Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Ανεύρεση Αφαιρεθέντων Υλικών Υπονομεύσεως από Π. Πλοία

Πολύ δημοφιλές το ΠΝ τελευταία για τα μέσα ενημερώσεως και όχι μόνο!
Διαβάστε αύριο, γιατί αποστρατεύθηκε συγκεκριμένος πλοίαρχος;
Ποιά ήταν τα σχόλια των γνωματευόντων για αυτόν;

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) της Ελληνικής Αστυνομίας, για το περιστατικό της αφαίρεσης υλικών υπονομεύσεως από τα Ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ», συνελήφθησαν χθες (11-04-2011) ένας 29χρονος Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιώτες ημεδαποί, ηλικίας 36 και 48 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Υπαξιωματικός αφαίρεσε τα υλικά υπονομεύσεως, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετέφερε στην πατρική του οικία στον τόπο καταγωγής του. Μέρος των υλικών αυτών παρέδωσε, στη συνέχεια, σε συντοπίτη του. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υλικά αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι η αφαίρεση των υλικών είχε διαπιστωθεί σε τακτικό έλεγχο την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από τις έρευνες δεν προέκυψε σύνδεση με τρομοκρατικές πράξεις ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: