκανε με την ανάθεση καθηκόντων, σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία μου, σε θέσεις αιχμής και ευθύνης.

7. Σας προτρέπω να τιμάτε και να στηρίζετε τα ήθη και τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού και να προσπαθείτε πάντα να βελτιώνετε τους εαυτούς σας προκειμένου να είστε σε θέση να προσφέρετε ακόμα περισσότερα στο ναυτικό. Σε κάθε θέση που θα σας ανατίθεται το ερώτημα δεν είναι πόση αξία θα δώσει η θέση σε εσάς αλλά ποιά η προστιθέμενη αξία που εσείς θα προσφέρετε στη θέση.
Επιπλέον η διαχείριση της εκάστοτε εκχωρούμενης εξουσίας απαιτεί από μέρους σας μία στέρεα βάση ηθικών αρχών η έλλειψη των οποίων οδηγεί σε αυθαιρεσίες που βλάπτουν τόσο τους θεσμούς όσο και το ναυτικό ευρύτερα. Διαφυλάξτε αυτούς τους βασικούς κανόνες ακόμα και όταν τα σημεία των καιρών δείχνουν προς διαφορετική κατεύθυνση.

8. Εύχομαι σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, στον δε παραλαμβάνοντα διοικητή του οποίου το ήθος και οι ικανότητες είναι δεδομένες κάθε επιτυχία στο έργο του.
Υποναύαρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης ΠΝ. 

Διοικητής ΝΚ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙKΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΙΠΟΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ 12.20 ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ???ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ 4ου ΟΡΟΦΟΥ??

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ 7.35 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

TOYS ETSOYJE O MARKOYLAKHS Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΡΕΠΩΝ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΤΟΥ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΔΕΙΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.
Ο ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΘΑ ΔΙΑΓΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΕΥΠΡΕΠΩΣ,ΟΙ ΕΠΑΝΕΛΘΟΝΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ,ΘΑ ΑΠΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΤΙΜΩΤΙΚΑ,ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΙΟΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΟΛΥΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΝΟΜΑΔΩΝ,ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥΣ.

Ε.Η.
Ε.Ε.