Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΕΛ.ΑΣ: "Να μην κυκλοφορούν πεζές οι γυναίκες το βράδυ". Α ρε Ελλαδίτσα, πώς σε κατάντησαν !!!

Μήπως θα ήταν καλύτερο και ασφαλέστερο να κυκλοφορούν με μπούργκα;

Τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας οδήγησαν την αστυνομία στην έκδοση του "Οδηγού του Πολίτη" μεταξύ των οποίων παροτρύνουν τον πολίτη να μην κυκλοφορεί μετά τη δύση του ηλίου, να πέφτει στο έδαφος σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί και να καλυφθεί όπως και να κλείνει τις κουρτίνες. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια.

Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης εγκληματικότητας έχει πάρει την ανιούσα ενώ η ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Μια από τις συμβουλές που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να πέφτουν στο έδαφος και να καλυφθούν σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί. Ωστόσο δεν γίνεται περαιτέρω διευκρίνιση για το πώς θα καλυφθεί ο απλός πολίτης που δεν έχει γνώσεις αυτοάμυνας.
Σε ένα άλλο σημείο ο Οδηγός παροτρύνει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν "ηρωισμούς" καθώς "το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατεύσετε στη διάρκεια μιας ληστείας".
Ζητούν επίσης από τους πολίτες σε περίπτωση που είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια εγκληματική πράξη να προσπαθήσουν να κρατήσουν στοιχεία των δραστών όπως χαρακτηριστικά ρούχα αλλά και πινακίδες του μέσου.
Ακόμη, ενόψει καλοκαιριού ο οδηγός συμβουλεύει να μην αφήνουν οι πολίτες ξεκλείδωτες τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και όταν κάνει ζέστη.
"Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο μη διακινδυνεύσεις για τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα για να διατηρήσεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο", αναφέρει σε άλλο σημείο.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι οι συμβουλές που δίνονται προς τις γυναίκες καθώς μερικές εξ αυτών είναι να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου, να έχουν κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού ώστε να μην βλέπουν οι επιτήδειοι ποιος βρίσκεται μέσα ενώ να κρατούν το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι και όχι να το ψάχνουν στην τσάντα τους έξω από το όχημα.
Ακόμη, στις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους να λένε σε κάποιο δικό τους άτομο που βρίσκονται και να μην πίνουν από ποτό που έχουν αφήσει ακόμα και για μισό λεπτό μακριά από την επιτήρησή τους.
Categories: Syndesmos71

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αστείο να βγαίνει η ίδια η Αστυνομία και να προτρέπει τον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του. Είναι σας να βγαίνει ο σύλογος των εκπαιδευτικών και να προτρέπει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια γιατί η δημόσια παιδεία έχει προβλήματα. Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να διαμορφώνει τις συνθήκες τις μέγιστης δυνατής ασφάλειας για να μην κλεινόμαστε στα σπίτια μας.
Αν αντίθετα η λύση για το Υπουργείο και την ΕΛΑΣ είναι αυτή, ας παραδεχθούν την ανικανότητα τους και ας σταματήσουμε να τους πληρώνουμε, δεν έχουν προφανώς καν λόγο ύπαρξης αν η ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη πέφτει πια σε εμάς.

Aman pia είπε...

Μην βγαινεται μετα την δυση του ηλιου...
χμμμ λιγο παλια με παει αυτο

Aman pia είπε...

Να μην κυκλοφορεις μετυα την δυση του ηλιου....
χμμμ σας θυμιζει κατι?

Hercules είπε...

Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε.. Να βγει μια ανακοίνωση & απ'το ΥΕΘΑ, ότι αν δούνε τίποτα τούρκικες διμοιρίες, ή τίποτα ομάδες ενστόλων ειδικών δυνάμεων να κυκλοφοράνε στην Αλεξανδρούπολη ή σ'άλλες πόλεις της Ελλάδος, ή αν δούνε καμιά Τούρκικη σημαία να κυμματίζει σε καμιά Νομαρχία στην Καβάλα, να μην ανησυχήσει ο κόσμος, να κάνει μάλιστα, θάλεγα, τον Αλέκο.
Δεν οφείλεται σ'αδυναμία να φυλάξουμε την Ελλάδα, απλά έχουν μειωθεί σε τέτοιο σημείο οι δαπάνες για συτνήρηση των στρτκών οχημάτων, δεν έχουμε προσωπικό να εκτελέσουμε περιπολίες στην όριο γραμμή, κλπ, κλπ, καταλαβαίνετε, οπότε κάντε την πάπια & όλα θα πάνε ακλά..

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.

ΑΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΚΥΒ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ.