Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το ΜΤΣ ενημερώνει

Διευκρινίσεις επί του καταβλητέου μερίσματος Β' τριμήνου 2011

Μετά την πληρωμή του μειωμένου μερίσματος, η οποία πραγματοποιήθηκε την 7η Απριλίου, και με αφορμή ερωτήματα που διατυπώνονται εκ μέρους των μερισματούχων του Ταμείου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

1. Η οποιαδήποτε μεταβολή επί του μερίσματος (αύξηση ή μείωση) συντελείται επί της τιμής μεριδίου, βάσει της οποίας διαμορφώνεται το ακαθάριστο ποσό μηνιαίου μερίσματος.

2. Το μέρισμα του Β’ Τριμήνου τρέχοντος έτους είναι μειωμένο κατά 25% επί του ακαθαρίστου ποσού (μικτού) μηνιαίου μερίσματος, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και η εκκαθάριση του μερίσματος του Α’ Τριμήνου (δηλαδή επιπλέον μείωση 25%), το οποίο είχε καταβληθεί ολόκληρο στις 5 Ιαν. 2011.

3. Από τις κρατήσεις που διενεργούνται επί του ακαθαρίστου (μικτού) ποσού του μερίσματος, οι μεν ποσοστιαίες (Πάγια Δικαιώματα, ΒΕΑ, ΝΙΜΤΣ-ΕΑΑΣ) υπόκεινται σε αντίστοιχη μείωση, καθόσον υπολογίζονται σε ποσοστό επί του ακαθάριστου ποσού μερίσματος, εκείνες δε που είναι προσδιορισμένα (προσυμφωνημένα σταθερά) ποσά [προβλεπόμενες κρατήσεις στον τελευταίο ή προτελευταίο μισθολογικό βαθμό (ΚΥΑ), αναγνώριση υπηρεσίας (Ν.2913/2001)] παραμένουν αμετάβλητες, καθόσον υπολογίζονται επί των λαμβανομένων αποδοχών του αποστρατευόμενου μετόχου.

4. Κατόπιν των προαναφερόμενων είναι σαφές ότι το καταβλητέο μέρισμα στους μερισματούχους εκείνους, οι οποίοι ευρίσκονται στο στάδιο της αποπληρωμής οφειλών τους είτε από αναγνώριση υπηρεσίας (Ν.2913/2001) είτε από τις προβλεπόμενες κρατήσεις στον τελευταίο ή προτελευταίο μισθολογικό βαθμό (ΚΥΑ), είναι μικρότερο του 50%.

Παράδειγμα

Μέρισμα Α’ Τριμήνου 2011
Ακαθάριστο ποσό 785,07€
Διάφορες κρατήσεις (ποσοστιαίες) -227,66€
Αναγνώριση υπηρεσίας (σταθερή) -187,38€
Φόρος -18,22€
Πληρωτέο ποσό 351,81€

Μέρισμα Β’ Τριμήνου 2011
Ακαθάριστο ποσό (μείωση 25% επί του 785,07€) 588,81€
Διάφορες κρατήσεις (ποσοστιαίες) -170,75€
Αναγνώριση υπηρεσίας (σταθερή) -187,38€
Φόρος -11,36€
Πληρωτέο ποσό 219,32€
Αναδρομική μείωση 25% Α’ Τριμήνου
(έχουν συνυπολογισθεί θετικά οι επιπλέον παρακρατηθείσες κρατήσεις) -139,35€

Τελικό προς πίστωση ποσό 79,97€

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά μας τώρα αμέσως πίσω κλέφτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχετε ένα μήνα καιρό να αποκαταστήσετε την αδικία και τη κλεψιά. Μετά θα προβούμε σε όλες τις προβλεπόμενες (από όλα τα δίκια και κυρίως τα ..."άγραφα") ενέργειές μας!!!

Hercules είπε...

Ε, τώρα ήσύχασα.. 79,97€ απ'τα 572 & κάτι ψιλά!
Μιλάμε, τα μαγειρέματα πάνε σύννεφο.. Πως αλλιώς να το πει κανείς;
Υπάρχει καμιά μελέτη, κάτι να μας πει το ΜΤΣ σχετικά με τη βιωσιμότητά του; Τι αποθέματα υπάρχουν για του χρόνου; Μήπως του χρόνου θα μας κρατήσουν πάλι κάνα 25%για να έρθουμε στα ίσια μας;
Για να μη βγαίνει ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, καλό θα ήταν να έβγαινε κάποια ανακοίνωση, κάτι..

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει, πως δεν υπάρχει???? Την ανακοίνωση του προέδρου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ την διαβάσατε ή έχετε μείνει σε όλες αυτές τις ενώσεις της Σ.Σ.Ε που κάθε τάξη έκανε και δικό της σύλλογο?????

Ανώνυμος είπε...

13 Απριλίου 2011 12:26 μ.μ.
Αν γίνει αυτό πάλι καλά ...
Μη μας ζητήσουν τίποτα οφειλόμενα

Ανώνυμος είπε...

το χωρίς μέρισμα το ξέρετε;;;ειναι το νέο βιβλίο που θα γραφεί αλλά αυτό ομως απο τον κύριο πρόεδρο του ΜΤΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!