Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στη βουλή ερώτηση περί αποστρατείας ανώτερου αξιωματικού.

Τελικά από τα blogs θα μαθαίνουν γιατί αποστρατεύθηκαν!
Με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε την απάντηση από τον ΥΕΘΑ κ.Βενιζέλο στον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Πλακιωτάκη για την αποστρατεία του Πλοιάρχου Βασίλειου Πολίτη.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2011
Προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ερώτηση
Θέμα: Περί αποστρατείας ανώτερου αξιωματικού.

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Πολεμι­κού Ναυτικού, κατά τις τακτικές ετήσιες κρίσεις έτους 2011 των Αξιωματικών βαθμού Πλοιάρχου, κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του ο Πλοίαρ­χος Πολίτης Βασίλειος, ο οποίος διαθέτει άριστο φάκελο ως αξιωματικός, ενώ η πολυετής παρουσία του στις τάξεις του Π.Ν. και η εμπειρία του σε θέματα διεθνούς δι­καίου και του δικαίου της θάλασσας αντικειμενικά προήγαγε το συμφέρον της υπηρε­σίας.

Η απόφαση αυτή αφήνει πληθώρα ερωτημάτων, επειδή ήταν ο μοναδικός αξιωματικός που κρίθηκε στις τακτικές κρίσεις και όχι στις έκτακτες, ως ευδοκίμως τερματίσας και αποστρατεύθηκε. Με τέτοιες, ωστόσο, αποφάσεις, η ηγεσία του Υπουργείου όχι μόνο δεν εγκαθιδρύει σχέσεις εμπιστοσύνης με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνά­μεων, αλλά αντιθέτως πιστοποιεί τα σενάρια περί αδιαφάνειας στις κρίσεις των στελε­χών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2439/96, οι αξιωματικοί κρίνονται ως ευδοκί­μως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, εφόσον κατά την κρίση των αρμόδιων Συμβουλίων, δε συγκεντρώνουν σε βαθμό εξαίρετο όλα τα προσόντα για κάλυψη ανώτερης θέσης ή δεν αποδίδουν σε βαθμό εξαίρετο για να κριθούν διατηρητέοι.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Ποια ήταν τα συγκεκριμένα δυσμενή στοιχεία του ανωτέρω αξιωματικού τα οποία έλαβαν υπόψη τα μέλη του Συμβουλίου και προέβησαν στη συγκεκριμένη κρίση; Ζητάμε να κατατεθούν αντίγραφα των στοιχείων αυτών.

2. Πόσοι ήταν οι αξιωματικοί βαθμού Πλοιάρχου που κρίθηκαν στις τακτικές κρίσεις έτους 2011 και πόσοι κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρο­μία τους;

3. Ποιες ήταν αξιολογήσεις για τον αξιωματικό την τελευταία πε­νταετία και ποια τα σχόλια των γνωματευόντων για αυτόν;


Ο ερωτών βουλευτής,

Γιάννης Πλακιωτάκης
ΥΓ: Την ερώτηση υπογράφουν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΣΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟ? ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

κ. Πλακιωτάκη και άλλοι Βουλευτές, ξέρετε την τελευταία 7ετία πόσοι άξιοι Αξιωματικοί στο βαθμό του Πλοιάρχου κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους και δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί τους διότι δεν ήταν κομματικά στελέχη όπως ο κ. Πολίτης????
Αν για κάθε άξιο Αξιωματικό που τον έδιωχναν χωρίς λόγο έβγαινε όλο το κοινοβούλιο στα κεραμίδια από τις διαμαρτυρίες, θα είχαν εκλείψει όλα αυτά τα παράξενα φαινόμενα στις Ε.Δ. που επικαλείστε. Καθίστε λοιπόν στ' αυγά σας και για να αποκαταστήσετε το δικό σας παιδί προσλάβετε τον (μιας και έχει τόσα προσόντα που αναφέρετε) στα Γραφεία του κόμματος σας ώστε να σας βοηθήσει στην εποικοδομητική αντιπολίτευση για να σωθείτε....

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες, πείτε οτι δεν εχετε τίποτα να πειτε και αφηστε τον βούρκο που εξαπολύετε. Για την ταμπακιέρα θα πει καποιος την γνωμη του;Μπηκε σε ενεργεια το σχεδιο παρακολουθησης των blogs;

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο πλοίαρχος προφανώς είναι κοινωνικός άνθρωπος με πολλές γνωριμίες. Γιατί φαγωθήκατε συντονισμένα όλα τα ΠΑΣΟΚακια, σας έτσουξε;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ, ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 100ΑΔΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ,ΣΜΗΝΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?

O army alert ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ?

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
Κύριοι εκεί στην ΝΔ ας είστε ποιό προσεκτικοί λίγο αφού.... ξέρετε πολύ καλά πρόσωπα και πράματα, ειδικά οι προερχόμενοι από το Πολεμικό Ναυτικό. Κάνοντας τέτοιες ερωτήσεις εσείς χάνεται από την όση αξιοπρέπεια σας έχει μείνει. Δεν κάνει, το Ναυτικό είναι μικρό και.... ξέρει!!!
Για κάντε μια "σούμα" τα παραπάνω σχόλια, τυχαία; τόσα πολλά; σε ανάλογα δεν υπήρξε αντίστοιχη αντίδραση!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΟΝΟΣ ΑΡΑΓΕ??

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΦΕΤΟΣ , ΠΕΡΣΙ , ΠΡΟΠΕΡΣΙ, …..
ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ Η ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ Η ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ?
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ?
ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ?
ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ Η ΣΥΓΓΕΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ? ΠΡΙΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από όλα τα παραπάνω βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες πόσο ....μα..κάκες είμαστε οι ένστολοι από μόνοι μας και βγάζουμε τα ματάκια μας ωραία και καλά.

Κανείς ποτέ τα τελευταία χρόνια από τις ηγεσίες δεν πρότεινε οι κρίσεις να γίνονται ΜΟΝΟ από τους ένστολους κλπ όπως ΤΟΥΡΚΙΑ πχ.

Ο νοών νοήτω και δεν γράφω περισσότερα γιατί .... αρκετά ασχολήθηκα.

(παραιτηθείς από μόνος μου εδώ και αρκετό καιρό)

Ανώνυμος είπε...

armyalert ο καρχιμάκης της μετά ΝΔ εποχής.
αυτό για όσους τους άρεσε ο καρχιμάκης και τώρα δεν γουστάρουν τον armyalert.
χώσε και σώσε μεγάλε.
όσοι θίγονται και μυγιάζονται να πίνουν πρωί μεσημέρι βράδυ ένα ποτηράκι ξύδι.
κάνει καλό.

Ανώνυμος είπε...

"Πίσω στα...χαρακώματα".
Καλές οι παρεμβάσεις με ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά ας κοιτάζουμε το Πεδίο Μάχης πρώτα πρίν ανακυρήτουμε ΗΡΩΕΣ τους φίλους και γνωστούς μας!!! Τώρα ακούστε τα!!
Δεν ήξερες.... δεν ρώταγες;

Φίλος