Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εξοικονόμηση 40 εκατ. ευρώ εκτιμά το ΥΕΘΑ από τη μείωση των ΚΕΝ

Σε αβανταδόρο του κλεισίματος των στρατοπέδων εξελίσσεται ο δημοφιλής στα στελέχη των ΕΔ Δήμος Βερύκιος (τον οποίο κάποιοι θεωρούν ως επικρατέστερο για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛΑΟΣ) τελευταία.
Μετά την "Ξεχασμένη Ταξιαρχία στα Δερβενάκια"  στην Ημερησία επανέρχεται με νέο άρθρο αυτή τη φορά στην Ελευθεροτυπία.

Την εξοικονόμηση 40 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση εκτιμά ότι θα πετύχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη μείωση του λειτουργικού κόστους των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αλλά και τη μείωση του αριθμού τους.
Σε απάντηση του υπ.. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση του βουλευτη της Ν.Δ Θεόφιλου Λεονταρίδη, με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, αναφέρεται ότι το ΓΕΣ έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας αριθμού ΚΕΝ και μελετά την περαιτέρω μείωση αυτών, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση πόρων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, με την ένταξη των ΚΕΝ σε πολυδύναμα στρατόπεδα και με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Ο κ. Λεονταρίδης, σε ερώτησή του για το ενδεχόμενο δραστικού περιορισμού των Κέντρων Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, ζητούσε να διευκρινιστεί η τύχη στρατοπέδων, όπως της Ροδόπολης και των Θερμών Νιγρίτας στις Σέρρες και προειδοποιούσε ότι ειδικά στην περίοδο της ύφεσης, οι συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες θα είναι καταστροφικές.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε θα μας τρελλάνεις;
''...εξελίσσεται ο δημοφιλής στα στελέχη των ΕΔ ...''
Από που κι ως που δημοφιλείς;
Το ποιον του εν λόγω δημοσιογραφίσκου το γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από άλλους, καθώς και τους λόγους που κάθε τρεις και λίγο ψάχνει να βρει τρόπους να ρίξει τη χολή του κατά του στρατού και των στελεχών, άσχετα αν μερικές φορές λέει και αληθειες.

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτό το κομμάτι δεν έχει άδικο ο Βερύκιος.
Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να κάνουν οικονομία και περιστολή σπατάλης και να αφήνουν ανοιχτά ΚΕΝ μόνο και μόνο για να ικανοποιούν οι τοπικοί Βουλευτές τα "ρουσφέτια" τους όπως ο κάθε Λεονταρίδης και Πετσάλνικος.
Ούτε τα Στελέχη των Ε.Δ. που καλούνται να στελεχώσουν αυτά τα ΚΕΝ φαντάσματα, είναι προς Βρώσιν της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.
Καλλικράτης στα πάντα για να πάμε μπροστά. Όχι στα μικροκομματικά συμφέροντα και στην ταλαιπωρία των Στελεχών των Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ti na mas pei kai o berukios kolotoumpas einai kai autos. oti makakia skeftei ka8ete kai ti grafei ....

Ανώνυμος είπε...

12:35 μ.μ. μαλλον δεν μπορεις να αντιληφθεις το χιουμορ του αρμυαλερτ οπως συχνα μας το εχει δειξει. δημοφιλεστατος, ας ερθει προς τα εδω, ακομη καλυτερα ως βουλευτης!!
με ενα σμπαρο, δυο τρυγωνια...

Ανώνυμος είπε...

βερυκιε οτι και αν πεις ή κανεις παντα θα εισαι ΜΑΤΣΑΣ.
ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Ε ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα οικομήσουν τόσα μύρια € από το κλείσιμο των Στρδων, καλά θα είναι να πληρώσουν και κάτι στελέχη που βρίσκονται στην ISAF απλήρωτοι και δεν έχουν ούτε για τσιγάρα διότι τελειώσανε τα έτοιμα.Δεν μπορεί άλλοι(βουλευτές) να ζητάνε αναδρομικά κάτι χιλάδες € και άλλοι να μην μπορούν από τα δεδουλεμένα να πάρουν ένα πακέτο τσιγάρα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θα οικονομήσουν πολλά μετά την ΙΣΑΦ να πληρώσουν και το ΒΕΑ των παιδιών μας.

Ανώνυμος είπε...

AΣ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΟΤΑΝ ΓYΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΑΝ ΤΟΥ ΔΒ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑLPHA EINAI ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Και που να τον βλέπατε απόψε στον ALPHA που εκθείαζε τους βατραχανθρώπους!!!!! Το τι σιρόπι έβγαζε το στόμα του ούτε που να το φανταζεστε ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΟ άξια η προαγωγή σου σε στρατηγό του Βενιζέλου!!!!!!