Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θύελλα αντιδράσεων για λίβελο κατά των στρατιωτικών

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και μεταξύ των αποστράτων αξιωματικών, ένα απαξιωτικό, υποτιμητικό, σχεδόν χλευαστικό άρθρο του Κωνσταντίνου Ζούλα, την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή».

Όπου εμφάνιζε τα στελέχη του Στρατού ως... άχρηστους που δεν προσφέρουν τίποτα και ότι για να γίνουν χρήσιμοι θα πρέπει να μετατραπούν είτε σε δασοφύλακες είτε σε σκουπιδιάρηδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες που ακολούθησαν το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας κατακλύσθηκε από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, ενώ άρχισαν να καταφθάνουν επιστολές σε ανάλογο ύφος και με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Αξιωματικών ΣΣΕ τάξεως 1973 κάνει λόγο για «ισοπεδωτικές και μηδενιστικές θέσεις, σύμπτωμα της καθολικής παρακμής που επικρατεί στη χώρα μας» και προσθέτει:

«Φαίνεται ότι ο κ. Ζούλας δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πως το λειτούργημα του στρατιωτικού απαιτεί θυσίες και στερήσεις, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, αυτοθυσία και πνεύμα προσφοράς, πίστη σε αρχές και αξίες, πειθαρχία (που φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε ο κ. Ζούλας)...»

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών στη δική του επιστολή χαρακτηρίζει το άρθρο «λιβελογράφημα», μιλά για «εκτροχιασμό του Τύπου» και τονίζει: «Αποτελεί τυμβωρυχία για όλους τους βετεράνους συναδέλφους μας, οι οποίοι έγραψαν το έπος του '40 και εξασφάλισαν την ελευθερία της χώρας όποτε αυτή ετέθη σε κίνδυνο, να αποκαλούνται από τον καλοαμειβόμενο δημοσιογράφο "παρωδία" και να προτρέπονται "να αναλάβουν τον καθαρισμό και την προστασία των δασών και τη βελτίωση της εικόνας των πόλεων", για να δικαιολογήσουν την "αργομισθία τους"». Επισημαίνει ακόμη ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνον δεν είναι "η χειρότερη εκδοχή του Δημοσίου", αλλά ένα από τα παραγωγικότερα, πλέον αδιάφθορα, φίλεργα και ακαταπόνητα τμήματα του ελληνικού κράτους». Τέλος υπογραμμίζει ότι, αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, «όχι μόνον δεν αμείβονται σύμφωνα με την κοπιαστική και επικίνδυνη καθημερινή εργασία» αλλά «μεροληπτικώς και αδίκως βρίσκονται στην τελευταία μισθολογική κλίμακα των δημοσίων υπαλλήλων». Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων με 40 χρόνια υπηρεσίας αμείβεται με τον μισθό πρωτοδιόριστου πρωτοδίκου.

Εξάλλου, σε επιστολή του ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον αρθρογράφο της «Καθημερινής»:

• «Γιατί θεωρεί ότι ξοδεύτηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του; Δεν θεωρεί υποχρέωσή του να υπηρετήσει την πατρίδα όπως έκαναν όλοι οι έλληνες πολίτες και όπως το Σύνταγμα ορίζει; Θεωρεί περιττή την ύπαρξη των Ενόπλων Δυνάμεων;»
• «Σε ποιες μονάδες υπηρέτησε και για πόσο χρονικό διάστημα; Τι έκανε για τις στρεβλές καταστάσεις που ισχυρίζεται ότι βίωσε; Σε ποιες νόμιμες ενέργειες προέβη τότε για τον πειθαρχικό έλεγχο και κολασμό των υπότροπων στελεχών και πράξεων;»

Ανάλογα είναι τα ερωτήματα που θέτει ο υποναύαρχος ΠΝ (ε.α.) I. Κολλινιάτης:

• «Αν προσωπικά έχετε εμπειρία έστω και από μία δεκαπενθήμερη περιπολία υποβρυχίου σε συνεχή κατάδυση με μολυσμένο αέρα και άλλους κινδύνους ή πυραυλακάτου με θάλασσα 9 μποφόρ».
• «Πόσο συχνά πηδάτε με αλεξίπτωτο, ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας;»
• «Πόσα σπίτια έχετε αλλάξει εσείς και η οικογένειά σας ως συνέπεια συνεχών μεταθέσεων;»
• «Αν έχετε επισκεφθεί ακριτικές περιοχές για να δείτε αξιωματικούς του στρατού ακόμη και με τον βαθμό του συνταγματάρχη να περιπολούν νύχτα και μέρα σε λασποτόπια;»

(ΠΑΡΟΝ 17/04/2011 – Σ.Λ.)

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ξεπεράσετε τον "αυτισμό" σας και αντιλήφθητε ποια είναι η άποψη της κοινωνίας για το στρατό και τους λειτουργούς του, νομίζω θα εκπλαγείτε ακόμα περισσότερο από ότι με το άρθρο τοy Ζούλα. Τυχαίο αραγε το ρητό "όπου ξεκινάει ο στρατός, τελειώνει η λογική";
Ξυπνάτε επιτέλους, είστε εντελώς αποκομμένοι μέσα στα στρατόπεδα σας από την έξω πραγματικότητα. Και αυτό είναι πραγματικά ανησυχητικό.

Ανώνυμος είπε...

Ε! Εάν δεν έχουμε καλή πρόθεση για κάποιους είναι δικαίωμά μας, αλλά το να μηδενίζουμε την προσπάθεια του στρατεύματος για να νιώθει ο ελληνικός Λαός υπερήφανος και ασφαλής είναι το λιγότερο...άδικο!
"Αυτισμός" φίλε μου είναι ασθένεια, που εύχομαι να μη χρειατεί να την αντιμετωπίσεις. Εάν όμως είναι αυτισμός η επιλογή νέων μας να υπηρετούν την πατρίδα με αυταπάρνηση (μέσα στα στρατόπεδα, στο πλοίο κατα μεσίς στο Αιγαίο και στα αεροσκάφη), τότε φίλε μου μπορει να έχεις δίκιο.
Όμως ο αυτισμός σου τυχαίνει, η προσφορά στην πατρίδα είναι επιλογή και οι αυτιστικοί δεν έχουν αυτη την ικανότητα.
Όσο για το "οπου ξεκινάει ο στρατός τελειώνει η λογική" θα συμφωνήσω ότι εάν καταλάβεις τι σημαίνει "αυταπάρνηση", θα βρείς την άκρη της λογικής του στρατεύματος.
Δεν σε μάχομαι γιατί εσύ είδες τη θητεία σου σαν αγγαρεία, σαν εμπόδιο στη σταδιοδρομία σου και αντέδρασες! Δεν πίστεψες ότι η πατρίδα σου σε χρειάστηκε για να δομήσεις το μέλλον σου, το οποίο δυστυχώς βλέπεις να υποθηκεύεται, όχι πάντως εξ αιτίας των..."αυτιστικών"!!
Ευχαριστώ ανώνυμε 18 Απρ.2¨01 μμ για το βήμα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ελα αδικο ειχε ο Ζούλας;μηπως θέλετε να αρχίσουμε να λέμε ιστορίες.....αλλος μοιραζε τα λάδια της Μονάδας του και ειναι τώρα ανώτατος, αλλος έδεινε καύσιμα και μπαταρίες σε φίλο του...καμιά δεκαριά σελίδες μπορώ να γράψω... ναι γιατι με τα γάλατα;;;και εκει άδικο έχει;;;;ρε αντε να το συμμαζέψετε το μαγαζί γιατί πνέει τα λήσθια και εσεις στην κοομάρα σας...ασε που τα λαμόγια εχουν και θέσεις περιοπής...

Ανώνυμος είπε...

τη κανει ο στρατός ρε φίλε;;;να ευχεσαι μη γινει τίποτα και τοτε θα καταλάβεις.....ποιά Μονάδα μπορει να φέρει εις πέρας την αποστολή της ρε παπαρόσκονες;;;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 2001 ναρκωτικα παιρνεις,τα λες και τα πιστευεις η σε βαζουν να τα πεις;

Ανώνυμος είπε...

@8:51
Ωραία τα χαριτωμένα εθνοπατριωτικά τσιτάτα και τα περί αυταπάρνησης, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Τα νέα παιδία δεν κατατάσσονται στο στρατό από αισθήματα προσφορά προς την πατρίδα, αλλά για τον μόνιμο μισθό του δημοσίου. Η πλειοψηφία των μαθητών που στοχεύουν στις στρατιωτικές σχολές, αυτό επικαλούνται ως πρώτο λόγο για την επιλογή τους, την εργασιακή ασφάλεια που προσφέρει. Τυγχάνει να είμαι εκπαιδευτικός της Γ’ Λυκείου και βλέπω άμεσα το σκεπτικό των παιδιών. Γι'αυτό και για πολλά παιδία γίνεται αφόρητο το επάγγελμα του σταρτιωτικού όταν το βιώνουν από μέσα. Και βέβαια κατόπιν όλοι έχουμε δει και μόνιμους που θυμίζουν περισσότερο δημοσίους υπαλλήλους παρά φύλακες της πατρίδας. Κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ.. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Η' ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ.. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡ ΚΑΘΗΓΗΤΑ?? ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΜΟΝΙΖΕΙΣ?? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.. ΑΣ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΤΕ.. ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ?? ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ. ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ..
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΚΛΗΡΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.. ΨΑΞΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.. ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΘΑΝΑΙ..
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΒΑΤΡΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως δεν απαντώ , αλλά σήμερα θα κάνω μιά εξαίρεση κ. 11:44.
Σου εμπιστεύτηκε η ελληνική Πολιτεία τη γαλούχηση και την παιδεία των παιδιών της και αυτό πέραν από την πρόσοδο, που σου ανήκει μηνιαίως, διαισθάνομαι ότι είναι μεγάλη τιμή για σένα και ασφαλώς, ως αντιλαμβάνεσαι, και τεράστια ευθύνη στους ώμους σου. Εάν τα περί αυταπάρνησης τα θεωρείς, εσύ ο γητευτής της νεολαίας μας,εξωπραγματικά και χαριτωμένα τσιτάτα, λυπάμαι. Εάν πάλι μεταφέρεις στατιστική πληροφορία, για τον τρόπο σκέψης των νέων ως προς την επιλογή του επαγγέλματος του στρτιωτικού θα πρέπει να προβληματιστείς τόσο όσο όλοι μας. Οι αξίες δεν εξαντλούνται στις ταμιακές μηχανές και στα πορτοφόλια κύριε. Υπάρχουν τα οράματα και τα ιδανικά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο στράτευμα, αλλά πατριωτισμός σημαίνειεπιθυμία του δασκαλου να αποδώσει μορφωμένα παιδιά στην ελληνική κοινωνία, του δικαστή να δημιουργεί προϋποθέσεις ευνομούμενης χώρας, του ελεύθερου επαγγελματία να ρυθμίζει την αγορά κατά τρόπο που να μην πρωτεύει η χώρα μας στη λαμογιά και τη διαφθορά κ.ο.κ. Όλα αυτά ξεκινούν από το σπίτι και το σχολείο, εκεί όπου είσαι εσύ. Και εκεί που είσαι εσύ θα πρέπει να προετοιμάζεις τα παιδιά σου για τις υποχρεώσεις τους έναντι της κοινωνίας και της πατρίδας. Χωρις σκωπτική διάθεση θυμίζω το ρηθέν " Πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσι", το οποίο συναντάται στους διαλόγους του Πλάτωνα.
Εάν και αυτά είναι χαριτωμένα τσιτάτα, τότε μας αξίζει το μέλον που επιλέγουμε και η παιδεία που σας έχουν επιβάλει να διαμορφώνετε. Εάν σε πείθω ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι τότε εσύ ως εκπαιδευτικός και εγώ ως στρατιωτικός άς κάνουμε ό,τι καλύτερο για τη χώρα μας στον τομέα της σφυρηλατισης των νέων μας.
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου για το σχόλιο ότι πολλοι στρατιωτικοί συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Εάν το απαιτήσεις εσύ να είσαι σιγουρος ότι αυτό θα αλλάξει αυριο στην κυριολεξία!! Γιατί το αξίζει ο ελληνικός Λαός, πίστεψέ με, γιαυτό εξάλλου μας πληρώνει και τους δύο.

με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

ο ζουλας λεει την αληθεια δεν με νοιαζει ποιος ειναι .αυτα που λεει ειναι σωστα?. ελα που ειναι σωστα. ολοι σχεδον περασαμε απο τις λεγομενες εν. δυναμεις και γνωριζουμε.μην κραυγαζουν μερικοι υπερασπιζομενοι την συντεχνια τους..ενοπλες δυναμεις και παπαριες.εδω επι χουντας που υποτιθεται τα πραγματα ηταν αυστηρα,πειθαρχημενα κτλ κτλ , οταν υπηρετουσα, συνταγματαρχης επιτελης με χρυσα κορδονια ,(ξυσε τ αρχιδια σου δηλαδη), εκλεβε χαρτια υγειας απο τη μοναδα και τα εστελνε με τον υεσα (στρατιωτη-ταχυδρομο ) στο σπιτι του.και οι εικονικες εκτος εδρας κινησεις πηγαιναν συνεφο, κατακλεβοντας το δημοσιο.εγω τους τις εγραφα .ημουν απλος στρατιωτης και με εντολη του διευθυντη του 1ου επιτ.γραφειου.για ρωτηστε τι γινοταν και τι γινεται με τα καυσιμα.οσοι πηγαν στρατιωτες τα ξερουν. εδω παιρναν οι αξιωματικοι μιζα απο στρατιωτες για να τους εχουν καψιμιτζηδες.αφηστε τον ζουλα σαν ατομο.αυτα που λει αντικρουστε.για την ελλαδα ρε γαμωτο..εγω το στρατιωτακι εκανα 28 μηνες σε παραμεθοριο με 50 δραχμες το μηνα δηλαδη 3 πακετα τσιγαρα, αλλα για τους πατριωτες με μηνιατικο για να δοξασουν την ελλαδα αλλα να βγει και η φασολαδα. προαγωγες,ταξιδια-μετεκπαιδευσεις,επιτροπες κτλ κτλ . βαζουν φανταρους με δελεαρ καμμια αδεια να κανουν οικοδομικες εργασιες στα στρατοπεδα και και παραλληλα το δημοσιο εχει ηδη εγκρινει δαπανη για αυτες.ποιος τα τσεπωνει? αφηστε ρε τις κραυγες του στυλ κατω τα χερια απ το στρατο και διαφορα πονηρουλικα ουτε ειναι κατι ξεχωριστο απ τους αλλους εργαζομενους.γιατι ο μονιμας που σκοτωνεται εκτελωντας τη δουλεια του ειναι ηρωας και του κανουν ανδριαντες και δεν ειναι ηρωας πχ ο οικοδομος που πεφτει απ τη σκαλωσια? τους βλεπω σε παρελασεις με τα παρασημα τους και μου θυμιζουν τον αμιν νταντα,τον μποκασα ,το μπρεζνιεφ και αλλους γραφικους.γιατι τα φορανε?που τα πηραν? σε ποιο πολεμο? μηπως στις λεσχες με το τζαμπα φαι η γλυφοντας τους πολιτικαντηδες? ολα πρεπει να απομυθοποιηθουν τερμα τα παραμυθια περι λειτουργηματων,τιτλουχων,θυσιαζομενων για τα ιερα του εθνους και αλλα παρομοια και γενικα κατω ολοι οι καθεστωτικοι πριγκηπες. κανοντας αυτοκριτικη τωρα, λεω οτι ημουν ανοητος και βλακας που πηγα η μαλλον δεχτηκα να με παρουν φανταρο.τωρα αν ημουν νεος δεν θα πηγαινα και αν ειχα αρσενικο παιδι, (εχω κορη ), θα τον δασκαλευα να μην παει φανταρος χωρις μισθο. παιρνουν νεα παιδια χωρις να τα πληρωνουν και τα εχουν σκλαβους για 10 15 δεν ξερω τωρα ποσους μηνες κρατα η φυλακη, δηλ η θητεια, μονο και μονο για να υπαρχουν μοναδες σκιες με διοικητες, υποδιοικητες κτλ κτλ και για να δικαιολουν την θεση τους.,αληθεια ποσα χρονια εχετε να δειτε στην καθημερινοτητα, στο δρομο αξιωματικους με στολη? γιατι δεν την φορουν? ντρεπονται η φοβουνται? δεν θελουν? δεν τους το επιτρεπουν? γιατι?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στρατιωτικός (ένας από τους αργόσχολους κατά την άποψη πολλών τη σήμερον ημέρα) και στα 20 χρόνια υπηρεσίας μου, εγώ και η οικογ'ενειά μου εχουμε μετακομίσει 8 φορές(τις 2 μάλιστα στη μέση εγκυμοσύνης της γυναίκας μου)για τις ανάγκες της υπηρεσίας.Δε με πειράζει αυτό,διότι εγώ επέλεξα να υπηρετώ την πατρίδα με το όποιο κόστος (προσωπικό και οικογενειακό).Αυτό που με ενοχλεί πραγματικά είναι ότι κανείς πλην των οικείων μου (που βλέπουν και ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει) δεν φαίνεται να σέβεται στο ελάχιστο αν όχι τις δικές μου θυσίες, έστω της οικογένιάς μου.Παντού και πάντα θα υπάρχουν "λαμόγια".Απλά δείτε τι συμβαίνει έξω στην κοινωνία.Μία μικρογραφία της είμαστε κι εμείς(κατα κάποιον τρόπο).Κατηγορείτε οτιδήποτε και οποιονδήποτε έχει σχέση με τα χακί χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά στην τελική εαν κανενός το παιδί δε βρει εργασία στην πολιτική ζωή του, του λέτε να πάει ΕΠ.ΟΠ για να "σωθεί"...Ένα σωστό πιστεύω πράγμα που έμαθα στην δουλεία μου είναι πως η άποψη είναι σαν την κω..τρυπίδα-όλοι έχουμε από μια.Ξέρουμε για όλους και για όλα και είμαστε έτοιμοι να κατακρίνουμε τα πάντα(ακόμα και για το τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι του άλλου).Όσο είσαι έξω από το χορό, δεν μπορείς να κρίνεις τους από μέσα. ΜΠΕΣ ΧΟΡΕΨΕ, απόδειξε ατί μπορείς και μετά πες ότι αγαπάς.Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@11:22. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται.. από την μια δεν σου αρέσουν οι στολές και απο την άλλη ψάχνεις να βρείς ένστολους στον δρόμο,,!!
Εάν δεν σου αρέσουν οι παρελάσεις, κλείσε την τηλεόραση..
Εάν θέλεις και εσύ παράσημα, τράβα στο μοναστηράκι..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΖΟΥΛΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.....ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.......ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ???
Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΤΙΑΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ?????

Ανώνυμος είπε...

Όταν στερεύει η έμπνευση, δημοσιογραφίσκοι σαν το Ζούλια επιστρατεύουν ιστορίες από τον στρατό.. Αυτό που θα περιμέναμε από τον κ. Ζούλια είναι να μας κάνει καμια ανάλυση και πρόταση για το πως θα βγούμε από τα σκ..α που μας έριξαν οι 'οξυδερκείς' (σε αντισδιαστολή του 'αυτιστικοί')πολιτικοί και το συνάφι τους.. Μάταια..ο κ Ζούλιας δεν δαγκώνει το χέρι που τον ταίζει.. Εάν κ.Ζουλια θεωρείς ότι είσαι παραγωγικός επαναλαμβάνοντας μας πράγματα που μας τα έχουν πει άλλοι προ πολού, είσαι γελασμένος.. όρμα λοιπόν στο σκουπιδομάζεμα και έγω υπόσχομαι να σε βοηθήσω οδηγώντας την σκουπιδιάρα..
Για τους υπόλοιπους που πιστεύουν ότι η εικόνα του στρατού αποτυπώνεται σε έναν τενεκέ λάδι και μια μπαταρία αυτοκινήτου, το μόνο που μπορώ να τους προσάψω είναι 'περιορισμένη αντίληψη των πραγμάτων'.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ Δ ΕΣΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ....ΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΔΕ ΛΕΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ......ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙ...ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΨΕΜΑΤΑ.....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ...ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΗ....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΖΟΥΛΑ, ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΚΛΠ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ. Η ΠΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΤΗΝ 4Η ΑΛΛΑ ΤΗΝ 1Η ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ, 30 ΩΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ. ΑΝ ΡΗΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ!"

ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΣΙΤΑΤΩΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΟΡΟ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΤΩΝ ΚΝΕ , ΜΛ ΚΚΕ , ΚΚΕ ΜΛ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩ" ΟΜΑΔΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΟΡΟΥΝ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ, ΗΡΩΙΚΗ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΑΞΗ,ΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ?

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ , ΕΣΥ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ.

Γ Α Τ Ι ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΡΟΥΝ?

ΞΕΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,.
ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΛΑΔΕΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΒΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ? ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ?

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΦΟΡΑΣ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΘΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΟΥ?
ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΞΙΦΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΧΤΡΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

@4:38
Τα γαλατάκια. ίσως είναι το μόνο που δικαιούσε να κουβαλάς στο σπίτι γιατί σου ανήκουν.. το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες..
για ξαναπροσπάθησε..

Ανώνυμος είπε...

@10!31

..Το να μην απαντάς σε ανοησίες δεν είναι πονηριά αλλά αυτονόητο.