Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Υπαγωγή ΝΙΜΤΣ στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Γιατί ο πρόεδρος του ΝΙΜΤΣ κ.Τέγος δεν ανέφερε τίποτα για το σχέδιο ενοποίησης του ΝΙΜΤΣ και υπαγωγής του στο Λαϊκό κατά την ενημέρωση των αποστράτων στο Πολεμικό Μουσείο την 30 Μαρ.2011 παρουσία και του κ.Α/ΓΕΣ; Δεν το εγνώριζε; Το εγνώριζε και το απέκρυψε;
Να γιατί φωνάζουμε μην τους νομιμιποιείτε! Απαξιώστε τους!
Γράφει ο Αντγος ε.α Στέλιος Καστραντάς

Αγαπητοί φίλοι,
Τη Μεγ.Τρίτη το απόγευμα (19/4/2011) ο καθηγητής κ.Λυκούργος Λιαρόπουλος ανακοίνωσε την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για την συγχώνευση των νοσοκομείων της Αθήνας.
Σύμφωνα με το σχέδιο , το ΝΙΜΤΣ συγχωνεύεται μαζί με άλλα και υπάγεται υπό την διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου.(Επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα)
Προσωπικά δεν άκουσα τίποτα σχετικό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος του ΝΙΜΤΣ κ.Τέγος την 30 Μαρ 2011 στο Πολεμικό Μουσείο κατά την Ημέρα των Αποστράτων .
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι πριν την παραπάνω ανακοίνωση του σχεδίου δηλ. συγχώνευσης των νοσοκομείων, προηγήθηκε η ψήφιση του νόμου 3943/2011 όπου στο άρθρο 43 (εδάφιο 9και10) το μεν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει την μισθοδοσία του πολιτικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ το δε Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των πολιτών Ιατρών καθώς και των ειδικευομένων στην προσπάθεια,όπως παρουσιάθηκε,να απαλλάξουν το ΝΙΜΤΣ από τα συνεχόμενα και υπερβολικά χρέη.
Στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 43 αναφέρεται ότι το ΝΙΜΤΣ " Συμμετέχει στο σύστημα εφημερίας μέσω Ε.Κ.Α.Β. σε καθημερινή βάση διαθέτοντας περίπου εκατό (100) κλίνεςέναντι των τετρακοσίων (400) συνολικά και επιβαρύνεται με το κόστος νοσηλείας των διακομιζόμενων με το Ε.Κ.Α.Β. περιστατικών, τα οποία είτε διαθέτουν ασφάλιση Κοινωνικής Πρόνοιας είτε είναι ανασφάλιστα."
Το παραπάνω προσωπικά αγνοούσα αλλά και δεν το άκουσα από τον κ.Τέγο. Το μόνο που άκουσα ήταν ότι μετά τις ψηφισθείσες ρυθμίσεις το ΝΙΜΤΣ μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης.
Μετά λοιπόν την ανακοίνωση του σχεδίου συγχώνευσης τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα προς προβληματισμό:
α.Γιατί ο πρόεδρος του ΝΙΜΤΣ κ.Τέγος δεν ανέφερε τίποτα για το σχέδιο ενοποίησης του ΝΙΜΤΣ και υπαγωγής του στο Λαϊκοό κατά την ενημέρωση των αποστράτων στο Πολεμικό Μουσείο την 30 Μαρ.2011 παρουσία και του κ.Α/ΓΕΣ; Δεν το εγνώριζε; Το εγνώριζε και το απέκρυψε;
β.Θα εξακολουθήσει το ΝΙΜΤΣ να αποτελεί ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού;
γ.Ποιος θα διοικεί το ΝΙΜΤΣ; Ο πρόεδρος του ΜΤΣ όπως προβλέπεται από τον ιδρυτικό του νόμο ή ο ιδιώτης Διοικητής των ενοποιημένων νοσοκομείων;
δ.Με βάση το σχέδιο ενοποίησης σε ποιον ανήκει το ΝΙΜΤΣ;
ε.Οι μέτοχοι και μερισματούχοι που επί τόσα χρόνια πλήρωναν και πληρώνουν το ΝΙΜΤΣ μήπως έπρεπε να ερωτηθούν;
στ.Η ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ είχαν σχετική ενημέρωση; Εάν Ναι γιατί δεν ενημέρωσαν τα μέλη τους; Εάν Όχι γιατί αγνοήθηκαν και πως πρόκειται να αντιδράσουν;
Εκτιμώ ότι όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στο χώρο του Στρατού διεκδικητικοί φορείς θα πρέπει να συντονισθούν και να πάρουν αποφάσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών τους τα οποία είτε προκλητικά παραβιάζονται είτε συστηματικά αγνοούνται.
Με Ευχές για "Καλή Ανάσταση" και "Καλό Πάσχα"

Στέλιος Καστραντάς
Αντγος ε.α

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 10% ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ?ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ 2,5% ΝΟΣ.ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΠΑΝΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ?ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Καλά μας κάνουν αφού δεν έχουμε ούτε φωνή αλλά ούτε και να είχαμε φωνή δεν θα μπορούσαμε να πιέσουμε.
Καλά όλα τα σωματεία και οι οργανώσεις, καλοί και οι σύνδεσμοι, καλές και οι ενώσεις αποστράτων, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να αποτελέσουμε ομάδα πίεσης, είμαστε στην ουσία ανοργάνωτοι και ακέφαλοι....είμαστε οι έσχατοι των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα...είμαι η τελευταία τρύπα του ζουρνά....είμαι οι proles....
Παρ' όλα αυτά μας έκοψαν μισθούς και συντάξεις, δίνουμε και επίδομα αλληλεγγύης στους άλλους συνταξιούχους ενώ το δικό μας ταμείο βυθίζεται...πληρώναμε τόσα χρόνια για να μπορούν οι διάφοροι εγκάθετοι να κάνουν περιουσίες και να βολεύουν του ημέτερους.....τόσα χρόνια χαμένα με αγωνίες, άγχος, κοιμόμασταν τον "ύπνο του δικαίου" με ένα ζευγάρι άρβυλα για μαξιλάρι, με μια κάσκα πιλότου αγκαλιά και την αλμύρα της θάλασσας στα μαλλιά μας......ΓΙΑΤΙ;
Γι' αυτό λοιπόν συντάσσομαι με τον Συντονιστή ο οποίος μου απέστειλε πρόσφατα το παρακάτω κείμενο:

"Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, Έλληνες Πατριώτες,
Προ καιρού σας είχα στείλει ένα μήνυμα για την ανάγκη δημιουργίας μιας οργάνωσης, που να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκρυθμη κατάσταση στο μέλλον αλλά και να αποτελέσει ένα αντίβαρο στις δυσμενείς εξελίξεις, που θα βλέπουμε εφεξής στην Ελληνική κοινωνία.

Μέχρι σήμερα παραμένουμε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, ανοργάνωτοι και αδιάφοροι και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι εξελίσσεται ένα μοναδικό πείραμα/ πιλοτικό μοντέλο της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μας.

Αρκετοί εξ' υμών έχετε οργανωθεί σε σωματεία, συνδέσμους, συλλόγους με προεδρεία, αρχαιρεσίες, επιστολές διαμαρτυρίας, χλιαρές συγκεντρώσεις και κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να τρέχουν σε ομιλίες, καταθέσεις στεφανιών κλπ δραστηριότητες.

Πολλοί αντιδρούν με επιστολές προς τα διάφορα blog, με διαμαρτυρίες κατά δημοσιευμάτων εφημερίδων και διαβήματα ή ηχηρές συζητήσεις, που δεν οδηγούν πουθενά.

Μήπως τότε, αφού δεν μπορούμε να εμπνεύσουμε το σεβασμό, θα είχαμε εμπνεύσει τον ΦΟΒΟ;
Μήπως πρέπει επί τέλους να κάνουμε όλα αυτά τα ανθρωποειδή να μας φοβούνται;

Προτείνω λοιπόν άμεση ίδρυση σωματείου-συνδέσμου "Προστασίας περιβάλλοντος και αποκατάστασης πόλεων" με την παρακάτω δομή:

ΔΣ
Γερουσία
3 Φάλαγγες εργασίας των 940 ατόμων εκάστη
Κάθε φάλαγγα θα έχει 3 "δρυμούς" φίλων περιβάλλοντος.
Κάθε "δρυμός" θα έχει 3 "δάση"
Κάθε "δάσος" θα έχει 3 "συστοιχίες"
Η συστοιχία 3 ομάδες εργασίας των 10 ανδρών.
Δηλαδή 3 ομάδες εργασίας Χ10=30 + Δρίτης+Βοηθός=32 άνδρες η συστοιχία(διμοιρία)
3 συστοιχίες Χ32=96 + Δκτής +Υδκτής+Αρχιλοχίας+Σιτιστής=100 άνδρες το δάσος (Λόχος)
3 δάση Χ100=300+ Δκτής, Υδκτής, Αξκός Επιχειρήσεων=313 άνδρες ο δρυμός (Τάγμα)
3 δρυμοί Χ313=939+ Διοικητής=940 άνδρες η φάλαγγα (Σύνταγμα)
3Χ940=2820 άνδρες μάχιμοι στη γραμμή.

Τότε θα βλέπαμε πώς γίνεται η αποψίλωση των ζιζανίων του ΜΤΣ, πώς ξεριζώνονται τα γαϊδουράγκαθα από τις πόλεις, πώς κλαδεύονται τα υβρίδια, πώς απαιτούμε αποκατάσταση της Εθνικής Πατρίδας, πώς δημιουργείται φυτώριο για μελλοντική δράση!!!"

Ανώνυμος είπε...

Τι καλή ανάσταση κλπ? Εδώ χρόνια των παθών θα ξεκινήσουν.
Είδατε, όλοι εσείς οι στρατηγαράδες που λυσσάξατε να σταματήσετε τον συνδικαλισμό στο στρατό, τι συμβαίνει τώρα.
Να δούμε ποιο οργανωμένο όργανο θα προβεί σε κινητοποίηση του κόσμου.
Πιστεύατε ότι θα έχετε τις παροχές που τόσα χρόνια απολαμβάνατε, όπως και την εκπροσώπηση του χαμηλόβαθμου προσωπικού.
Του μόνους που λυπάμαι είναι τους χαμηλόβαθμους συνδέλφους οι οποίοι ευελπιστώ σύντομα να ξυπνήσουν και να σας πάρουν με τις πέτρες γιατί δεν είστε άμοιροι ευθυνών.

Ανώνυμος είπε...

Πάει και το ΝΙΜΤΣ!!

Αλλά τόσα χρόνια οι περισσότεροι στρατιωτικοί τι ψήφιζαν; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζαν;

Δεν έβλεπαν που πάει η Ελλάδα;
Πότε θα καταλάβουν ότι αυτά τα δύο κόμματα είναι επικίνδυνα για την Ελλάδα;

Δημόσιο Χρέος, Τρόϊκα, Οικονομική εξαθλίωση, Κουκούλωμα σκανδάλων, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, ανεργία,....

Πότε θα καταλάβουν τι ψήφιζαν; Όταν ο μισθός τους και οι συντάξεις τους θα γίνουν 300 Ευρώ ή όταν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία τους από λαθρομετανάστες και θα περιμένουν στην ουρά πίσω από τους λαθραίους που εισέβαλαν με το έτσι θέλω στη χώρα μας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ? ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΗΓΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ? ΟΧΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΩΝ=ΛΑΜΟΓΙΩΝ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗς ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΜΙΤΣ!!!!
ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ!
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 43!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!
ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ!!!
ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΩς ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ.
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΤΧΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ
ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΑΡΤΥΡΙΣΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΕΔ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΒΑΣΗ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ, ΑΚΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ!
ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

Στέλιος Καστραντάς είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε της 22/4/ 10.33
"Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε".Θα προτιμούσα να τα γράφατε επώνυμα.Η ανωνυμία με υπονοούμενα αποτελεί δειλία.
Το.. πουλάκι σας μάλλον παρουσιάζει νοητική ανεπάρκεια.Τα περί καπετανάτων και δυναμικού ενιαίου φορέα θα πρέπει μάλλον να απευθυνθούν σε άλλους.Λυπάμαι που δεν μπορείτε να δείτε το πρόβλημα.
"Καλή Σταύρωση"