Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

Η κυβέρνηση  ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.
Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
(τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
- Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

-Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

 -Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

-Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.

-Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.

-Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988

-Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".
Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;
Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.
(όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται , περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης)
/kolotoubes.blogspot.com
staratalogia.blogspot.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα πρέπει όλοι οι ε.α. να χαρακτηριστούμε "αντιστασιακοί" για να πάρουμε το μέρισμα και το ΒΕΑ για τα παιδιά μας;;;;;;;;;;

ΕΛ είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, ένας σοβαρός λόγος που τινάχτηκε στον αέρα το ΜΤΣ είναι η ένταξη σ' αυτό αξκών του ΔΣ(Διαπρεπών Κομμουνιστοσυμμοριτών), χωρίς ούτε ένα ευρώ καταβολές. Κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Τα ονόματα των διοικούντων το ΜΤΣ,που ενέκριναν την καταβολή μερίσματος στους Κ/Σ(συμμορίτες),μπορούμε να τα μάθουμε;

Ανώνυμος είπε...

Η έννοια "αντιστασιακός" στην Ελλάδα φαίνεται να έχει κληρονομική διαδοχή, όπως οι πολιτικοί μας, πάει απο το παππού στο γιο, μετά στον εγγονό και συνεχίζει.

Φτάσαμε στο 2011 και οι αντιστασιακοί πληθαίνουν! δηλαδή αν κάποιος σήμερα είναι 82 ετών, το 1945 δηλαδή στο τέλος της αντίστασης κατά των γερμανών ξεκίνησε τη καριέρα του 15 ετών!

Από κει και πέρα βγάλε συμπέρασμα για τους νεώτερους,εκτός αν "αντίσταση" θεωρείται και η υπηρεσία στα ΕΑΜ ΕΛΑΣ και λοιπών δυνάμεων που μάχονταν εναντίον του Ελληνικού Στρατού για να μας ενώσουν με την Αλβανία, Βουλγαρία και τις άλλες "ελεύθερες" χώρες της εποχής εκείνης.

Hercules είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ αυτά τα πράγματα.
Σας παρακαλώ επιτέλους, ένας αρμόδιος ας βγει να διαψεύσει το παραπάνω άρθρο..
Δεν είναι δυνατόν να είναι αλήθεια αυτά!!

Ανώνυμος είπε...

Τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ δημοσιεύματα πάνω στο θέμα για να γελάσετε, θα τα βρείτε εδώ:

http://istoria.forumotion.com/t297-topic

http://istoria.forumotion.com/t421-topic

http://istoria.forumotion.com/t420-topic